"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Asıl Bölücüler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski31-10-06, 21:49  #1
juji_21

juji_21'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Engin Ardıç'ın Töre ile ilgili yazısı

Törenize tüküreyim

Fransa'ya posta koymak, Ermeni işçileri sınır dışı etmek, Cezayir'i kurtarmak, katolik papazı öldürmek ya da Komünist Turan İmparatorluğu kurmak gibi büyük işlerle uğraşırken bakınız neleri atlıyorsunuz:

Gülistan diye bir kız.
'Berdel' edilmiş. Berdel şöyle bir şey: Bir ağabey bir kızla evleniyor, buna karşılık kızkardeşi de o kızın ağabeyine zorla veriliyor. Bir tür değiştokuş. Bir tür çaprazlama yöntemi! Döl alacaklar ya...

Gülistan elbette imam nikahıyla evlendirilmiş. Olay Diyarbakır'da geçiyor, hükümete pek sıcak bakmadıklarından olsa gerek, hükümet nikahı yapmamışlar.

Yazının tamamı
http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=...rih=12.10.2006

Bu yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu.Töre cinayetlerini hangi uslupla verildiğine bakın!Engin Ardıç ismindeki (yazar !)ne yapmaya çalışıyor?
Bir insanı,bir milleti bu tür yöntemlerle aşağılamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.Hiçkimse düşünmezmi, bunu okuyan kürt vatandaşının neler düşünebileceğini ! ve nasıl tepki verebileceğini !

juji_21 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-11-06 20:38 .Sebep: Sayın Doğançay'ın isteği üzerine
juji_21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 21:54  #2
ankakuşu

ankakuşu'nın Avatarı

Kesinlikle rezalet...Ayrıca töre cinayetlerini sadece kürt kardeşlerimize bahşetmek ne kadar doğru????
Bu zihniyet sürdüğü sürece sizin daha çoook çocuklarınız ölür...Önce halkların kardeşliğini benimseyin....
Eski31-10-06, 22:07  #3
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR

Biz de bu canlılar bizden ayrılmasınlar diye binlerce çocuğumuzu şehit verdik.
Engin Ardıç

Bu canlılar diyebilme tenezzülünde bulunmasaydınız hemen katletseydiniz nasıl olurdu,bakın bunu hala anlamış değilim bu ülkede kirli bir savaş var ölenin ırkı hiç önemli değil bu savaşta anneler ağladı eşler tek kaldı çocuklar babasız kaldı ama o canlılar dediği insanlar bunların olmasını hiç bir zaman istemediler...Onlar törenin bu kadar esiri olmak istemediler bu yaşamı bu töre cinayetlerinde yok olmayı onlar istemediler Onlar çeyiz sandığında katledilmek istemediler,onlar kardeşi tarafından kurşun yağmuruna tutulmak hiç itemediler onlar başkaları tarafından tecavüze uğradıktan sonra suçlu gibi öldürülmek istemediler....Ben bu ülkede ne adalete ne can güvenliğine inanıyorum eğer bu ülkede insanların ölümü bu kadar basitse ben bu düzeni tanımıyorum.....
Eski31-10-06, 22:32  #4
swhar
Kayıtlı Okur

swhar'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Enginardıç şöyle demiş:

Biz de bu canlılar bizden ayrılmasınlar diye binlerce çocuğumuzu şehit verdik.
Sn.engin ardıç 80 yıldır sırtımızdan geçiniyorsunuz 80 yıldır sömürülüyoruz 80 yıldır biz ekiyoruz biz biçiyoruz bölgemizden çıkan kaynaklarla petrollerle geçiniyorsunuz 80 yıldır kölelik yapıyoruz uyandığımızı anlayınca kötülemey başladınız bize kıro dediniz bizi kerkurd yaptınız bizi mezara sokup mezar taşımızı diktiniz ama artık yeter istediğiniz kadar çabalayın bu canlılar bunun hesabını soracaklardır sizden.
swhar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 22:41  #5
cek

Giriş Tarihi: Mar 2006

Bence töre cinayeti saptamasi yanlis degil, ama yazi bastan sona seviyesiz ve gayri insani olmus. O yuzden kin kusmaktan öteye gidememis ve tabiri caizse argümaninin altinda ezilmis kendisi...
Daha hümanist ve akilci yazilar görmek dilegi ile...
cek is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 22:54  #6
juji_21

juji_21'nın Avatarı

Töre cinayetlerinin savunulacak hiçbir yanı yoktur.Sosyal bir yaradır.Ardıç'ın kadın haklarını savunmasıyla ile ilgilendiğinide hiç sanmıyorum.Yaptığı iş ırkçılıktır.YAzıda geçen gülistanı da ailesini de toplumunu da aşağılamıştır.
Eski31-10-06, 23:18  #7
cek

