Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski17-10-06, 12:05  #1
mayıs

Giriş Tarihi: Jun 2006
Türker'in doğum günü partisi...

Sn.Türker, geciktiğim için binlerce özür. Dün saat üç gibi iş yerimize yeni katılanlara dikkat edilecek hususlar konusunda bir brifing vermem gerekiyordu ve sorularla tahminimden uzun sürdü. Üstelik bir de sistemden mi neden bilmem bir türlü giremedim şifremle ve parti gecikti.

Kıymetli varlığınızın dünyaya gelişini ve burada bize tanımış olmakla değer katışını, benim gibi buna değer verenlerin unuttuğunu düşünmediniz her halde?!
Aslında bir hafta süreyle doğanlar ilgili bölümün üstünde anketlerdeki gibi isimleri yazılmalı ki girmediğimizde kaçırırsak görelim. Sevdiğimiz, değer verdiğimiz arkadaşlarımızı hatırlayalım ve vicdan azabı duymayalım.
Belki siz benim kutlamamış olduğumu fark etmemişsinizdir ama ben kaçırmamaya çalışıyorum.

İyi ki doğdunuz sn.Türker. Gecikmişliğimi telafi için nihayet parti veriyorum işte kızmayın.

Tam da şu an, siz operayı, klasik müziği, Mozart’ı seviyorsunuz ya ve ben de geçmiş yüzyıllara takılıp kalmışım, bu yüzyıla ait değilim ya, yüzünüze gülümseme verebilmek, sürpriz yapmak için, alabildiğine renkli çiçekli, uzun ve kabarık bir elbise giyeceğim ve forumdaki herkesi de katılmak için buna mecbur bırakacağım. Hazırlanıp da geldim göremiyorsunuz ama!

Gelen bütün bayanların saçlarına papatyadan, erkeklerinkine başaktan birer altın taç takarak, yüzümde kocaman bir gülümsemeyle, her yerine üzerinde ok işareti olan “Sn.Türker’e gider” levhalarının olduğu güzel bir bahçenin kapısında karşılıyorum forum üyelerini.

Sonra eteklerimi tutup koşuyorum son sürat. Kestirmeden gitmek istiyorum ki herkesten önce okların sonuna varıp konukları yine ilk karşılayan ben olayım.
Koşarken takılıp düşüyorum ama. Saçlarımdaki papatyalar dökülüyor yere, dağılıyorum, eteklerim, ellerim çamur içinde kalıyor. Sırf sizi mutlu etmek için giydiğim bu ağır elbise yüzünden kalkamıyorum. Kimse de görmediği için gelip kaldırmıyor. Bütün hazırlanmaların boşa gidiyor yani, ama olsun, benim doğum günüm değil ya? Önemli olan sizsiniz. Ben her durumda güzel görünürüm nasılsa. Üstelik iyi yürekli ve akıllı olmaktır asıl dileğim. Kendimi kaldırıp koşturuyorum yeniden.

Klasik müzik çalmak için bekleyen orkestraya önceden talimat vermişim, beni bekliyorlar. Yani orkestra şefi de benim! Siz olacak değilsiniz ya? Arkadaşların bir kısmı şikayetçi bu durumdan, sıkılacaklarını düşünüyorlar, ama unuttukları bir şey var? Ben….
Henüz neyle karşılaşacaklarını bilmiyorlar, boş verin.
Eski17-10-06, 12:06  #2
mayıs

Orkestranın yanına varınca ve konuklar tamam olunca gözlerimle sizi arıyorum. Ama hay Allah unuttum! Ben sizi tanımıyordum değil mi? Görsem de bilemem. Eh boşuna aramak yerine avazım çıktığı kadar bağırırım ben de:

SN. TÜRKEEER NEREDESİNİİİZ ?”

Kalabalığın arasından, uzaktan kocaman bir el kalkıyor. Kalın ve sert bir ses “Buradayım” diyor. İşte oradasınız. Eliniz de, sesiniz de korkutuyor adamı. “Eyvah” diyorum ürkerek. Bu adamın eli, canını sıkarsam, beğendiremezsem, gelip benim zayıf bedenimi bahçenin duvarına fırlatacak kadar sert ve kocaman.Sesi kükredi mi kaçacak delik bile bulamam. Korkup küçülüyorum olduğum yerde. Zaten elbisem, ellerim çamur içinde, herkesin papatyaları saçlarını süslerken, güzelliklerine güzellik katarken benimkisi başımda durmaktan bile aciz artık. Üzüntüden, sinirden, korkudan…. Ağladım ağlayacağım.

