| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
"İspanyayla Birleşelim"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| El País gazetesinin haberine göre Portekizlilerin %28'i İspanya ile birleşme yanlısı. Şimdilik, "Hayır" diyenlerin oranı %68 olsa dahi, "İspanya ile birleşildiğinde Portekiz daha fazla gelişecek olursa bu birleşmeyi destekler misiniz?" şeklinde yönetilen soruya Portekizlilerin %97'si "Evet" diye yanıt vermiş. Kaynak & Haberin Tam metni (İspanyolca): http://www.elpais.es/articulo/intern...epiint_13/Tes/ Bu sonuçları, siz nasıl değerlendiriyorsunuz? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bütünleşmek her zaman güç demektir.Ülkeler arasındaki yaşamsal farklılıkların kaldırılarak,toplumsal çıkarlar ön planda olan insanca sağlıklı ve bilinçli birleşmeler,her zaman ülke insanlarının yararına olacaktır.Emperyalizme karşı gelebilmek onunla mücadele edebilmek için bu tür birleşme ve bütünleşmelere ivedi gereksinim var.Emperyalistle rin amacı ve oyunu ülkeleri bölüp parçalayıp o şekilde yönetmekse ona karşı en büyük mücadele şeklide bütünleşmek olmalıdır. (Bu arada bizdeki ayrılmak isteyenlerde biraz daha iyi düşünsün) Saygılarımla |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| insanların hepsini çok seviyorum, nerelisin sorusundanda nefret ederim ama ben bu ispanyollara ve katalanlara hayranım arkadaş... http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=katalan katalanların ilk olarak 15. yüzyılda aragon kralı ikinci john huzurunda dile getirdikleri, ve o zamandan beri kullanageldikleri bir "sadakat yemini" vardır ki, bence günümüzde tüm kral ve kraliçe adayları tarafından okunması ve ibret alınması gerekir (belçika prensesi sana diyorum, norveç prensi sen anla.) tamamı şöyledir: "we, who are as good as you, swear to you, who are no better than us, to accept you as our king and sovereign lord, provided that you observe all our liberties and laws - but if not, not." türkçe meali: "senin kadar iyi olan bizler, bizden daha iyi olmayan sana yemin ederiz ki, tüm kanunlarımıza uyduğun ve tüm özgürlüklerimizi koruduğun müddetçe seni kralımız ve de egemen hükümdarımız olarak kabul edeceğiz - ama hayırsa, hayır" (öyle değil tabii, "ama yoksa, etmeyeceğiz" olacaktı o son kısım. lakin anlamsız olsa da, "ama, hayırsa, hayır" hem mot a mot oluyor, hem de benim kulağıma daha hoş geliyor.) daha bir fransız ihtilali veya amerikan devrimi yapılmamışken, aydınlanma çağı yaşanmamışken, rönesans bile emekleme çağında iken, bu ne kadar özgürlükçü, ne kadar aydın, ne kadar iç acıcı bir krala sadakat yeminidir. katalanların pek dikkafalı, pek başına buyruk bir halk olacakları o zamanlardan belliymiş meğer. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|