"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Araf'ta Beklerken / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Bursa
| Aşk ertelenmeyendir, diyor şair aylardan en çok ekimdir benim erteleyişlerim hava soğumuştur ıslığımı martılara kaptırmışımdır ve ben ekime güzellemeler tutturmuşumdur otobüs durakları bomboştur bak, ellerimi dağıttım rüzgarına hazır saçlarım bu şehirde gölgeler sokak lambalarını çizip geçiyor serin duruşlu bir tarih rüzgarlı bir bekleyiş ve otobüs durakları yine bomboş yakacak bir şiirimiz bile yok oysa çarmıha gerecek bir İsa’mız işte bu yüzden başıboş dualarımız dönüşüyor boşalan otobüs duraklarına üşüyoruz bu şehrin iki yakası bir araya gelmiyor çivit yeşili bir yoksunluk uykusuz son pencerede perdeler çekiliyor bir düğmenin iliğe uzaklığı şarkılı yokluklarını rıhtıma yüzdüren kağıttan gemiler sarhoş izmaritlerini yutan arnavut kaldırımları bir yakadan diğerine uzanamıyor hava karardı acı bir kahve tadı kaldı geriye dudağı boyalı fahişe zaman öpüşü iç cebimde ve bir türlü birleşemeyen iki yakasında bu şehrin zarif sarhoşların parmak aralarında tüten dervişlik üç beş dizelik ayyaşlık yüzdürdüğüm bir yakadan diğerine yel değirmenleri bana gülüyor Şair en çok bu şiiri yazmamış Bahama’lı martılar ayak ucuma düşüyor çok kalabalığım çok kalabalık dilimin ucu çok kalabalık şiirim çok kalabalık bıraktın anla otobüs duraklarını başıboş… duraklarında vapurlar ölüyor bir adımda Araf! Sen en umutlu rüyandasındır oysa şimdi ya da pencerene geç kalmış vapurlar diziyorsundur bir şarkı parmak ucunda ufalanıyordur Şair en çok bu şehre geç kalmış Senin haritanda denizlerim bitiyor ve boğazlar jilet kesiklerim kan tutmuyor 16 ekim 2006 01:21 Çanakkale |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| sn gülay... iyi şiir okuyan kötü yazan biri olarak gerçekten çok etkileyici bir şiir... Ben böyle şiirleri çok severim... şu girişlere bakarmısınız... bak, ellerimi dağıttım bu şehirde gölgeler sokak lambalarını çizip geçiyor yakacak bir şiirimiz bile yok oysa bu şehrin iki yakası bir araya gelmiyor bu şehrin iki yakası bir araya gelmiyor tüm kıtalar böylesine güzel ve etkileyici sözler ile başlıyor phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-06 21:28 . |
|
| #3 | ||||||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
bak ellerimi dağıttım, küller etrafa saçıldı... sıkça köz ve karanlığı katıştırdım, azgın bir hayasızlıkla bedenime, bak ellerimi dağıttım diyorum, küller etrafa saçıldı, saçlarının arasından... Alıntı:
ışık küs sokaklara, rüzgar olmasa kent olmayacak, şehir olmayacak şiir ölmeyecek yakacak bir isamız bile yok oysa, çarmıhlarımızda söndü hepsi işte bu yüzden çokca dua ediyoruz boşalan otobüs duraklarına kendi mabetlerimizden çıkıp... Alıntı:
ellerin, sarhoş ellerin izmarit kokuyor, bin kere tekrar ettim sana parmaklarını yakma! değirmenler üzülüyor, serçeler büzülüyor ve kentin orta yerinden derin okyanuslara düşülüyor. ellerini yakma! kağıtlara lazım... Alıntı:
dağlı turnalar ovaları sırtlıyor, kağnı gibi bağırıyoruz yokluğunda... Alıntı:
çok yalnızım cebimde tek kelime yok, bunca zaman nerede unuttum seni, nerede düşürdüm kelimelerimle, anla, yokluğun ve yoksulluğum başbaşa... "otobüs durakları başıboş… duraklarında vapurlar ölüyor" "bir adım da Araf!" "Sen en umutlu rüyandasındır oysa şimdi ya da kağıtlara vapurlar çiziyorsundur bir şarkı parmak ucunda tutuşuyordur" "Şair en çok bu şehre geç kalmış Senin haritanda denizlerim bitiyor ve boğazlar jilet kesiklerim kan tutmuyor" şairinden... __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka | |||||
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Arkadaşlar, Ben bir şey anlamadım!.. Google'da arattım cümleleri karşılığı çıkmadı. Şimdi bu şiir kimin Allah aşkına? Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #5 | |
| sayın gülay ışık'a ait __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka |
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Teşekkür ederim. Siz Sayın Gülay Işık'tan alıntı yapıp altına farklı cümleler yazınca kafam karışmıştı. Hatırlarsanız daha önce şiir hırsızlığı yaşandı forumda. Korktum yine öyle bir şey mi var diye. Çok hoş bir şiir. Tebrikler Gülay Hanım. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #7 | |
| İlginiz için çok teşekkürler...sağlıcakla kalın |
|
| #8 | |
| Bir şiire şiirle cevap verebilecek kadar yüce yeteneğiniz önünde eğiliyorum. Üstelik yorumunuz şiir denememi gölgede bırakacak kadar iyi.Çok sevdim ben bu çift başlı,çift yürekli ve çift ağızlı şiirli öyküyü öyle değil mi ya, cevap hakkı doğdu Saygılar |
|
| #9 | |
| "Bir şiire şiirle cevap verebilecek kadar yüce yeteneğiniz önünde eğiliyorum. Üstelik yorumunuz şiir denememi gölgede bırakacak kadar iyi." boynumu büktünüz sayın gülay ışık, beni ezdiniz. yetenekli olduğumu kabul etmiyorum. ama öyle güzeldi ki duygulandım tutamadım kendimi, beni anlayınız. "Çok sevdim ben bu çift başlı,çift yürekli ve çift ağızlı şiirli öyküyü öyle değil mi ya, cevap hakkı doğdu" sonsuz saygılarımı sunuyorum, "paylaştığınız için" __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka |
|
| #10 | |
| damla,kendini tamamlayınca damlar bir kitap daha gömdüm saksılara kuruyan ayabakanlara bir ağıt yazdım sonra tesellili şarkılar bitti diplerinde yoldum yabanıl her kıvılcımı bu pencerede kıblesiz mezarlar yedi ayrı tepede yedi kere yorgun ve argın ve fazlasıyla dağınık bu evde çerçevesiz yılgınlıklarımı ve madalyalarımı asardım eğer bir duvarım olsaydı. duvarların arkasında duyduğum ses kimin? duvarlar ardında bin yıllık adımlar var duvarlar ardında… yaşım kadar yılgınlığım yedi tepeli bir şehre biriktirdiğim yağmurlar çekiliyor damarlarımda duvar demiştik değil mi? çıkamam duvarlarımdan bir de buna yaşam diyorlar* damlaya dönelim… bir kadın var pencere önlerinde eskiyen bakışları var saçları ezelden dağınık besleyip büyüttüğü evcil duvarları var * yaşar, şarkıların var __________________
YalınAyak |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|