Zar zor topluyorum kendimi. Yana kaykılan papatyaları dökük tacımı alıyorum elime. Nasılsa artık partinin kraliçesi olamam. Ama olsun, ben yine de güzelim diyerek kendimi gaza getirip burnumu havaya dikiyorum!
Orkestraya dönüp işaret veriyorum ve size iyi ki doğdunuz şarkısını kendi tarzımda, yeni sözlerle söylüyorum.
Başlarken sesim titriyor önce ama her zamanki gibi dünyayı silince gözlerimden, başka dünyaya geçiyorum, iyiyim artık.
Bana eşlik etmeyenleri, düşerken cebime topladığım taşları çıkarıp fırlatarak cezalandırıyorum. Kimin haddine sizin doğum günü şarkınıza eşlik etmemek?! Ama arada bir tane de sizin kafanıza geldi sanırım. Korkudan gözlerim fal taşı gibi açıldı.
“Eeee, şeeey, Sn.Türker Hazretleri! Çok pardon, inanın size atmadım, o yanınızdaki susan haine atmıştım aslında, hedefi şaşırdım da biraz, özür dilerim..”
Umarım canınız acımamıştır. (Bu arada o hain kimdir ortaya çıksın. Seçemedim karanlıkta yüzünü, onun yüzünden Sn. Türker’in kafasını kırıyordum)

Sıkılmasınlar, herkes mutlu olsun diye bütün Türkü severlere “dağlar dağımdır benim, gam ortağımdır benim…” türküsünü söylüyorum. Açılış için pek uygun bir hava değil ama kime ne? Ben öyle uygun görüyorum.
Saz çalmasını bilen varsa eşlik etsin lütfen. Sn. Türker’in orkestrası o ruhu vermeyi beceremiyor. Önce müzik içimi titretecek ki söyleyebileyim. Bu arada halt etmiş değme türkücüler yanımda! Espiness duyuyormusun sesimi?
Sonra sayın Melnur başta olmak üzere, eşlik etmekten mutlu olduğum pulsar, cibran… bütün klasik Türk Müziği severlere “Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım istanbul’un..” diye diye dolaştırıyorum istanbulu. Ramazan ayı olduğu için özür diliyorum arkadaşlardan ayrıca, ne olur kızmayın. Bu sadece bir şarkı.
Hızımı alamayıp “mey içerken düştü aksin Cam’ıma…” diyorum üstüne. Sanırım şansımı zorluyorum biraz! Efkârlanıp sesimden, bir sigara yakıyorlar mecburen. Bütün sigara severler iş başında tabi! Üzgünüm Artena, A-emre nargile yok sanırım.
Hatta sandalla heybeliye mehtaba çıkmak istiyorlar ama mümkün değil, izin vermiyorum. Bu gece Sn. Türker’in.

mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-06 12:12 .
mayıs is offline  
Eski17-10-06, 12:07  #3
mayıs

İl-bilge başta olmak üzere bütün bayanlara ve sevgiyle elimi yeniden uzatıp sarılmak istediğim sevgili Lamira ‘ya, tatile gitmesinden üzüntü duyacağım ady’e “deniz ve mehtap” ı söylüyorum. Söyleyen ben olduğuma göre, nakaratı “belinde kadın oluveriyor”. Hiddetleniyor doğal olarak bayanlar ve yanlarındaki erkeklere birer tekme atıyorlar. Bakıyorum da onlar da bana canları yanmış parmak sallıyor!
Ama ben şef’im, üzgünüm, kimse bana bir şey yapamaz şu an.

Böylece yumuşak! bir geçiş yapıyoruz akşama. Sonra barıştırıyorum merak etmeyin hepinizi. Bir adım daha yaklaşıyorsunuz birbirinize. Uzun süreli hiddetlerden kim ne kazanmış ki?! Gözler yeniden çevrilip sevgiyle bakıyor yine.

Bense kendimi birden izmir kıyılarında buluyorum! Yine akşam inip oturmuşum sanki, kitap okurken ara vermişim de denize karşı şarkı söyler gibiyim. Nasıl geldim bilmiyorum, ama merak etmeyin hemen döndüm işte şarkı biterken.

