"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bu millete yazık değil mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Geçenlerde sanayi odasına gitmem gerekti. bizim verdiğimiz paralarla bize hizmet etmesi gereken kurumlar bizden sürekli para almalarına rağmen hizmet konusunda hiç bir işimizi görmedikleri gibi inanılmaz bir lüks içerisinde yaşamaktadırlar. Gerçekten inanılmaz bir yaşam standartları ile kurumculuk oynanrken her ne hikmet se bu illetten milleti kurtaracak yeni bir anlayış ve konsept mevcut değil... Birçok yönden eski hükümetlerden çok daha fazlası olan AKP(bürokrasi ile mücadele konusunda) bile yeterli olamamakta. sistem öyle kirlenmiş ki nasıl düzelebileceği konusunda birçok arkadaşın farkında olduğu gibi ümitsiz bir durumdayım... Ehliyet almak için şöförler odasından tutun dünya kadar yere harç yatırmalısınız... bu ülkede jaguara binen sendika liderleri bile görüldü... Bu millete gerçekten yazık. Her yıl yaklaşık 500 ytl bizden tahsil eden bir ticaret odası kurulduğumuzdan beri yaklaşık 20 yıldır hiç bir faydası bize dokunmadı... Her yıl parasınıda tıkır tıkır alan bu odalarıda ne yazıkki devletin ince anlayışı şartsız bir şekilde destekliyor... Bu millete gerçekten yazık. altlarında S 320 mersedesler. 50 trilyondan aşağı yapılamayacak bir bina ve bu ülke... Attığınız her adım en az bir odaya haraç vermeye dayanıyor... soruyorum bu kurumlar ne iş yapıyor. Dahası bugün nikah için belediyeye 110 ytl para yatırdım .Dış nikah için ayrıca 55 ytl ödememe rağmen seyhan evlendirme dairesi 40 gün sonrasına gün veremedi. Aslında sebep önce neden kendilerinin yanına uğramamışım... göz göre göre trip yapılıyor. böyle bir ifade kullanıyorum ki aynen böyle... Koskoca belediye tek bir memur atamış. Hepsi bir tane kardinal kıyafeti giyip "ben senin nikahını kıydım" demesi gereken nikah memurunun kıdemini ezmişiz anlaşılan... Ne gerek var diye düşünüyorum... Öyle bir sinirlendim ki neredeyse orucumu bozuyordum sinirden( allah korusun) belediyeye tekrar gidip fazladan verdiğim parayı istediğimde ise bana söylenen hesap işleri dairesine dilekçe yazacaksın. sonra encümenden gelecek kararı bekleyeceksin... şimdi bana kızacaksınız ama allah için bir ülke yok mu gelip ırakı sadddamdan kurtardığı gibi bizleri bu devletin absürd uygulamalarından kurtarsın diyecek kadar... Ülkeyi sevmek ile ülkenin başındaki halkın başbelasını sevmek ne kadar da farklı şeylermiş... paramızıda alamadık... almak içinde bir kamyon bela çıkartıllar önüme... dahası. nikah için istenen tüm belgeler için ayrı ayrı yerlere para ödedim. şimdi tuhaflığa bakın devlet hastehanesinden talasemi muayenesi için kan verdik. Buraya 60 ytl para alındı... sonra sağlık ocağına gittik 22 ytl verdik doktor bir rahatsızlığın var mı? yok dedim. Hepsi bu raporu verdi... Yani yani bıktım arkadaşlar... Yazık değil mi bizlere. Bunaldık be. yani utanmasam imam nikahı ile evleneceğim... lanet olsun kıyacakları nikaha... |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Birlikte yaşamayı önereceğim... |
|
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
sayın chessmaster, Her ne kadar siyasi düşüncelerimiz aynı olmasada.. doğruları söyleyeni her zaman desteklerim.. maalesef ülkemizde çarpık giden bazı şeyler var.. bu anlattıklarınız da onlardan..Ben bunlara yapmak istediğiniz şeye ..vermeniz gereken yasal rüşvet diyorum...Bunlarda yasal rüşvet kurumlarıdır..Örneğin Arabanın fenni muayenesi yapılır.. adamlar size sormadan.. ''Şöförler ve otomobilciler odası'' adına makbuzu elinize tutuşturuverirler..Oysa sizin bu oda ile hiçbir ilginiz yoktur..bunun gibi örnekler verilebilir.. maalesef sürümü çok olan bu tip işlerde.. Halkımızı yolunacak kaz olarak görürler...Bu tip alınan paraların yasal dayanağıda yoktur.. Şikayet edip dilekçe yazar .veya mahkemeye verirseniz ..kazanırsınız.. Ama milleti öyle bıktırmışlardır ki.. millet lanet olsun der.. verir.. Aynı sizin gibi..Maalesef bu gibi gelirleri ..bizim devlet çok sever.. Bu gelirlerde.. Devlet görevlilerine.. Yazlık kamplar .. bedava tatiller.. olarak geri döner...Bir millet vekili.. Yabancı ülkeye gider.. parasını devlet öder.. bir de üstüne üstlük.. Harcırah alır... Bu konuda haklısınız.. işte bu nedenle bu ülkede.. değişmesi gereken bir çok şey var.. Anayasada buna dahil... Ama takdir edersinizki her partinin idealindeki anayasa farklıdır... Benimde dileğim kendi istediğim siyasi iradenin işbaşına tek başına gelip ülkedeki yeniden yapılanmayı sağlaması... Bu demokratik yarışta.. Tüm partilere başarılar dilerim...