"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Avustralya'yı karıştıran hutbe / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Avustralya'yı karıştıran hutbe Ülkenin en üst düzey Müslüman din adamı, başı açık kadınları obur hayvanların iştahını açan üstü açık et parçalarına benzetti DIŞ HABERLER SERVİSİMakyaj yapan ve başını açan kadınları obur hayvanların iştahını kabartan üstü açık et parçalarına benzeten Avustralya'nın en üst düzey Müslüman din adamı Şeyh Taceddin El Hilali ülkeyi karıştırdı. El Hilali Sydney'de bir camide verdiği ve Avustralya basınında da yer alan hutbesinde, "Eğer üstü açık eti dışarıda bırakırsanız, kediler de gelir ve onu yerler. Bu kimin hatası? Kedilerin mi, yoksa üstü açık bırakılan etin mi?" diye sormuş ve hatanın ette olduğunu söylemişti. Avustralya'da hükümet ve Müslüman cemaatinden bazı yetkililer El Hilali'nin bu yorumlarını kınadı. Maliye Bakanı Peter Costello, Müslümanlara bu hutbeyi kınamaları çağrısında bulundu. Yeni Güney Galler eyaletindeki İslam Konseyi de, hutbeyi "İslama ve Avustralyalı olmaya aykırı ve kabul edilemez" diye niteledi. Müslüman cemaatinden bazı kadınlar da hutbeyi "iğrenç" olarak nitelendirdi. (http://www.milliyet.com/2006/10/27/dunya/axdun02.html ben bu hutbeyi kınıyorum...gerçekten saçma bir açıklama olmuş.ben müslümanım ama kaplı değilim.açık yada kapalı olmak farketmez insanın içinde olmasın bazı şeyler. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-10-06 11:00 .Sebep: Linkteki hata |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bizi yarattığına inandığımız Allah bizi diğer hayvanlardan üstün yaratmıştır ve bunun bir sebebi vardır.Bence kedi örneği insanlara uyarlanamaz.Ayrıca bir çok teseddürlü de pekala makyaj yapmaktadır. Baş örtmek aslında bir gelenektir ve düşündüğümüzde bazı toplumların gelenekleri farklıdır başı acık bir bayan pekala açık ayakkabı giyebiliyor ve bazı toplumlarda tahrik edici unsur olan topuklarını acıkta bırakabiliyorlar.Din bir gelenek değildir ve Müslümanlık baş örtmek değildir. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #4 | ||
| Alıntı:
| #5 | ||
| Alıntı:
yorumunuzun noktasına kadar katılıyorum. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| hocanın tespitine katılıyorum açık bir kadın, aç hayvanların iştahını artırabilir... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| onlara kgöre kadın etten öte bir şey değildir. hocayı tebrik etmek gerekir. ne için? bu kadar açık yürekli olduğu için. onların açısından bunun doğru bir tepit olduğuna katılıyorum sayın madlen __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| ben müslüman bir gencim ve bu hutbeyi Şeyh Taceddin El Hilali'nin kadınlara bakarken aklından geçenlerin yorumu olarak nitelendiriyorum. bu tür alim müsvettesi insanlar islama değil zerre yarar aksine zarar verir. __________________
bir ihtimalmişim ben..... |
|
| #9 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Arap milletinin İslamiyet adı altında yerine getirdiği gelenekler- ki bunlara bazı sünnetler de dahildir- İslama maledilemez. Okuyalım arkadaşlar. Kitabımızı mutlaka okuyalım. Cahil Müslüman olmak bu ve benzeri din adamlarına bırakır meydanı. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Hoca kadınları ete benzetirken kendini de kedi köpeğe benzetmiş. Ama doğanın vazgeçilmez değerli varlıklarınıda bu kadar aşalıyamaz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|