Ve sevgili Artena için Nazım’ın “usta”sını söylüyorum. Ne alaka demeyin. Çok sevdiğim Nazımsız bir gece düşünemiyorum. Üstüne bir de kızılırmağın “Şifa istemem balından, bırak beni bu halımdan…” diyorum ona, belki ona isyan belki de hayata, bilemiyorum işte.

[font=Arial][size=3]

Bütün genç, yerinde duramayan ve aşık arkadaşlar öyle çoksunuz ki “Ankara’da aşık olmak zor iki gözüm”ü söylüyorum hepinize. Niye zordur onu da hiç anlamıyorum.

ve aradan madlenin nişanını da çıkarıyoruz. Ne de olsa izmirli torpil geçmem lazım!

Sevgili Kadri için kendi şiirlerinden birini seçip müziğini de kendim yaparak söylüyorum. Bana ondan başka kimse eşlik edemiyor o yüzden. Ne iyi…

Ramazandan dolayı bütün çok sevdiğim dinini sevip sayan dostlar için “ya rab, kalbimin sahibi nerede?” diye soruyorum. Sn. Petricli, Ali onur, Cheesmaster… neden bilmem cevap veremiyorlar onlar da benim gibi. Bilmiyorlar belli ki.

Bilhassa İzmirli’lere torpil geçiyorum. Sevgili Prenetya “Karşıyaka da izmir’in gülü” …pardon yoksa biz miydik prenetya? Endişelenme, bu partide herkes iyi, güzel, güleryüzlü, merhametli, becerikli, yaratıcı, akıllı, değerini bilen, hoşgörülü ve sevgiyi verici bütün hallerimizi görüp şahit olduktan sonra bir kez daha gerçeğiyle hayran olacaklar izmirlilere! Bu partiyi verme düşünceliliğimiz bunun kanıtı değil mi?

[font=Arial][size=3]

Sn. Hancı için şarkı söylemeyeceğim! Çünkü gecenin sonunda ceza olarak o söyleyecek, hem de benim istediğim bir şarkıyı. Umarım sesi güzeldir…
Kimse sıkılmıyor, her telden sayıp dökmüş oluyoruz yani. Ve bakıyorum da ben yorulup paralarken kendimi, millet dans edip eğleniyor…

mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-08-07 19:37 .
mayıs is offline  
Eski17-10-06, 12:08  #4
mayıs

[size=3]Sn.Türker, sizi unuttum mu sandınız? Doğum günü ve bu pati, söylenen her şarkı bir ucundan sizin aslında. Ama yine de size de hediye olarak “santa Lucia”yı söylüyorum duyuyormusunuz? SIZE]

Gözlerinizdeki ışıltı, yüzünüzdeki mutlu gülümseme ne güzel! İşte tüm bunlar sadece bunu görmek içindi Sn.Türker. En büyük ödülü gülümsemeniz.
Sonra bir işaretle pastanız geliyor. Fransaya inat, hepimiz bir arada yan yanayız ya, kocaman bir Türk-er bayrağı şeklinde.

“Bağlayın gözlerini!” diyorum. Korkup kaçmaya çalışıyorsunuz ama nafile. Nihayet sizin de korktuğunuz bir a’nı görerek mutlu oluyorum nedense!.
Ne olur ne olmaz diye bağlatıyorum. Üflerken kapamakta zorlanmayın diye! Hile yaparsanız kabul olmaz. Tamamen duygusal yani!
Pastanın üstündek yüz adet mumu belki asla bilemeyeceğiz ama umarım hayırlı bir dilekle söndürüyorsunuz. O anda, biz uzakta olabiliriz ama, yakınınızda olmasını isteyeceğiniz bütün güzel yürekli insanlarınızın, sevdiğinizin, ailenizin, arkadaşlarınızın olmasını sağlıyorum ve her biri sırayla, parayla almamalarını tembihlediğim –gördüğünüz gibi ona bile müdahale ettim! – sizin için özel hazırlanmış hediyelerini veriyorlar ellerinize tek tek. Çünkü sanıyorum ki siz böylesini hak ediyorsunuz. Ve ben de uzaktan bir kutlama öpücüğü üflüyorum çamurlu ellerimle insan yüreğinize.
Parti bitti Sn.Türker. Uyanın Artık! Herkes dağıldı. Bense yorgunum, çamurluyum, kirliyim, sesim kısıldı, tacım elimden alındı, dans bile edemedim üstelik…

(Bu parti işi zor ve yorucuymuş arkadaşlar. Sanırım bir daha vermeye kalkmayacağım!)

