"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kırmızı şaraptaki molekül 'ömrü' uzattı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| ABD'li araştırmacılar, kırmızı şarap, üzüm ve diğer bazı meyvelerde bulunan 'resveratrol' adlı antioksidan maddenin obez farelerin ömrünü uzatıp sağlıklı kalmalarını sağladığını keşfetti. Bilim adamlarına göre, gelecekte üretilecek 'resveratrol' içeren haplarla yaşlanmanın etkileri ertelenebilir. 'Resveratrol' verilen fareler ise normal ölüm zamanlarını yüzde 30 oranında aştı. Şişmanlamayan bu farelerin yüzde 15 oranında daha uzun yaşaması, insanın ömründe 10 yıla denk geliyor. http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLO...haberID=254514 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| bilim diyorum başka birşey demiyorum.. bu yüzyıl çok enteresan geçecek..bizler ise göremeden gideceğiz bütün olan bitenleri.. ahhh.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| bu konunun yaşlanma ile mi alakası var yoksa kilo ile mi? bir aralar az yemenin ömrü uzattığını okumuştum.. (türkçede iki nokta yan yana şeklinde bir noktalama işareti olmadığı için noktalama işaretimi düzeltiyorum)... az yemenin kişilerin ömür uzunluğunu etkilediği ile ilgili olarak. zannederim "çok ye ama az yemiş gibi öl" çalışmasının ürünü bu. yada belki diğer tüm bilimsel çalışmalar gibi ticari bir kaygının ürünüdür... obez insanların müşteri olacağı bir ticari atılım. kim finanse ediyor acaba bu çalışmaları, mc donalds mı? __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
![]() Gitseydik, hala tekerlegi bulamamis olurduk....??? Kimilerimiz agac insaniyken uyku aninda agactan düsüp arslanlar tarafindan parcalanmanin sokunu hala genlerinde tasiyor... Kimilerimiz se unuttuk ya da gecmisin baska etkenleri disa vuruyor yasmimizda belki de . yine de (simdilik) kimbilir? ![]() | |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
Ömrüm gayet uzun olacak. Sevindim... ![]() __________________
emre² | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bence önemli olan yaşamın nicel olarak değil nitel olarak ön plana çıkması.Farelerin kilo aldığından bahsedilmiş aynı şey insan içinde geçerli olur.Kilo önemli bir sağlık problemi iyi yaşayamadıktan sonra çok yaşamayı ne yapayım? |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Nahl Suresi/67. Ayet: Hurmalıkların meyvalarından, üzümlerden de sarhoş edici bir içecek ve güzel bir rızık elde edersiniz. İşte bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir mucize vardır. Aklını işletemeyen bir topluluk içinse -bilindiği üzere- katresi haramdır. :-) Çünkü içmeyi bilmezler. Sapıtacaksan hiç içme! Öyle değil mi ama? __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|