"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Her şiir yazan şair olmuyor... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Her şiir yazan şair olmuyor... Bu sadece bizim ülkemizde mi geçerlidir bilmiyorum ama, eli biraz kalem tutup da,her hissî yoğunluk yaşayan, uyaklı cümleleri altalta dizip tesadüfen ya da biraz çabalayarak aralarına birkaç imge yerleştirip ben şiir yazdım yanılsamasına düşüyor. Ben de bu örnekleri gördüğüm anda daralıyorum. Bu bölümdeki her örnek için bu geçerli değil, ancak burada da öyle çok örneğine rastladım ki fikrimi ifade etmek zorunda hissettim kendimi. İnsanlar tabii ki yazmalı. Hatta konuşmaktan çok yazmalı. Ama önce kendi için yazmalı. Kendi için yazdığını da her yere uluorta saçmamalı diye düşünüyorum. Bu kastettiğim yazılar daha çok bir günlükte bulunması uygun düşen ya da derste, işte sıkılıp önündeki kağıdın bir köşesine çiziktirilmiş hissi veren yazılar. Bu görüş ergenlik çılgınlığı dönemini atlattığım dönem oluşmaya başladı, zira ergenlikte ben de aynen böyle şeyler yazıp herkesle paylaşmak isterdim. Sonradan ayıldım ki bu gerçek şiiri küçültmek oluyor. Hastalığım geçti, bu minval üzere yazanlara da acil şifalar diliyorum. |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben zaten "abi abla ilham geldi" diyip. Devrik cümleden ibaret düz yazıların şiir diye sunulmasına öteden beri sinir olmuşumdur. Rica ediyorum devrik cümleli düz yazılarınızı alt alta yazıp şiir diye bize sunmayınız. Ne olur gizli kalsınlar. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| Bir çok insan şiirin düz yazıya göre daha kolay yazıldığını sandığı için şiir yazıyor. Oysa sadece bir dizede bir dünya kurmaktır şiir bana göre. Ama her şiir yazanın kendini şair zannettiğini sanmıyorum. her düz yazı yazanında kendini yazar zannetmediği gibi. İnsanlar yazabilirler yazmakta özgürdürler adına şiir, yazı dediklerinde gelecek haklı eleştirilere göğüs gerdikten sonra elbette yazabilirler. |
|
| #4 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: beyoğlu istanbul
| bazı insanlar içini bir başkasına değil kaleme bile dökemiyorlar. tabi bu büyük bir eksiklik. ve kesinlikle şiir yazmak çok zordur her ne kadar kolay şiirlerde bazen okusamda... şiirler şimdi oldu bitti geldi gibi kısa cümlelerle yazılmaya başlandı. bu hiç hoş değil şiirde herşey anlatılmalıdır |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| şiirde devrik çümle bence öneli bir etken..bir tür stil yada tarz.. Tabi herkez beğenmek zorunda değil.... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Tabiki özenli yazılmalı ama buraya yazanlar zaten amatörler. Kim ne isterse yazsın. Eleştiriler açık açık yapılsın ki okuyanların da bir katkısı olsun. Yeri geldiğide "bu olmamış" da denebilmeli bence. Kimse şairlik iddiasıyla yola çıkmıyor. Birşeyler yazmış paylaşıyor. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| "Şairlik en kanlı zanaat Şairim diyebilmen için Yüreğini yiyeceksin, yedireceksin dizelere..." (Kimdi bunu söyleyen, Ahmet Arif mi, Hasan Hüseyin mi, Nazım Hikmet mi...) |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
Bencede,ben her zaman devrık cumleler kullanırım. Hatta gunluk konusma dılım de devrık cumlelerle doludur. Benım yazdıgım şiir duzyazı ornekleri tabıkıde bol sayıda devrık cumle içerecektir. __________________
emre² | |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| görüşlerinize aynen katılıyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|