Ümit ederim özlem duyduğumuz ülkeye.. hep beraber kavuşuruz.... saygılarımla. | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Kusura bakmayın ama:hiç de yazık değil bir yönden de...Bazı olaylar bizim yönetimimizden artık çıksa da,bazıları hala elimizde...Seçimleri hala biz yapıyoruz.Artık amacımız batmamak değil de yerimizde sayabilmek oldu farkındaysanız...Bunun için de yapabileceğimiz şeyler var...Yzık olmayan tek kişiler''büyükler!!!''Öğretmenlere yazık,işçilere yazık,memurlar yazık...Ama:yazık diyenlere de yazık!!!Yapacak şeyimiz omadığını sanıyoruz,ne yazık! __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| kapitalist sistem ne bekliyorsunuz ki ? __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
| #6 | |
| Biz -şu an yapabileceğimiz bir şey olmadığından-bu sistemde yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız,öyle değil mi?Yazık ki biz onu da yapamıyoruz,bırakın sistem değiştirmwyi....Saygılar... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Antalya
| Sn.Nilsu kapitalist sistemin alternatifi yaratılmadan değiştirmek mümkün değildir. Öncelikle üretim ilişkilerini kavramamız güzel, üretimden kaynaklı sınıfları ve egemenleri de kavradıktan sonra yapılacak şey bellidir.. Emekçi sınıfı bilinçlendirmek, iktidara yönelmesini sağlamak, ancak kendi elleriyle kurabileceği, gerçek bir emekçi iktidarına...Çünkü kapitalizm bir bataklıktır, bu bataklıkta sermayeden başka hiçbirşey yetişip büyüyemez... Sermayenin büyümesi demek bir avuç insan(!) için zenginlik, mutluluk... altta kalan milyonlarca insan için ise açlık ve zulüm demek.. Dünyanın her tarafında (sınıflı toplumlarda) devletler sistemleri korumak için vardır. Devlet aracılığıyla topluma verilen mesaj açıktır... İtaat Et Rahat Et.. Devlete itaat eden, rahat eder bir süreliğine ama sisteme itiraz etme hakkı yoktur bu durumda... Devleti eleştiren, muhalif olan pek rahat etmese de en azından bu sistemin suçuna ortak olmamış olur.. Devleti kutsallıklar, ululklar mertebesine çıkaran bu sistemi onaylayandır... Onaylayanlardan sistem adına yakınmalar duymak ilginç... Bıçağı tutan eli görmeden hatta o eli öpmeye devam ederken, katili ikna yoluyla cinayetlerden vazgeçireceğini sananların vay haline... Birileri iktidar ile devlet arasındaki ve sistem arasındaki kopmaz bağı ne zmaan farkedecek? Devleti eleştirmek bize yakışmaz(!), iktidarı seçmek bizim elimizde(!), değiştirmek de öyle(!), sistem de bazı rötüşlerle düzeltilir(!) canım... Herkese kolay gelsin(!).. Saygı ve sevgiyle ilkiz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-12-06 19:30 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| yapabileceğimizn en iyisi derken ? (:Sistem değişmedikçe biz hastane kapılarinda , emekli kuyruklarinda vs beklemek zorundayız.. __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
| #9 | |
| İnsanların siyaset anlayışına bakış açısını değiştirmek başkasının elinde mi?İnsanlar siyaseti''yaşam tarzı''olarak göremiyorlar nedense...Bu sistemden kaynaklanan bir sorun olabilir az çok ama-öncelikle- sistemi değiştirmek yine bir fayda sağlamayacaktır.Hani,değiştirin sistemi...Olmuyor işte...Sistemi değiştirmek de hastane kapılarında beklememeyi sağlamak kadar zor değil mi?Önce zemin hazırlamassanız hiçbir şey elde edemezsiniz ki!Haklı olabilirsiniz ama ''eee,şimdi ne olacak''sorularına yanıt veremeyecek kadar -eskilerden kaynaklansa da-çaresiz de olabilirsiniz.Ve siz sistemi değiştirdikçe''bilinçsiz''insanlar yeni bir devrim gözüyle bakıp karşı çıkmayacaklar mı?Bu zihniyeti ikna etmek gerekmez mi önce,bilinçlendirmek...Sistem tamam,değişmeli.Fakat sizce ülkenin yönetimindeki kişiler de bundan yana mı?İşte benim demek istediğim de buydu.Halkın bunları değiştirebilecek kadar gücü yok mu?Var,ama iradesi elinden alınmış...Sistem değişebilir,zemin hazırlanmalı bunun zeminini de böyle hazırlayabiliriz.Bunlar küçük işler değil...Saygılar... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|