"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türk toplumunda aile yapısı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Hangi tarafa daha yakınsınız? | |||
| Anne tarafına daha yakınım | 26 | 47.27% | |
| Baba tarafına daha yakınım | 7 | 12.73% | |
| Her ikisiyle de eşit mesafedeyim | 22 | 40.00% | |
| Oy Verenler: 55. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Hangi tarafınıza daha yakın hissedersiniz? Anne tarafına mı, baba tarafına mı? Çocuklar anneannelerine babaannelerinden daha yakındırlar genellikle. Ya siz? Hem ankete oy kullanıp hem de düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. Sevgiler |
|
| #2 | |
| Çocukların halalarından ziyade teyzelerine daha yakın olmaları, babanneden ziyade anneanneye düşkün olmaları, amcadan daha çok dayıları sevmeleri ne şekilde açıklanabilir? |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Genellikle benim de izlenimim de öyle.Sanırım bunun nedeni:Anne akrabaları bayan olan akrabalarına karşı daha anaç davranıyorlar.Gördüğüm kadarıyla erkekler de kendi ailelerine , bayanlar kadar sıcak davranmıyorlar.Kız evlatlar erkek evlatlara göre daha ince düşünceli, ilgili oluyorlar.(tabi istisnalar vardır) | |
|
| #4 | |
| Nedeni bilmemekle beraber kesinlikle anne tarafına daha yakınım... Belki o tarafta ilk torun olmamdır nedeni diyeceğim ama... Teyzemin çocukları neden aynı şeyi hissediyor:x2: Enteresan... |
|
| #5 | |
| Çocukluğumuz daha çok annemizin çevresinde geçer, baba dışarıdadır çalışır belki anne de çalışır fakat her halükarda anne bizim için tutunmak için en yaakın daldır, böyle olunca da annenin eşinin ailesindense kendi ailesine daha fazla zaman ayırması dolaylı olarak bizim anneannemize ya da diğer anne tarafı bireyleri ile daha fazla zaman geçirmemizi sağlar, bu da sıcaklığın sebebini anlatıyor bana göre. __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Ben her iki tarafa da eşit mesafede olduguma inanıyorum... |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Düşüncülerinize katılıyorum. Ama benim aile yapımdan kaynaklı olsa gerek babama daha yakın hissediyorum kendimi. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ben anne tarafına daha yakınım.bu toplumun genelinde böyle sanırım.anket sonuçlarına bakılıncada bu açıkça görülüyor.baba tarafımdan kimseyi tanımadığımı söyleyebilirim.amcamla bile 5 yada 6 yılda bir görüşürüz ama bu onlardan kaynaklanan bir durum...üzücü bir durum aslında __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| sonuç şaşırtıcı gerçekten.. üzerinde bir durup düşünmek gerek.. bu kadar fark olabileceğini tahmin etmezdim hiç.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #10 | |
| Ben baba tarafına daha yakınım.Sanırım evlilikler daha çok baba tarafıyla iç içe yaşandığından anne tarafına duyulan özlemin neticesinde gerçekleşiyor diye düşünüyorum.Anneanneya özlem,teyzeye ve dayı ya.. __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|