| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ülkücüler emperyalizme karşı mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ülkücüler emperyalizme karşılar mı?Eğer karşılarsa neden karşılar?Ne zamandır karşılar?Karşılarsa devrimcilere ne söylemek isterler? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Ne diyeyim size sayın Anadolu.. sizi MHP'ye davet edeyim, eğer devrimci iseniz.. ABD'ye karşı iseniz.. emperyalizme karşı iseniz.. En doğru adresteyim diyeceksiniz.. Ama ön yargılar yüzünden ..gelip bir çayımızı ..kahvemizi içmiyorsunuz ki!... saygılar. | |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| 1980 i yaşayan bir türkiye için bu soruyu sormak biraz abest kaçıyor.. emperyalist iş birlikçileri tabi emperyalizme karşı değildir.. saygılarmla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Alıntı:
![]() saygılar... __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Bir tatlı kahvemizi içse .. o günleri sevabı ile günahı ile yad etsek... | |
|
| #6 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
benim ailem o darbeden cok büyük ölcüde etkilendi.. tutup da bana böyle laubali sözler de bulunmanız cok anlamsız.. ben o günlerden büyük zarar gören kişinin cocuguyum ve o günleri yaşamasamda başlangacıyla sonuyla sizden iyi bildiğime eminim.. beni o binaya hiç bir kuvvet sokamaz.. bu sözümde cok da kararlıyım.. ülkücülük türkiye tarihinin yüz karasıdır.. saygılar.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| |
| #7 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Emperyalizm öyle menem bir şeydir ki, emperyalistler bile karşıdır emperyalizme. Ülkücüler niye taraftar olsun ki? |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Ben şahsen Ülkücülerin ne tip bir ideolojiye sahip olduklarını bir türlü çözemedim,Amerika ve emperyalizm karşıtı iseler solcu yazar ve gazetecilere neden suikastleri hep ülkücüler yaptı, şimdi biri çıkıp onlar tam ülkücü değillerdi,yada gerçek ülkücü değillerdi diyecek ama onlar "ülkücü" idiler.Madem Amerika ve emperyalizme karşılar neden o zaman darbeden önce ve sonra hep solcularla çatıştılar, yoksa bu ideoloji solcular olmadan var olmayacak bir ideolojimi.Benim fikrime göre Ülkücü ideoloji tamamen paraya dayalı bir ideolojidir. Saygılar __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #10 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Emperyalizme karşı olmak nedir? Emperyalist düşmana karşı mücadele etmek anti-emperyalist olmak için geçerli midir? Anti-amerikan tutumu kullanmak isteyen Şoven söylevler arkasında neyi saklamaktadır? Ülkücülerin kime, neye hizmet ettiğini anlamak için bu ve bu gibi soruları cevaplamalıyız. Emperyalizme karşı mücadele etmek demek emperyalizmi ortaya çıkaran nedenlere - günümüzde kapitalizm - karşı mücadeleyi de gerektirir. Emperyalizmin oluşturan koşullara karşı mücadele etmeden sözde yapılan bu mücadele güzellik yarışmalarında mankenlerin "dünyada barış istiyoruz" demesinden daha az anlamsız olmaz. O nedenle günümüzde anti-emperyalist olmak anti-kapitalist olmayı zorunlu kılmaktadır. İkinci olarak, emperyalist düşmanla mücadele etmekle emperyalizme karşı mücadele etmek arasındaki farkı görmeliyiz. Bu konuda birçok yanılsama mevcut. En belirgin örnek, İttihatçı ve Kemalist kadronun mücadelesidir. Evet, Kurtuluş(Ulusal Savunma) savaşında belirgin rol oynayan bu kadroların mücadelesi dönemin büyük emperyalistlerine karşıdır. Ama Kemalist rejim, bu savaşı ilerde oluşacak bağımsız bir kapitalist ve nihayetinde başka bir emperyalist devlet tasavvur ederek yapmıştır. Nihayetinde 1923'ten sonra hızla kendine emperyalist devletlerin arasında yer aramıştır. O bakımdan bu bu kadronun mücadelesi, kapitalizme-emperyalizme karşı değildir, bu sofrada kendisine yer açmak için diğerleriyle mücadelesidir. Ülkücülüğe gelirsek ülkücülük tamamen işbirlikçi bir harekettir. Bırakın kapitalizme-emperyalizme karşı olmak, onun hedefi tam da bunlara maşa olmaktır. Almanya Nazi Partisi'nden milyonlarca dolar değerinde yardım alıp, Amerikan devletinin sübsanse ettiği kaynaklarla silah temin ettip cia timlerinin kontr-gerilla eğitimleriyle faşist silahlı güçler yetiştirip, bağımsızlık ve halk savaşçılarına saldırmıştır. Bugünkü sözde anti-amerikancılığı ise tamamen (derin) devlet'in kendisine attığı pası tamamlamak üzere yaptığı bir hamledir. (Derin) Devlet - dolayısıyla onun temsil ettiği sermaye sınıfı ve o sınıfın dış mihrakları - bugünkü hükümetin destek aldığı sermayeyle çelişkili olduğundan, hedefine ulaşmak için en kolay kontrol edebildiği milliyetçiliği kullanmaktır. Olası bir Mhp iktidarında, anti-amerikancılık anında (en azından eylemde) bitecektir. Ve büyük emperyalist güçlerle işbirliğine gidelecektir( ki şuanda da farklı bir durum söz konusu değil). Tarih Milliyetçilerin bu halkı, bu tip göz boyamalarla satmasını defalarca yazmıştır, elbette resmi tarih değil gerçek olanından bahsediyoruz. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-10-06 01:09 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|