İyi ki doğduğunuz Sn.Türker…

mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-08-07 19:39 .
mayıs is offline  
Eski17-10-06, 12:19  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sn norma gerçekten tüm forumu bu doğum günü partisinde buluşturmuşsunuz...

böylesine güzel bir organizeyi ancak tanıdığımız norma yapabilir...

Size özgü güzel yazınız için teşekkürler az kalıyor...

Çaresiziz..

Sizi seviyoruz...
phidas is offline  
Eski17-10-06, 12:31  #6
mayıs

Sizi, belki de bilmediğiniz, belki çok insanın farkedemediği bir çok özel değerinizi gördüğümden dolayı inanılmaz derecede saygıyla, takdirle sevdiğimi ve değer verdiğimi umarım siz de görüyorsunuzdur sevgili chessmaster(ismine hiç alışamadım bu arada)
Baş konuklarımdan biriydin tabi ki, geldiğine, gördüğüme çok sevindim.
Bu arada doğum gününü kaçırdım mı? Özür dilemelimiyim? Çok üzülürüm.

mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-06 12:34 .
mayıs is offline  
Eski17-10-06, 12:40  #7
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Sayın Norma,

Herkes gelmiş partiye. Haberim olmadı ama ben bile gelmişim!..

Kolay gelsin. Bu arada Sayın Türker tekrar doğum gününüzü kutlarım. Ne de olsa parti sizin için yapılıyor değil mi?

Sayın Hancı şakı söyleme cezası yüzünden zulaya saklanmış. Sayın Norma dikkat edin kaçmasın.

Saygılar,
Eski17-10-06, 12:44  #8
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın norma şöyle demiş:

Sizi, belki de bilmediğiniz, belki çok insanın farkedemediği bir çok özel değerinizi gördüğümden dolayı inanılmaz derecede saygıyla, takdirle sevdiğimi ve değer verdiğimi umarım siz de görüyorsunuzdur sevgili chessmaster(ismine hiç alışamadım bu arada)
Baş konuklarımdan biriydin tabi ki, geldiğine, gördüğüme çok sevindim.
Bu arada doğum gününü kaçırdım mı? Özür dilemelimiyim? Çok üzülürüm.
Çok teşekkürler sn norma...

Benim ne yazıkki doğum günüm bilinmiyor. Sadece nisan ayı diye rivayetler

var... Her yıl nisanın 15'inde sevdiklerim bir surpriz düzenliyorlar. Hepsi bu.

Sizin yazılarınız gerçek bir doğum günü partisinden hiç te daha uzak değil.

Sanki gerçek...

Saygılarımla.
phidas is offline  
Eski17-10-06, 12:57  #9
mayıs

Sevgili petricli az önce size mesaj göndermeye çalıştım ama yanlış oldu. Nerelerdeydiniz? Sanırım rastlaşamadım. Benim ağır baş konuklarımdan birisiniz biliyorsunuz ki, şüphe etmeyin. Sizsiz düşünemem bile. Yazıyaz dergi ve köşedeki şiirleriniz mükemmel. Tebrik ederim. Partide mikrofana çıkıp okusanız biz de mutlu olurduk inanın...
Ayrıca sn.hancı kaçamaz! Göz hapsimdedir. Yarım kalan bir af olayını bitirmek zorundadır. Bunca değer verdiğim halde doğum günümü unutmuş, görmemiş, kaçırmıştır. Ben onu yine de sizin yanınızda baş konuklardan yaptım oysa. Zuladan çekip yanınıza oturtuyorum. Size emanet. Koluna yapışıp bırakmayın.Dostluk da, gönül almak da öyle kolay olmamalı değil mi ama? Üstelik zaten bir gül'e gül verilmez ki canım! ama siz bırakın diyorsanız sözünüz emirdir benim için.
Sn. Hancı şu saatten sonra petricli'de ipler ona göre! artık rüşvet mi verirsiniz, yağ mı çekersiniz bilemem. Şarkı söylemekte daha maharetliyim diyorsanız bilemem...
Eski17-10-06, 12:59  #10
mayıs

Sn.Cheesmaster, partim tabi ki gerçek, şüpheniz mi vardı?
Hayal gücü olmayanlara sanal gelebilir.

Ayrıca umarım unutmam,(çok unutkanım çünkü) Nisan 15'de bir parti daha vereceğiz sanırım. Ölmez sağ kalırsak tabi.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı