"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İsmail ağa cemaati yayılıyor.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| İsmailağa cemaati yayılıyor Cemaatin Gaziosmanpaşa'nın Esentepe Mahallesi'nde açtığı kaçak Kuran kursunda da 50 çocuk ve genç yatılı olarak kalıyor ŞÜKRAN ÖZÇAKMAK İstanbulİsmailağa Camii'ndeki cinayet ve linç olayıyla Türkiye'nin gündemine oturan Nakşibendi tarikatının İsmailağa cemaati, Gaziosmanpaşa'nın Esentepe Mahallesi'nde de kaçak kurs açtı. Aldığı hızlı göç nedeniyle nüfusu 45 binlere ulaşan, çoğunlukla yoksul vatandaşların bulunduğu Esentepe'nin merkezinde bulunan dört katlı binada, yurdun dört yanından toplanan 50 kadar çocuk ve genç kalıyor. Gençler arasında Türkmenistan'dan gelenler bile bulunuyor. Başlarında yeşil veya beyaz sarık, sırtlarında beyaz cüppe ve şalvarla dolaşan, yaşları 13 - 20 arası değişen gençler, "Pirimiz Mahmut Ustaosmanoğlu'nun açtığı Kuran kursunda okuyup hafız olacağız. Devletin okulunda kim okuyup adam olmuş ki" diyor. Cüppeli'yi savundular Malta'da "jet ski"ye binip vaazlarının aksine kadın ve erkeklerle birlikte denize giren cemaatin önde gelen isimlerinden "Cüppeli Ahmet Hoca" diye tanınan Ahmet Ünlü'yle ilgili olarak söyledikleri de dikkat çekici. Çocuklar, "Gazeteler şer yapıyor. Ahmet Hoca da pirimiz. Fotomontaj yapmışlardır. O şeyhtir, yanlış yapmaz" diyorlar. KAYNAK: milliyet 17-10-2006 cnk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-06 10:19 . |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın kampf; Bu haberin kaynağını belirtir misiniz? Yani linki yazarsanız memnun olacağım. Benim konuya yeni bir malzeme çıktı da, kaçırmak istemiyorum. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Türkmenistandan gelen gençler, sanırım ilerde Kafkasların Ilımlı İslam savunucuları olacaklar ABD namına.... saygılar. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Arkadaşlar yalan ve abartılmış bir haberdir bilginize... __________________
hayat iman ve cihattır. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| İslamiyete taban tabana zıt olan (tasavvuf=panteizm) sanki islammış gibi savunuluyor veya eleştiriliyor ya ben de ona kahroluyorum... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Arkadaşlar, Haberkenti sitesinde okuduğum, Süleyman Özışık'a ait bir makaleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Alıntı:
Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein | |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Ilımlı İslam bizim projemizdir.. diyecek hali yok ya!.... saygılar. | |
|
| #9 | |
| Neden böyle söylüyorsunuz? Dedikleri yanlış mı? Aslında söylenecek o kadar çok şey var ki. Bu makale belki özetin özetinin özeti olabilir. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #10 | ||
| Makalelerden başlamışken bir başka makaleyi daha paylaşmak istiyorum. Ahmet Hakan'ın yine aynı sitede yayımlanan bir makalesi. Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|