"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Semih Balcıoğlu Yaşamını Yitirdi! Türk karikatürünün büyük ismi Semih Balcıoğlu, dün yaşamını yitirdi. Yazısız karikatürlerle tanınan Balcıoğlu 'Bizim notamız çizgimiz. Meramımızı onunla anlatırız' diyordu. Türk basını ve karikatür dünyası bir ustasını kaybetti. Gazeteci ve Türkiye'nin en önemli karikatüristlerinden Semih Balcıoğlu dün İstanbul'da kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. "Bizim notamız çizgimiz. Biz meramımızı çizgimizle anlatıyoruz" diyen, 78 yaşındaki sanatçı çalışmalarıyla hem Türkiye'nin hem de dünyanın sayılı çizerleri arasında kendine yer bulmuştu. Sabah gazetesinde karikatürleri yayımlanan Balcıoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanı ve Karikatürcüler Derneği'nin Onursal Başkanı'ydı. 1928 yılında İstanbul'da doğan Semih Balcıoğlu, Işık Lisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde okudu. Akademinin grafik bölümünden mezun olan sanatçının ilk karikatürü de 1943 yılında dönemin önemli mizah dergisi olan sayısız çizerin yetişmesine olan Akbaba'da yayımlandı. Meslek yaşamı boyunca Akbaba, Karikatür, Taş, Akşam, Vatan, Dünya, Tercüman, Hürriyet, Yeni Yüzyıl ve Sabah gibi pek çok dergi ve gazete de karikatürleri yayımlanan sanatçının 49 ödülü bulunuyor. Gümüş Güvercin (Skopje), Altın Madalya (Pescara), Altın Palmiye ve Gümüş Hurma, Türkiye İş Bankası Büyük Ödülü, Abdi İpekçi Barış ve Kardeşlik Ödülü, TÜYAP Onur Çizeri, Karikatür Vakfı Onur Ödülü bunlardan birkaçı. Kaynak: Radikal __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
| #2 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Allah rahmet eylesin. Bir gün başıma geleceği kesin olan tek şey...ölüm...korkutuyor beni.. |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Allah rahmet etsin. Fikirlerini kabul etmesemde çizgilerini severdim. Tüm sevenlerinin başı sağolsun. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|