"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cumhuriyetimizin 83. Yıldönümü Kutlu Olsun...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-10-05, 13:31  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
Cumhuriyet'in 82. Yıldönümü...

Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 82. yıldönümü.

Kutlu olsun.

Bu vesileyle Cumhuriyet'in kazanımları, Türk toplumuna getirdiği yeni anlayış... konuşulabilir diye düşünüyorum.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-05, 14:28  #2
spartaküs

18 yıl sonra 100.yıl çoşkusunu düşünemiyorum o günleri yaşamayı çok istiyorum o zaman 56 yaşında olcağım yok arkadaş sigarayı bırakmam lazım o coşkuyu mutlaka görmem lazım
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-05, 14:45  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Sn.spartaküs,

Böyle karamsarlık içinde olmayın. Siz öyle düşünürseniz, biz ne yapacağız?

Cumhuriyet'in 100. yıldönümü elbette ki önemli.

Ama Cumhuriyet'in kazanımları açısından her Cumhuriyet bayramı önemli.
Her gün önemli...
Ve her saat...

Bu ülkede aydınlıktan yana olanların, bağnazlık ve hurafeler karşısında boş geçirecekleri bir an bile olmamalı.

Yarın akşam bir Cumhuriyet yürüyüşünde, bu aydınlığı katılımcıların gözlerinde göreceğime, coşkularında hissedebileceğime inanıyorum.

Bu da benim gücüme güç katıyor.
Eski28-10-05, 14:48  #4
canugur

Cumhuriyet, kendisine deger verenlerin ellerinde olacaktir.
kutlu olsun.
Eski28-10-05, 15:12  #5
spartaküs

Sayın melnur tabii ki her dakikası önemlidir ama 100.yıl dedin mi işte o başka bir M.kemal var ya çıkmış anadolunun bağrında dünyaya meydan okumuş yıkmış saaltanatı yıkmış hilafeti yıkmış şeriatı ve getirmiş Cumhuriyeti ve yüz yıl daha hala dimdik ayakta
düşüncesi bile tüylerimi diken diken ediyor acaba o günü yaşasam nasıl bir durumda olurum onu hiç düşünemiyorum

Alıntı:
Cumhuriyet, kendisine deger verenlerin ellerinde olacaktir.
Sayın Canuğur,değer verdiğimiz cumhuriyet her zaman dimdik ayakta olacak
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-05, 15:18  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

En büyük bayram bugün.

Bayrakları unutmayın.
Eski28-10-05, 15:22  #7
spartaküs

Sayın Canuğur,almanyada da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını çoşkuyla kutlamana izin veriyorlar mı?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-05, 15:30  #8
canugur

Gelcek bayramlarda görmeyi umdugum en büyük sey, Türk ve Yunan bayraklarinin, böylesine anlamli günlerde birlikte asilmasi.

Hatta olabilir ki, her iki ülke de gecmis davalardan ötürü el ele verip, gecmisin savaslarinda yitirilen her iki ülke genclerinin adina izmir ve Atina´ya ortak bir baris aniti dikmeleri.

Hatta umarim ki bir gün, bu denizlerin iki ülke halklarina ait oldugu bilnci ile yola cikar, dünya barisi adina kardeslige bir adim daha atilmis olurdu.

Bunu yapacaklarin; yine, bizler oldugunu da unutmuyorum ama..

(cünkü, yine en son aciklamayla, bilim insanlari, genetik haritanin sonucu; tüm dünya insanlarini biribirlerinden ayiran %99.9 genetik farkla ayni oldugunu gösterdiler bir kez daha.)

Sayin Spartaküs, bu konuda sorun yok.Ama tatil olayi haricinde hersey yapiliyor...du. simdi de aynidir umarim.
saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-10-05 15:35 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-05, 18:33  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Bu forumda Cumhuriyet bu kadar öksüz mü kalmalı?

Mesajlar nerde? Dilekler nerde?

En büyük bayram başlamadı mı?
Eski28-10-05, 19:42  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Gelcek bayramlarda görmeyi umdugum en büyük sey, Türk ve Yunan bayraklarinin, böylesine anlamli günlerde birlikte asilmasi.

Hatta olabilir ki, her iki ülke de gecmis davalardan ötürü el ele verip, gecmisin savaslarinda yitirilen her iki ülke genclerinin adina izmir ve Atina´ya ortak bir baris aniti dikmeleri.

Hatta umarim ki bir gün, bu denizlerin iki ülke halklarina ait oldugu bilnci ile yola cikar, dünya barisi adina kardeslige bir adim daha atilmis olurdu.

Bunu yapacaklarin; yine, bizler oldugunu da unutmuyorum ama..

(cünkü, yine en son aciklamayla, bilim insanlari, genetik haritanin sonucu; tüm dünya insanlarini biribirlerinden ayiran %99.9 genetik farkla ayni oldugunu gösterdiler bir kez daha.)

Sayin Spartaküs, bu konuda sorun yok.Ama tatil olayi haricinde hersey yapiliyor...du. simdi de aynidir umarim.
saygilar
Sayın Canugur,

Ne de güzel söylemişsiniz. Bir gün bunlar mutlaka olacaktır. Hatta bizim kültürümüze en yakın kültüre sahip olan bu Akdenizli dostlarımızdan başka kimle daha sıcak ilişki kurabiliriz ki?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı