"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Irak Kürdistan Bölgesi Anayasası/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Madde 6: Irak Federal Cumhuriyeti'nin bayrağına ek olarak, Kürdistan Bölgesi için özel bir bayrak olacak ve bu yasa ile düzenlenecektir. i) Kürtçe, Kürdistan Bölgesi’nin resmi dili olacaktır. ii) Federal ve bölgesel yetkililerle resmi yazışmalar hem Arapça hem de Kürtçe olacaktır. iii) Kürdistan Bölgesi’nde Arapça öğretimi zorunlu olacaktır. iv) Türkmen dili, Kürtçe'ye ek olarak, Türkmenlerin eğitim ve kültür dili olarak sayılacaktır. Süryanice, Kürtçe'ye ek olarak, o dili konuşanların eğitim ve kültür dili olacaktır. II. KISIM - TEMEL HAKLAR VE SORUMLULUKLAR Madde 8: i) Kürdistan Bölgesinin vatandaşları, ırk, renk, cins, dil, etnik köken, din ya da ekonomik statü bakımından aralarında hiçbir ayırım gözetilmeksizin, hakları ve sorumlulukları itibariyle yasa önünde eşittir. ii) Kadınlar erkekler ile eşit haklara sahip olacaklardır. iii) Aile birimi, toplumun doğal ve temel kümesidir. Annelerin ve çocukların korunması güvence altına alınacaktır. Hükümetin ve toplumun görevi, gençlikle ilgilenmek, temel moral ve etik değerler ile Kürdistan halkının mirasını korumaktır ve bu yasayla düzenlenecektir. http://www.pukmedia.com/Turkinews/7-5/news6.html |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Irak kürtlerini canı gönülden kutluyorum. Kendileri için istediklerini başka halklar içinde istemeyi bilmişler. İnanıyorum bir gün kürt kardeşlerimle birlikte bu coğrafyaya sosyalizmide getireceğiz. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın sosyalizm diye birlikte haykıracağız. O emekçi ellerimizle yeni bir dünya kuracağız. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Belirtilen maddelerde bir sorun görmüyorum; ama PAN'ın sözlerine ancak gülerim. Bölgede Kürt aşiret liderlerinin egemen olduğunu herkes biliyor. Bir nevi feodal yapı söz konusu. Ayrıca uluslararası sermaye gruplarının da bölgeyi cazip bulduğunu biliyoruz. Özal'ın kankaları değil mi bunlar ya? Hangi sosyalizmden bahsediyorsunuz PAN? 'Her gördüğünüz sakkalıya dede demeyin.' de diyemiyorum. Çünkü 1993 yılında bayraklarından, amblemlerinden çekiç & orak figürlerini kaldıran PKK'nın da sosyalist bir tarafı kalmadı. Ya Kürt milliyetçisiniz ya da hayal dünyasında yaşıyorsunuz... Saygılar... __________________
Eşitlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan eşitlik olmaz! |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Sayın feanor ulusal soruna bakış sosyalistliğin turnasol kağıdıdır. Umarım size kemalizmden miras kalmış bu milliyetçilikten bir an önce kurtulursunuz. Yoksa sizi logonuza koyduğunuz orak çekiç bile şovenizmden kurtaramaz. |
|
| #5 | |
| Somut bir örnek verebilir misiniz milliyetçiliğimle ilgili? __________________
Eşitlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan eşitlik olmaz! |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| dünyanın öbür ucundaki halkların özgürlük mücadelesine destek olup burnunuzun ucundaki özgürlük mücadelesine... aşiret fedoal özalın kankası uluslararası sermayyeyle işbirliği ulusal savaşı destekleyene kürt milliyetçisi Demeniz sizin iyi bir şoven olduğunuz göstergesi. Ne acıkı türk solunun geçmişide bu günüde şovenizmden lekelidir. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Kuzey Irak'ta Kürtler çoğunlukta olmak üzere Araplar, Türkmenler mi yaşıyor? O halde Kuzey Irak bu insanlara aittir. Burada kurulacak bağımsız ve özgür bir oluşuma karşı değilim. Ama siz bu yarı feodal yarı kapitalist devlet için 'sosyalist' tanımlamasını yaparsanız tepki gösteririm. __________________
Eşitlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan eşitlik olmaz! | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Alıntı:
![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
bilinçli ve oldukça iyi açıklanmış bir mesaj.. kürtlerin sosyalistliğini ummak hitler'in komünist olamasından daha zordur.. feodalite rejiminin karşısındayım ve onlarla sosyalizmi bagırcagını düşünenlere de sadece gülüyorum..:-) sosyalizm amerika desteği ile olmaz... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Amerika'nın paralı askerlerini gönülden kutluyorsunuz... Ne için? 3 yılda ölen 650 000 ıraklı için mi bu tebrik? Yarı abd sömürgesi sözde bağımsız bir kürt devleti için mi yoksa? Şaşmamak elde değil söylediklerinize... Bu arada dip not; Eğer kürtler abd'nin bu kirli savaşına karşı çıkıp,onurlu bir mücadeleyle bağımsız bir devlet kurmak isteselerdi sonuna kadar da desteklerdim... Ama şu koşulda... __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|