"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski27-10-06, 17:31  #1
gözlüklü
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Oct 2006
OKS ve ÖSS insan psikolojisini bozar mı?

Birçok insan geleceğini garantiye alabilmek için çalışmaktadırlar.Oks ve Öss bazı insanlar için önemli bir dönüm noktasıdır.Kazanmanın sırrı, onlar için çok ama çok çalışmaktır.Sadece bu yüzden vakitlerini çok çalışmaya ayırırlar.Zamanla insan stres ve baskı altına girer.Bence insanlar vakitlerini sırf çalışmak için değil,eğlenmek,gezmek vb boş vakitte geçirmelidirler.Çok çalılıpta kazanamamak olursa eğer insan psikolojisini kötü etkiler,insanı depresyon,bunalım gibi durumlara sokabilir.Sizce Oks ve Öss insan psikolojisini nasıl etkiler??
gözlüklü is offline  
Eski29-10-06, 01:34  #2
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Şahsen beni ÖSS denen sınavın stresi hiç etkilemiyor Bu sınava girerken herkes birşeyler öğreniyor.Heyecanına galip gelenler belli yerlere yerleşiyorlar...Sınav anı stresten kaybedenler için bu sınav bir ölüm oluyor adeta.Ama benim için bir deneme sınavı gibi olacak
analiz is offline  
Eski29-10-06, 02:17  #3
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

11,12 yıllık emeğin 3 saat içinde değerlendiriliyor olması elbette kişiyi olumsuz yönde etkileyecektir. Geçen gün liseli öğrenciler üzerinde uygulanan bir anketin sonuçları yayınlanmıştı. Gençlerin en büyük korkusu ÖSS imiş.

Aslında bu sınavların öğrencilerin psikolojisini bozmasından daha da kötü etkileri var. İnsanları sosyal aktiviteden mahrum bırakıyor, ailelerin başına bir kamyon masraf açıyor, gençlerin geleceğini karartıyor, hayatını mahvediyor....

Herkesin söylediği gibi bu sınavlar kaldırılmalı acilen.

Saygılar
cibran is offline  
Eski29-10-06, 14:00  #4
ilazkiz
Yazar Adayı

oksler minik canavarlarım benim....Hergün onlarla beraberim ve biliyorum ki oks onların korkulu rüyası..Tabi onların adına da genelleme yapmak doğru değil,çünkü kendini bilen konusuna hakim çocuk oksden hiçde korkmuyor..
ilazkiz is offline  
Eski29-10-06, 14:21  #5
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

söyle söyleyecegim..
oks değil ama öss ciddi biçimde psikolojik bir sınavdır..
bu psikolojik sınavın içinde yenilenler agır bir darbe oluyor..
ben ilk senemde bu darbeyi almıştım..
inanın ailemin morali cok bozulmuştu..ve saniki öyle hissediyordum ki benden uzaklaşıyorlardı..
bu biraz da güç verdi bana ve bir sonraki sene cok iyi bir yeri kazandım..
ancak o son aylarda ki bunalımı üzerimden atmak hala cok zor oluyor..
saygılarımla...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski29-10-06, 14:56  #6
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Yıllar öncesinde kalsa bile üniversite sınavı zamanlarımı gayet net bir şekilde hatırlayabiliyorum. Sakindim, rahattım sınavda. Ama sınav zamanına kadar geçen süre ve özellikle son aylar yorucuydu psikolojik olarak. Bir anda sorumluluk alanınızın sadece kendinizle sınırlı olmadığını fark ediyorsunuz. Aileniz de var işin ucunda.

Şimdi üniversiteye hazırlananların ve sınava girenlerin işi daha da zor. Sınavlar gittikçe nicelik olarak da nitelik olarak da değişikliğe uğruyor. Gün geçtikçe daha bir zorlaşıyor. Dersaneye akıtılan paralar, ailelerin verdiği emekler, geleceğin şartlarından biri olarak iyi bir üniversitenin görülmesi (eskiden sadece üniversite yeterliymiş, artık öyle de değil) gibi etkenler sıkıntıyı daha da artırıyor.

Gerçekten de artık üniversiteye hazırlanmak zor, sınava girmek zor, kazanmak zor, okumak zor, mezun olmak, iş bulmak, para kazanmak... Hepsi zor. Ama inanınca oluyor, buna inanıyorum.

Sevgilerimle
il_bilge is offline  
Eski29-10-06, 15:11  #7
tatanka

tatanka'nın Avatarı

Bu konuyu bizden önce konuşuyorlardı,biz konuşuyoruz ve daha senelerce konuşulacak...hep konuşulacak ama hiç bir şey değişmeyecek.Eminim ki torunlarımızın torunlarıda bu konuda yakınacaklar...yapacak bir şey yok...ÖSS'yi de seviyorum,sınavımıda,stresimide...ne yapalım yani...
tatanka is offline  
Eski31-10-06, 21:28  #8
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

kesinlikle bozar çağdışı bir uygulama umarım yakın bir zamanda kaldırılır.
Godfather is offline  
Eski31-10-06, 22:05  #9
ankakuşu

ankakuşu'nın Avatarı

öss gerçekten çok zor atlatılan psikolojik bir travma....Ne yazık ki eğitim sistemimizdeki hataların bedelini gencecik beyinler ödüyor.....
Eski01-11-06, 16:37  #10
tatanka

tatanka'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Godfather şöyle demiş:

kesinlikle bozar çağdışı bir uygulama umarım yakın bir zamanda kaldırılır.
Sayın Godfather;

İsterseniz birde ÖSS sisteminin yerine ne getirilebileceğini tartışalım.

1,5 milyon üniversiteye gidip doktor,avukat,mühendis olmak isteyen genç ve bunun yaklaşık %10'u kadar kapatisiteye sahip üniversitelerimiz...

Siz olsaydınız ne yapardınız?
tatanka is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı