Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Popstar...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski30-10-06, 11:01  #1
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Popstar...

Dün tvde zaping yaparkan star tvnin düzenlediği popstar yarışmasına gözüm takıldı..şarkı yarıması;ve popstar arıyolar..buna benzer şimdiye kadar bir çok yarışma düzenlendi.ama hiç birinden verimli sonuçlar çıkmadı peki bu insanlar daha önce denenmiş başarısı kanıtlanamamış bu yarışmalara neden hala katılmaya devam ediyolar anlam veremiyorum.o kadar çok kısa yoldan şöhret sahibi olmak isteyen kişi varki...sanki sanatçı olmak çok kolaymış gibi kısıtlı bir sürede kendilerince star seçiyolar.peki bu sanata müziğe yıllarını vermiş insanlara ayıp olmuyormu? türk halkının bunda suçu çok bunları izleyerek hata yapıyor...reyting uğrunada bir çok insan kullanılıyor.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-06 11:24 .
yinyang is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-06, 11:17  #2
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Ne yazık ki böyle. Asıl gündemden uzaklaştırma ve yapay gündemle oyalama taktiklerinin de bir sonucu olsa gerek bu.

İnsanlarımız rating ve şöhret için dejenerasyona uğruyor. Bazen bilerek bazen bilmeyerek. Buna çanak tutan medya, alkış tutan halkın bir kesimi.

Herkesi genelleyemem ancak bilinçsizce bunlara alet olarak çok kişi var. Reality ve aktüel programları izleyenlerin sayısı ile popstar türevi yarışmaları izleyenlerin sayısı net bir şekilde karşılaştırılsa ortaya ne çıkar acaba?
il_bilge is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-06, 12:13  #3
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Düzene Uygun Kafalar!

Sosyo-ekonomik durumu Dünya açlık sınırına yakın yaşamak zorunda kalan halkımızdan Sosyo-siyasal bir tavır beklemek de pek kolay olmasa gerek.

İspanya,İtalya 'faşist iktidar dönemlerinde' futbolu kullanmıştı.Fakir Güney Amerika devletlerinde futbol siyaseti engelleyen gerçek bir tatlıdır.

Bugün yöneten dünyanın öncülerinden olan Birleşik Krallık-Birleşik Kraliçelik demek daha uygun olacak- futbolu hala en iyi biçimde değerlendiriyor.
Galiba ünlü bir pop yıldızıyla evlenen , futbol yıldızına da 'Sir' yani 'Efendi' ünvanı verilmişti.
Eğer pop ya da futbol yıldızı olursanız ; 'Efendi olabilirsiniz.' , anlamına geliyor.

Yani monarşiye dokunmayın.Sömürgelere dokunmayın.Kraliçe'ye dokunmayın.
Bu arada Birleşik Krallık Saray Siyaseti'nin ''grev kırıcılığını' da unutmamak gerekir.
Beatles'a , Pink Floyd'a , Sting'e verilen 'Sir-Efendi' ünvanları ; bu siyasetin rüşvetleridir.
Ülkemizde de durum farklı değil.'Pop Efendisi' olabilmek için fırsat.Geçici de olsa efendi ol.

Burada birkaç kişinin efendi olması değil sorun;izleyen herkes aynı zamanda kendisine pay çıkararak kendisini efendi hissediyor.

Kendisini her fırsatta değersiz hissettirme siyasetinde , birkaç kişiye sahte değer vererek oyalarlar;sonuçta da 'düzene uygun kafalarla egemenlik sürdürülür.
doğançay
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 13:39  #4
ErkanSevgi

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın doğançay şöyle demiş:

Sosyo-ekonomik durumu Dünya açlık sınırına yakın yaşamak zorunda kalan halkımızdan Sosyo-siyasal bir tavır beklemek de pek kolay olmasa gerek.

İspanya,İtalya 'faşist iktidar dönemlerinde' futbolu kullanmıştı.Fakir Güney Amerika devletlerinde futbol siyaseti engelleyen gerçek bir tatlıdır.

Bugün yöneten dünyanın öncülerinden olan Birleşik Krallık-Birleşik Kraliçelik demek daha uygun olacak- futbolu hala en iyi biçimde değerlendiriyor.
Galiba ünlü bir pop yıldızıyla evlenen , futbol yıldızına da 'Sir' yani 'Efendi' ünvanı verilmişti.
Eğer pop ya da futbol yıldızı olursanız ; 'Efendi olabilirsiniz.' , anlamına geliyor.

Yani monarşiye dokunmayın.Sömürgelere dokunmayın.Kraliçe'ye dokunmayın.
Bu arada Birleşik Krallık Saray Siyaseti'nin ''grev kırıcılığını' da unutmamak gerekir.
Beatles'a , Pink Floyd'a , Sting'e verilen 'Sir-Efendi' ünvanları ; bu siyasetin rüşvetleridir.
Ülkemizde de durum farklı değil.'Pop Efendisi' olabilmek için fırsat.Geçici de olsa efendi ol.

Burada birkaç kişinin efendi olması değil sorun;izleyen herkes aynı zamanda kendisine pay çıkararak kendisini efendi hissediyor.

Kendisini her fırsatta değersiz hissettirme siyasetinde , birkaç kişiye sahte değer vererek oyalarlar;sonuçta da 'düzene uygun kafalarla egemenlik sürdürülür.
doğançay

Sayın Doğançay;

Çok aleni bir durumu çok anlaşılır dile getirmişsiniz. Bu sömürüyü alenen devam ettiren güçler bu araçlar sayesinde bakış açısı günden güne daralan, duyarsız ve tepkisiz toplumun devamını sağlıyorlar. Çok üzücü...
ErkanSevgi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 17:27  #5
Hoca

Hoca'nın Avatarı

ayni zamanda bir ihtiyactan dogdugu gercegini de unutmamak gerek, bu tip programlarin.

Cumhuriyetin 10.yilindan sonra kac tane konservatuar acildi ülkemize?
Atatürk´ün actigi ilk konservatuardansonra ülke nüfusunun bu gün geldigi noktayi düsünürsek, insanin icindeki yaratma dürtüsünü de eklersek, ülkemizde sanat ve egitim disinda acilan bir takim okul adi verilen bir takim politik amacli kurumlarin bollugu, genclerimizi popstar gibi programlara itmesini dogal karsiliyorum.

Iste, yetenekli cocuklarimizin reyting proglamlarinda sanat ruhlarini ortaya cikarmak icin nasil cirpindiklarini ve eridiklerini üzülerek görüyoruz.

Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-11-06 13:24 .
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 20:43  #6
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

bütün popstar yarışmaları kötü değildir. Benim hatırladığım sezen aksu, nilüfer, cem karaca, edip akbayram böylesi yarışmalarda birinci olup adlarını duyurmuşlardı. Aslında kısa yoldan şöhret kadar parası imkanı olmayanlar içinde sesini duyurmaya bir araç oluyor.
PAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-11-06, 09:09  #7
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

bütün popstar yarışmaları kötü değildir. Benim hatırladığım sezen aksu, nilüfer, cem karaca, edip akbayram böylesi yarışmalarda birinci olup adlarını duyurmuşlardı. Aslında kısa yoldan şöhret kadar parası imkanı olmayanlar içinde sesini duyurmaya bir araç oluyor.
be şimdiki yarışmaların yıllar önceki yarışmalar gibi verimli olduğuna inanmıyorum...insanların hayalleri sömürülüyor bu yarışmalarda üstelik reyting uğruna.popsar başladığından beri hangi yarışmacılar birşeyler yapabildiki? albüm çıkarsalarda sönüp gittiler şuan kimse onları hatırlamıyor bile bu düzen hep böyle gelip gidecek türküye bir dönem alkışlıyor havalara çıkartıyor, bir dönemden sonra unutup gidiyor artık.
Eski01-11-06, 11:43  #8
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Ülke / Şehir: yerküre

Yahu arkadaşlar neyi tartışıyoruz.Bu memlekette konservatuar, üniversite var.Öyle beş günde sanat yapılmaz.Zaten bu tipler show businessın bir parçası.Ancak çok yetenekli olanlar eğitim alırlarsa bir yerlere gelirler.O zaman hepimiz boşuna dört yıl dirsek çürütüyoruz.Nasılsa bu işin kolayı var.Güzel yurdum her derde kolay bir deva buluyor
Eski01-11-06, 12:20  #9
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

sezen ne eğitimi aldı, cem karaca, pink floyd, fredy mercuru, wasp, manowar, shakira,,,,eğitim almak genelde ruhu öldürür.
PAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-11-06, 14:05  #10
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Ülke / Şehir: yerküre

Onlar birer istisna sn. pan.Yine de kendilerini geliştirmek için çaba harcadılar.Eğitimin ruhu öldürdüğüne inanmıyorum.Bir insan eğitim alır onu da yeteneğiyle harmanlarsa bir şeyler ortaya çıkar.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı