| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Efsaneler gibi yasamaya mahkum ettiler bizi.... 15 yillik Istanbul yasamim cenetten calintilar gibi bellegimde.. Atatürk erkek lisesi burnumda tütüyor.Biyolojiye ilk kez orada asik olmus, Darwin ile ilk kez orada tanismistim... Yolumun size direk gelececegini bilsem, (...) icin elimden geleni yapardim... Ama özlem gidermek denen sey var ya, yazdiklariniz bana coban azigi gibi geliyor, tesekür ediyorum... Niye böyle oldu ki.... Hic kimsenin canini yakmamistim oysa... Banka da batirmadim ve soymadim... Yillar önce üniversitede birinci sinifta yaptigim ilk tablom resim heykel müzesinde sergilendiginde umutlanmistim gelecek icin.. Simdi almanlar ingilizler ödül veriyor, bana yeterince mutluluk vermiyor bunlar.. Irkci asla degilim....ülkem insanini seviyorum yalnizca.. Buna bir kadeh kirmizi sarap kaldirin, onurunuza..... Şu anda özeldeki yazışmalarımızı okuyordum. Bunu buldum. Dokuzuncu ayın yedisinde yazmış bunları...İnsanın içini acıtan sözcükler....Oralarda kalıp, silinmesin istedim. |
| #2 | |||
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| Tarih 21.10.2005 tam 1 yıl evvel 10.000 mesaja ulaşırken şöyle bir dialoğumuz olmuştu hiç unutmam. Alıntı:
Alıntı:
ilker Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-10-06 21:17 . | ||
| #3 | ||||
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| |||
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| sevgiler size öyle hak vermek isz´terdim ki sevgili kanaaat. ama... inananin, bu dünyadaki göregimi saniyorum biliyorum... aydinlik bir ülke.... gerisi ve darisi basimiza??? Aslinda her sey bizim icin bliyor musunuz, kendi gelecegimiz icin??????????????????? |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| bir sene önce bu siteye yeni üye olduğumda, hangi topik ti hatırlamıyorum, türkiye ab ve batı ilişkileri, türkiyenin yeri ile ilgili, ulusal çıkarlarının sporda bile yendiği ile ilgili uzunca bir yazışma yapmıştık. ben yeni olmamın heyecanı ile yazıyordum, oda ilgisini çektiği için yazıyordu. zamanın nasıl geçtiğini ben unutmuşum, oda saygısızlık olmasın diye yazılarına devam etmiş, bana bunu şu ifadesi ile hatırlatmıştı: 'arkadaş kalkmalıyım. malum insanız, yemek, uyumak vb. ihtiyaçlarımız var!' demişti. bende sanallığın gizliliği ile 'ehem, kem, küm' yerine geçen susukunluğum ile fazla bir şey diyemediğimi hatırlıyorum.. benimki tatlı bir mordu herhalde.. |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| bana attıgı bir özel mesaj vardı ki... hala o mesaj hafızamın en üstünde durur ve asla silinmeyecek.. sizin gibi bizim yolumuzdan gelen gençleri gördükçe benim bu yolda daha yıllarca savaşmam için güç oluyor... bu mesaj o kadar yüreklendirmişti ki beni.. su anda bunları yazarken yüregim cok burkuk.. onu sadece buradaki yazılarıyla ve sık sık yolladıgı özel mesajlarıyla tanıyorum..ama o kadar kalbimdeki söylediği sözler şimdi beni onun ölümüne ragmen hala dimdik ayakta tutuyor.. can babam seni cok seviyorum.. hala aramızdasın!! teşekkürler tüm yazıların ve tüm savaşların için... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #7 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir iki aydır pek iyi değildi. Özelden konuşurken arada bir konuyu hastalığa ve ölüme getirir, ama yine espri yapmadan durmazdı. .. aci aci gülümsedim.. doktora gittigimde, umarim sigara konusunu acmaz diye icimde gecirirken, ilk sorusu, günde kac sigara iciyorsunuz sorusu oluyor. Ifrit oluyorum. yahu sana ne benim sigaramdan... Ölüm telasi yok bizde ama, yine de meydani, pek te saglikli montofonlarara da birakmamak gerek diye düsünüyorum; yoksa topragin altinda dahi birileri yine ne yumurtladi diye düsünecegim.. bir sey degil orada yattigima deymeyecek... adam akilli ölemeyecek misim yahu diyorum kendi kendime... |
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| foruma ilk katıldıgım sıralar... canugur ve ben hatırlamadım birilerine karsı tartışmaya girmişiz.. tartışma yavaşladıgında saatime baktım.. 01:00-02:00 arası bir şeydi.. yatmak için hazırlanırken bir iyi geceler mesajı cektim ona.. cevap geldiğinde yüzüm kızarmıştı.. ''burada gece coktan bitti..sabahı yaşıyoruz..birazdan ben de yatmayı düşünüyorum...''gerisini tam hatırlayamıyorum.. o gün melbourne de yaşadıgını ögtenmiştim.. sonuc olarak yatarken bir daha asla iyi geceler demek gibi bir gaflete düşmedim.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Bu forumdaki 2. mesajı : "Her sey güzel de, insanin amaclarindan birinin de ölmek oldgunu ilk kez duyuyorum, hayirli olsun ![]() Darisi basima degil ama...???? " |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Ben bu foruma bir arkadaş vesilesiyle tanıştım.Özellikle inançlar köşesi dikkatimi çekmişti.Özellikle Canuğur adlı üyenin yazıları ...Yazılarını katılmasamda onunla tartışmak benim için zevkti.Çünkü düşünceler it dalaşı şeklinde değil insanca ortaya konuyordu.Canuğur üslubuyla bana örnek oldu...Seni arayacağız Can Uğur. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|