| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bayram namazında caminin 2. katında vaaz dinliyordum. Gözüm bir an kalabalıkta gezinmeye başladı ve "Ya yanılıyorsak, ya gerçek bu değilse" diye bir düşünce sardı beni. Acaba sizlerde de böyle düşüncelerin depreştiği oluyor mu? Eğer cevabınız evet ise bu gibi durumlarda ne yapıyorsunuz? Kendimce inancı olan bir kimseyim ancak bu aralar aklıma daha bir sık takılmaya başladı bu konu. Sadece tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. Konuştuğumuzda inandığımız şeylere daha sıkı bağlanabiliriz ya da yanlış olduğunu bulup yol yakınken dönebiliriz diye düşünüyorum. Saygılar. |
| #2 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bunlar şeytanın vesveleridir.Egerki şeytan kulun ibadete tam baglandıgını görsün hemen telkinlerine başlar.Bizler buna şeytanın sagdan yaklaşması diyoruz.Sakın ola bu telkinlere kanmayınız.Her insanın bu şekilde düşünceleri olabilir.Ozaman sadece tevbeye gelip gerçeğin bunlar olduguna tam inanmak gerekir.ALLAH muhafaza dinden çıkmaya gider bu düşünceler...ALLAH MUHAFAZA... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Küçük bir cami hikayesi 6 yıl önce bir bayram namazında camide babamla birlikte vaaz (ya da hutbe) dinliyorduk. Hoca vaazı arasında şu kelimeleri sarfetme acizliğini gösterdi: "Bazı it oğlu itler camiye sadece bayramdan bayrama geliyorlar!". Bu benim son camiye gidişimdi... Yanlış hatırlamıyorsam 8 yıl önce de son kez cuma namazına gitmiştim. Neden mi? ... Hala Müslümanım. Sadece inancım biraz şekil değiştirdi: Artık o hocaların benimle aynı dine mensup olduklarına inanmıyorum... Babam mı? Bazen cuma namazlarına hala gider. Bayram namazlarını ise kaçırmaz... |
| #4 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| tam olarak olmasa da ben de senin gibiyim bu aralar sanırım,ve en iyi yolun okumaktan geçtiğini düşünüyor ve araştırmaya çalışıyorum. |
| #6 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
saygısızlıga bir bakın hele.. hep acırım neden atatürk tüm cami imamlarını öldürmedi? öldürseydi su anda ne yobaz sesleri olurdu ne de din sömürücüleri.. ne de saygısız insanlar.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
|
| #7 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| #8 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Kinin bu kadarına da pes doğrusu. | |
| #9 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Namazımı kaçırdığımda ya Allah beni affetmezse, ya yaptığım bütün ameller boşa gitmişse diye düşünmekten uykularım kaçıyor. Özellikle oruçluyken günaha girdiğimi farkettiğimde panikliyorum. Hemen tövbe ediyorum. Bazen bir insanı kırdım mı, yanlışa düşmesine sebep oldum mu diye endişeleniyorum. Şirke düşüyormuyum bilerek veya bilmeyerek diye düşünüyor ve geceleyin yatarken bu düşünce aklımdan çıkmıyor. Ama insan bu. Endişe edecek, yanılacak, hata yapacak, ikilem yaşayacak... Ve sonunda doğru bildiği yoldan gidecek... Saygılar | |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
|
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|