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ertugrul Özkök'ün bir iki ay kadar önce yayimlanan bir köseyazisi vardi, cikis noktasi paralel ama üslubu farkliydi tabi ki. Su an ne yazik ki bulamiyorum ama anafikri asagi yukari hatirliyorum:

Bir takim zihniyetin iyiyi (her anlamda: muzik, kultur vs) her firsatta Kürtlere mal etmekteki marifetlerini neden töre cinayetleri gibi konularda göstermediklerinden yakiniyordu ..Bunlarin da istatistiklerle desteklendigi vs..diye devam ediyordu

Bence ustunde dusunmekte yarar var...
cek is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-10-06, 23:29  #8
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Arkadaşlar Engin Ardıç'ı fazla ciddiye almayın bence,bu beyefendi TV'de yorum falan yapıyordu ordada bu üslup ile konuşur,eleştirir kendince birşeyler yapardı, dediğim gibi bu tip yazan kişileri fazla ciddiye almamak lazım.
Eski31-10-06, 23:39  #9
juji_21

juji_21'nın Avatarı

Sayın cek
Töre cinayetleri salt kürtlere özgü bir şey değil,Karadeniz bölgesinde Diğer Ortadoğu ülkelerinde görülen toplumsal bir yaradır.Eğer bu kürtlerde görülüyorsa bile,aşiret düzeninden kaynaklanıyorsa, bu kimin suçu? En az iki yüz yıldan beridir Doğu ve Güneydoğuyu,ekonomik ve sosyal gelişmeyi önleyenler kimdir? Kürt dilini yasaklıyarak, Kürt halkını eğitimden yoksun bırakaranlar kimdir?Bunun da sorgulanması gerekiyor.Bende Ertuğrul Özkök'nün söylediğinin tersini söyleyebilirim.Türkler Kürt halkının kültür,müzik v.b.alanlardaki iyiyi kendilerine mal ederken töre gibi kötü olan şeyleri neden kürtlere mal ediyorlar.Topu karşılıklı birbirimize atalım bakalım sonu nereye varayacak?Demogoji yapmaya gerek yok.Önemli olan bunun nasıl cözümlenebileceğidir.
saygılar

juji_21 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-10-06 23:41 .
Eski01-11-06, 00:36  #10
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Engin Ardıç'ın büyük yanlışı;
Şövenistlik tabiri nin tam ve kesin anlamı tam olarak bu zat-ı muhteremdir işte.Etrafta şövenizm i duyarsınızda anlamını bilmezseniz aklınıza bu yazı gelmeli işte.Pkk sorunu kadar,yurtseveler olarak bu tür insanların problemleride çözülmeli.Bu kelimeleri sarf eden bir insan yüzünden PKK meşru kılınıyor,işte ona yanıyorum.

Alıntı:
Sayın swhar şöyle demiş:

Sn.engin ardıç 80 yıldır sırtımızdan geçiniyorsunuz 80 yıldır sömürülüyoruz 80 yıldır biz ekiyoruz biz biçiyoruz bölgemizden çıkan kaynaklarla petrollerle geçiniyorsunuz 80 yıldır kölelik yapıyoruz uyandığımızı anlayınca kötülemey başladınız bize kıro dediniz bizi kerkurd yaptınız bizi mezara sokup mezar taşımızı diktiniz ama artık yeter istediğiniz kadar çabalayın bu canlılar bunun hesabını soracaklardır sizden.

Hani doğuda işsizlik vardı?Bu ne kadar tutarsızca ve hicbir dayanağı olmayan bir iddiadır.Yani Türk'lerin böyle yazarları varsa Kürt halkınınında bu zihniyette olan insanları var!Ne petrolü,ne emeği?Kürt halkı ağalara çalışıyor,T.C ye değil!!neyi ekiyorsun?Lütfen ekip biçtiğin şeyi ve bunu yurt ekonomisine kanıtlarla dayandırır mısın?Doğudaki insanlar işçizlikten,ağalalık ve sosyo ekonomik şartlardan kırılıyor!Türkiye'nin yanlışları var olsa Kürtlerin ekmeğini alıyor felan demek hangi zihniyete sığar?Madem o kadar sömürdük şimdi bu durumdamı olurduk?

Bu yorumlarınızdan dolayı insanlar size ırkçı gözüyle bakarlar.Sanırım siz ABD veya Avrupa'da yaşıyorsunuz.Asıl sömürgecilik oralarda var!Sosyolojik gözlemleriniz Türkiye'de geçerli değildir.Geçerli ise ispat ediniz.Umuyorum ki kullandığınız kelimeleri ben yanlış anlamışımdır...

Nostrum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-11-06 03:02 .
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı