"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Haniflik ne demektir diye birşey tartışmak için açmadım bu konuyu.İsteyen herkes arama sitelerine yazarak ne olduğunu öğrenebilir zaten oradaki uzun yazıları buraya kopyalamanın bir anlamı yok. Haniflik hakkındaki düşünceleriniz nedir?(Lütfen konu uzasa da farklı tartışmalar çıksada hiçbir zümreyi kırmayacak şekilde konuşmaya dikkat edelim) saygılar |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| benim bu haniflik ile ilgili görüşlerim haniflik monoteist bir din Muhammed onu islamiyet dini ile bağdaştırmaya çalıştı fakat farkında olmadan hanifliği yok etti ve zaten kuranın bir ayetinde der ki ibrahimin dini olan hanifliği seçiniz ![]() __________________
Senin yolculuğuna katılamam ben sadece bir konuğum.Angelopoulos kelebek Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-11-06 21:19 . |
| #3 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
![]() | |
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Hanifliği Kuran çok yerde zikretmektedir.Ancak anladığım kadarıyla tevhid yani tek İlaha tapanlar ve buna kendini adayanlar anlamında kullanlılmaktadır.İslam öncesi Mekke toplumunun şirk ve zulüm düzeninden kendisini koruyanlara da hanif denilmiştir. Günümüzde, hadisleri toptan reddeden tüm semavi kitaplarla amel etmeye çalışan diğer taraftan tasavvuf ve mezheblerle amel edenleri şirkle suçlayan yeni bir grup da kendilerine hanif müslüman adını vermektedirler.Yaptıkları çok mükemmel yorumlarıyla beraber rahatlıla küfürle ithamedilmeler,eski alimleri beğenmeseler de onlara karşı kulladıları yakışıksız usluplar(alimcikler gibi)onları bilgi olarak takdir etsem de ahlak olarak hanif görmememe sebeb olabilmektedir.Hanif insanın özelliği insanları hatalarıyla kabul etmek aşamalaı olarak onlara gerçek gördüğü yolu göstermektir.Bu çevrenin takdir ettiği araştırmacılar arasında en önemlilerini Yaşar Nuri Öztürk ve Edip Yükseli gösterebiiriz.Günümüz şartlarındaki bu ekolün mezhepçilere karşı adeta mealcilik mezhebi oluşturulmuş bir şekilde ideolojikbaktıklarını da görmekteyim. Bunlar benim düşüncelerim.Yani güzel araştırmaları konusunda ok.Ama metod ve tavırları bakımından mesafeliyim. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|