"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Beş yılın muhasebesi: Tayyip Erdoğan Değişti mi? yoksa...BAŞKALAŞTI mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Aslında mesele, Tayyip Erdoğan üzerinden müslüman kimliğin sorgulanmasına getirildi. 28 şubat sürecinden sonra müslümanlarda görülen değişimi "gelişme" olarak değerlendirip övenler olduğu gibi; Bu değişimi kimlik kayması olarak niteleyip eleştirenler de var. Övmek ya da yermek dışında sağlıklı bir tartışma yapıldığı kanaatinde değilim. Dolayısı ile sağlıklı değerlendirmelere de pek rastlıyamıyoruz. Tekamül etme'nin (gelişmenin) bizatihi kendisi 'değişmek' le mümkündür. İnsan daha iyiye daha güzele ulaşmak, olgunlaşmak, tekamül etmek (kemale ermek) yani gelişmek zorundadır. Hz. Muhammed (a.s) "İki günü müsavi (aynı) olan zarardadır." buyurmuş. Anlamı açık; Hayat, sabit durağan değildir. Dolayısıyla hayatın değişkenliği ile uyumlu gelişmeyi sağlayamazsanız hayatın gerisinde kalır, bıraktığı sorunlarla boğuşursunuz. Başa da çıkamazsınız, ve işaret edilen zararı! fazlasıyla görürsünüz. Bu anlam da DEĞİŞİM gerekli ve kaçınılmazdır. BAŞKALAŞMAK ise "başka" bir şeydir! Gelişme anlamında değişim; Sahip olunan değerlerle, değişen şartlarda hayatı yeniden kurabilmektir. BAŞKALAŞMAK ise; şartlar değiştiğinde sahip olunan değerlerden vazgeçip, değişen şartlara uyumlu bir "KİMLİK" aramaktır. Yani kimliğinden, kişiliğinden sıyrılıp! değişime ayak uydurabileceği yeni bir kimliğe bürünmektir! Bu davranışın sorunlu olduğunu tartışmaya gerek yok zannederim. Bu açıklamalardan sonra konumuza dönelim Tayyip Erdoğanı değişmeye zorlayan sosyal ve toplumsal gerçekler nelerdir? Bu değişimde hangi siyasi zorlamalar etken olmuştur ? Bütün aidiyet'leri ile herkes tarafından tanınan Tayyip Erdoğanın değiştiğine toplum nasıl inanmış yada inandırılmıştır? Bu değişime toplumun inanması ve yüzde 34 gibi bir çoğunluğun onayını almasının ardındaki gerçek nedir? İlgili ilgisiz her vesile ile Tayyip Erdoğan'ı ve temsil ettiği siyasi yapıyı övmek yada yermek yerine esaslı bir analiz yapmak gerekmiyor mu? Son beş yıllık söylemlerine ve icraatlarına bakarak, Yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla değerlendirirsek, sorum şu: TAYYİP ERDOĞAN, DEĞİŞTİMİ? yoksa BAŞKALAŞTIMI? Buyrun...söz sizde...Saygılarımla. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ben artık değiştim' diye bir açıklaması var zaten, tarikat şeyhleriyle fotoğrafları çıktıktan e Cumhuriyet aleyhtarı şiirler okuduktan sonra böyle komik bir açıklaması vardı. ' Ben değiştim'.. Şimdi çıkıp yine ben değiştim dese şaşırmam, çok değişken bir Başbakanımız var. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006
| erdoğan değişmedi , gelişti...dün cumhuriyet aleyhtarı sözler sarf ediyordu bugün geliştiğine göre ne hakkında aleyhtarlık yapacak çok merak ediyorum... |
|
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| İnsan 3-4 yıl içinde değişemez. İdeolojilerinden kolay kolay vazgeçemez.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Her canlı yaratığın bir değişebilme kapasitesi vardır. Yani ağacı alırsınız, istediğiniz gibi yontar, şekillendirirsiniz, istediğiniz aracı imal edersiniz. Hatta mekanik değişikliğin ötesinde, kimyasal işleme tabi tutarak, bambaşka ürünler elde edersiniz. İnsan böyle mi? Başkalaşma (metamorfoz) için de, bu başkalaşabilirlik yetisinin, yaratığın genlerinde olması gerekir. Yani, çok tatlı öyküdür ama, Franz Kafka'nın, Değişim'indeki Gregor Samsa'sı gibi sabah kalkınca hamam böceğine dönüşmek olası değil. Takiyyecilik, olduğundan farklı görünmektir, menfaat için gerçek yüzünü gizlemektir ama, herhalde değişme kapasitesi veya genlerinde başkalaşma yetisi içermek anlamına gelmiyor. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Ne değişti,ne de gelişti.Takıyye yapıyor,göz boyamaya çalışıyor. __________________
Kendi kendimizle yarışmadayız, Ya uzak yıldızlara hayatı götüreceğiz Ya da dünyamıza inecek ölüm. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Türkiye Cumhuriyeti'ne başbakan olduktan sonra zaten kendi gibi davranamazdı ki. Düşünsenize, hem rejimin başında olacaksın hem de ona karşı olacaksın. Onun yerine takıyyecilik yaptı ve rejimi kendi lehine kullandı. Eh, geçmişi biliniyordu, nasıl gizleyecekti ki ideolojisini? Geçmişte yaptıklarını reddedemeyeceğini anlayıp, "ben değiştim" diyerek durumu kurtardı. __________________
Gündoğdu, hep uyandık.. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| takiyyecilik çok önemli bir sanattır.. cumhuriyetimizin bugünlere kadar gelişini takiyye ustası devlet adamlarımıza borçluyuz... tayyip erdoğan'ın da bu işi en az ataları kadar iyi yapacağından kuşkum yok.. muvaffakiyetleri için duacıyım.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ne değişti ne de başkalaştı.Dün şeyhlerin önünde diz çöken de aynı Erdoğan bugün meclis kürsüsünde laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı kalacağına şerefi ve namusu üzerine and içen de aynı Erdoğan.Değişen bir şey yok. __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Dün AKP genel merkezinin önünden geçtim.Hani ''Davut Yıldızı'' süslemeleri olan bina.İşte o süslemelerin üzeri kocaman bir Türk Bayrağı ile örtülmüş.Gizlenmeye çalışılmış diye düşündüm.Ama Davut Yıldızları camların arkasından yansıyan ışıkla gün gibi ortaya çıkmıştı.Tayyip Erdoğan'ında gerçek yüzü ne kadar gizlemeye çalışsa da küçücük bir ışık yansımasında ortaya çıkıyor. __________________
Kendi kendimizle yarışmadayız, Ya uzak yıldızlara hayatı götüreceğiz Ya da dünyamıza inecek ölüm. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|