| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türkiye'de neden yeterince kitap okunmuyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye'de neden yeterince kitap okunmuyor? | |||
| Kitap okuma bilinci aileler, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için | 45 | 72.58% | |
| Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için | 29 | 46.77% | |
| Bazı kitapları okumak çok sıkıcı olduğu için | 1 | 1.61% | |
| Kitaplar çok pahalı olduğu için | 8 | 12.90% | |
| Vakit bulamadıkları için | 1 | 1.61% | |
| Piyasadaki kitaplar insanları tatmin edici düzey ve içerikte olmadığı için | 4 | 6.45% | |
| Aradıkları kitapları bulamadıkları için | 2 | 3.23% | |
| Diğer (Belirtiniz) | 7 | 11.29% | |
| Bence Türkiye`de insanlar yeterince kitap okuyor | 2 | 3.23% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 62. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sebepleri nedir bunun? Ya da okunuyor mu? Ankete cevap verirken düşüncelerinizi de belirtirseniz sevinirim. __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #2 | |
| Bu arada belirtmeyi unutmuşum, çoklu seçenek mümkündür arkadaşlar... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ben 1. ve 2. şıkları işaretledim. Toplumumuzda öteden beri okuma alışkanlığı bulunmamaktadır. Okumayı sevmiyoruz da denebilir. Kültürümüzde Yazılı kültür değil daha çok sözlü kültür egemendir.Tv de okumayı engelleyen tali bir unsurdur. |
|
| #4 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Eğitim bence etkendir bu konuda ayrıca ailelerinde teşviki gereklidir.Ama okumak için kimse hiçbir bahanenein ardına sığınamaz!!! __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Okumak ihtiyaçtır.Matbaanın icadından 236 yıl sonra matbaasını kuran ve topu topu 17 kitabın basılıp,sonra kapatıldığı,hala okuma yazma bilmeyen insanların var olduğu bir ülkede yaşamaktayız.Gelişen teknolojide kolaycılığa yolaçınca sonuç ortada.Bu kökleri başka bir faza aktarmakta pek kolay olmuyor anlaşılan. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #6 | |
| bence türkiye yeterince kitap okunamamasında ki başlıca en büyük nedenlerden bir tanesi televizyon bilgisayar sinema gibi faktörlerdir.Bunlar da yaşamımızda çok önemli olsa da kitap okumamızı engelleyen sorunlar. __________________
ne kadar bilirsen bil ne kadar anlatırsan anlat senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.MEVLANA ANTİ_AKP |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| yozlaşmış kültür denilebilir.. arık tvgibi zaman hırsızları cok daha degerli görülüyor kitaplardan.. bir de aile cok önemli sanırım.. babam sayesinde küçükken ugur mumcu'nun kitaplarını,nazım'ın şiirlerini ve aziz nesin'in öykülerini okumuştum.. şimdi de her türlü kitabı okuyorum... sayıglarımla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Cafcaflı,renkli görüntüler varken,beyaz üstüne siyah puntolar ilgi çekmiyordur belkide... |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| bana okumak için bahane olabilir.Tabiki de okumak isteyen her türlü imkanlardan yararlanarak kitap elde edebilir.Bence sorun aile,sabah akşam televizyon izleyen bir ailenin çocuğunun kitap okuma alışkanlığı edinmesi bence imkansız ama bunu başaran gençlerde de var... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ben sadece 1. yi işaretledim. İlk ve son şık haricindekilerin Türkiye'ye özel durumlar(yada bahaneler ) olmadığını düşünüyorum. Son şıkkı zaten eledim. Aslolan 1. seçenek bence. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|