| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Neandertallerle akraba mıyız yoksa?? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| ABD’li antropolog Erik Trinkaus, 35 bin yıllık iskeletler üzerinde yaptığı araştırmada, insanın atalarıyla Neandertaller’in çiftleştiklerini ve Avrupa halklarında Neandertal atalarından genetik kalıntılar olabileceğini öne sürüyor. Antropologlar, insanların Neandertaller’le kültürel iletişime girdiğini savunuyor. Ancak biyolojik evrim tarihi açısından esas önemli soru, Afrika’dan gelen insanların, Avrupa’da hüküm sürmekte olan Neandertaller’le çiftleşip çiftleşmedikleri. ABD’nin önemli araştırma kurumlarından Washington University uzmanı Erik Trinkaus, Avrupa’daki insanların Neandertaller ile ilişkilerinin olduğunu savunuyor. http://www.ntvmsnbc.com/news/389499.asp __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-11-06 00:25 . |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Günümüzdeki kızıl ırkın Neandertaller'la çiftleşmemizden kaynaklandığı iddiasını okumuştum bir yerde. Şu an tam kaynağını hatırlayamıyorum. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
bilim böyle calisir iste. Görülmedik bilinmedik senaryolar üzerine bina kurmaz. Kanitlanmamis hipotezlerini, tahminlerini, arastirma ve birikimlerini cekinmeden ortaya koyar ve bunlarin üzerinde sabirli bir calisma yapar. Hic bir zaman insanlari, hurma gölgelerinde yatacaksiniz seklinde aldatmaz. | |
|
| #4 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| valla avrupalıların neanderthallerle ilşkiye girip girmediklerini bilemicem de hancı arkadaş evrimle dalga gecmek yerine biraz daha ciddi eleştiriler yapsa ve kutsal kitaplara göre değil de bilime göre düşünse iyi olur, bir evrimci olarak kendisine bunu söylemek isterim. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sayın jurnal sen ironi mi yaptın yoksa ciddi olarak mı söyledin anlayamadım, şunu söylemek istiyorum; fosillere göre konuşmayı reddedip de kuran'a göre konuşmak daha mı bilimsel oluyor yani? benim bilimsellikten anladığım kutsal kitaplara bakmadan objektif olarak araştırmaların yapılması, araştırmaların sonucunda ya kitaplarda yazılanlara ulaşılır ya da bunların tersine ulaşılır, burada önemli olan doğa bilimlerine uygun olarak konuyu incelemektir, tanrı'nın yazdıklarına göre değil, anlatabilmişimdir umarım, iyi günler. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Esnek konuşmayı seviyorum... Beyinlerin gücünü ortaya çıkarıyor. İspat edebiliyorsanız ediniz, ama nedense evrime gösterilen tüm kanıtlar, "mutasyonlar" sahte çıkmıştır. Sanırım "mutasyonla evrim"i ispatlamak için suni mutasyona uğratılan, sonucunda sakat canlıların ortaya çıktığı deneyleri biliyorsunuzdur. Benim sözüm, evrimin sadece bir teori olduğunun unutulmasıdır... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #7 | |
| Tüm mutasyonlar zararlı değildir, fakat kalıtsal oldukları da yoktur... Neden evrimle bağdaştırılır ki mutasyon? __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #8 | |
| Pekala, madem tüm mutasyonların zararlı olmadığını kabul ettiniz sorunun %50'si hallolmuş demektir. Hemen size, mutasyonların kalıtsal olduklarına dair bir alıntı sunayım. Utah Üniversitesi'nin insan genetiği enstitüsü tarafından hazırlanan bir metinden ilgili bölümü aktarıyorum: "Mutations can be inherited. This means that if a parent has a mutation in his or her DNA, then the mutation is passed on to his or her children." http://learn.genetics.utah.edu/units...rs/sloozeworm/ Türkçesi: Mutasyonlar kalıtım yoluyla aktarılabilir. Yani, eğer bir ebeveynin DNA'sında mutasyon varsa, mutasyon çocuklarına da geçer. |
|
| #9 | |
| DNA ile aktarılabilir, kabu ama demek istediğim bunun süreklilği var mıdır, varsa bir örnek verir misiniz sayın türker? __________________
|
| #10 | |
| Sürekliliği elbette var. Olmaması için bir neden var mı? Bu şekilde bir soru cevap hiç verimli değil. En güzeli, bu konuda TÜBİTAK gibi bilimsel yayın yapan kurumların Evrim ile ilgili kitaplarını okumanızdır. Ya da İngilizce biliyorsanız bunla ilgili pek çok kaynak var, onlardan da faydalanabilirsiniz. İyi okumalar dilerim. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|