Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Bilim (Genel) ve Rasyonel Bilimler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Suçsuz bir insanı suçlu kılmak doğru mu??

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Bilimsel kavramlar-Mantık, Matematik, Hukuk

Konu Araçları
Eski29-10-06, 00:38  #1
gözlüklü
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Suçsuz bir insanı suçlu kılmak doğru mu??

Avukatlar aslında suçlu olmayan insanların haklarını korumak için varlardır bence;ama suçlu olan insanlar da avukat tutma hakkına sahipler.Suçlu bir insanın hapisaneye girmesi gerekirken dışarıya serbest bırakılması çok yanlış.Bence haklı hak ettiği yerde olmalı.Siz ne düşünüyorsunuz???
gözlüklü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-06, 01:46  #2
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın gözlüklü şöyle demiş:

Avukatlar aslında suçlu olmayan insanların haklarını korumak için varlardır bence;ama suçlu olan insanlar da avukat tutma hakkına sahipler.
Yargılamadan nasıl anlayacağız suçlu olup olmadıgını?Zaten "suçlu mu değil mi?" sorusuna cevap bulmak için yargılamıyor muyuz?O yüzden yargılama öncesi suçlu/suçsuz kavramı yoktur.Bu pencereden bakarsak tüm zanlıların avukat tutma hakkı vardır...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-06, 01:56  #3
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Özellikle seri katil olayındaki avukatların tavrından sonra (katilleri savunmayı reddettiler) benim de kafamı kurcalıyor bu durum. Bu adamların suçlulukları ayan beyan ortada. Avukat ne yapabilir ki?

ABD'de filmlerden izlediğimiz kadarıyla suçlunun parası varsa iyi bir avukat tutuyor. Cinayet bile işlemişse işi bilen zeki avukat her yola başvurarak müvekkilinin bu suçtan ceza almasını önlüyor veya cezayı asgariye indirtiyor. Bu adalet mi yani?
cibran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-06, 01:58  #4
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın cibran şöyle demiş:

Özellikle seri katil olayındaki avukatların tavrından sonra (katilleri savunmayı reddettiler) benim de kafamı kurcalıyor bu durum. Bu adamların suçlulukları ayan beyan ortada. Avukat ne yapabilir ki?
Bu soruyu avukat bir aile dostumuza sormuştum,bana şu şekilde cevap vermişti :

"Biz suçluluğu belli olanları,dışarı çıkarmak için uğraşmıyoruz.Yasalarda belirtilen ölçüde ceza almalarını sağlamaya uğraşıyoruz."
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-06, 02:08  #5
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın mr trouble şöyle demiş:

Bu soruyu avukat bir aile dostumuza sormuştum,bana şu şekilde cevap vermişti :

"Biz suçluluğu belli olanları,dışarı çıkarmak için uğraşmıyoruz.Yasalarda belirtilen ölçüde ceza almalarını sağlamaya uğraşıyoruz."
Peki savcının görevi ne o zaman? Ya da hakim fazla ceza verme heveslisi mi? gibi sorular geliyor aklıma ama bu konuda çok bilgim yok. Vardır bunların da bir açıklaması.

Hiç mahkemelik olmadım henüz. Ama Türkiyedede işler hollywood filmlerindeki gibi yürüyorsa -yani parası olan iyi savunuluyorsa- bu işte bir terslik var demektir.
cibran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-07, 05:48  #6
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Bu yine hukuk çercevesinde çözülebilir..
Zanlı yargı sürecinde savunmasını kendi de yapabilir ya da bir prosedür belirlenerek kimin avukat hakkı olduğu belirtilebilir...
Çözüm bukunur ama......mağdurlar hiçbir şekilde tatmin olmaz zaten(haklı olarak)...
Eski06-01-07, 14:50  #7
zcakmak
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Suçsuz biri neden suçlu bulunsun anlamadım..
Eski06-01-07, 16:27  #8
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Biri bir suçla itam ediliyorsa kendini savunmalı.
Ayrıca avukatlık bana saçma geliyor.
Neden biz kendimizi savunmuyoruz da başkası bizi savunuyor anlayamıyorum.
Sadece kağıt üzerinde ceza almamak ya da cezayı hafifletmek için.
Eski06-01-07, 18:03  #9
emre_emu
Kayıtlı Okur

emre_emu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: famagusta

av.adayı olaraktan ^suçun savunacak bir tarafı olmadıgı gercegını hukuk okumaya gerek duymadan normal zeka her insanın farkında olacagının herkez farkındadır^ diyerekten bir başlangıç yapayım.
Yanlız arkadaslar suclu bu sucu nıye işledi??? durup dururken bir neden yokken işlediyse burda zaten hıc bır adli mercının yapabılecegı bırsey yoktur ama ya tahrik varsa veya diğer hukuka uygunluk nedenleri varsa! bu durumda nolcak.herkezın suc ısleme olasılıgı vardır arkadaslar ve bunun mantıklı acıklaması varsa o zaman sucluyu bız savunmazsak bu insan haklarına aykırılık içermezmi??
son olarak SN.BARIŞ AKAR avukatlık meslegının elzemliğine ilişkin yorumunuz cok enteresan gercekten.avukat sivilin,savcı ise devletin avukatıdır. avukat olmazsa savcıda olmaz ve hakimler içerisinden cıkılmaz davalarında bızde halk olarak 10 yıllarca sürüp gıdecek en ufak adli vakalarımınız pesınden kosustururuz avukatsız kendınızı savunacak kadar hukuki birikiminiz varmı?? bu en önemlisi zaten saygılar..
emre_emu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-07, 19:50  #10
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Ben avukatlık-savcılık gerekszidir demedim.
Sadece avukatlık yani bizi bizim savunmamızın yerine başkalarının bizi savunması bana garip geliyor dedim.
Yoksa avukatlar-savcılar olmasın gibi ütopik bir açıklama yaptığımı sanmıyorum.
Ayrıca dediğiniz gibi herkesin kendini savunacak kadar hukuki birikimi yok ama keşke olsaydı.
Keşke Venezuella'daki gibi bazı yiyecek poşetlerinin arkasında temel haklarımız yazsaydı da herkesin haklarından haberi olsaydı...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı