| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kızıl Kürdistan/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu açtığınız konu son zamanlarda duyduğum en komik şeydi sn.swhar.%90 ı İslamiyet'in en ortadoks mezheplerinden biri olan şafiliğe mensup olan,Kuzey Irak Kürtlerinin,kominizmi benimsemesi kadar saçma bir şey olamaz. Godfather Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-11-06 10:50 . |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Alıntı:
:61 :-) sadece gülünür size sn godfather ...Irak değildi de yanılıyorsunuz daha dikkatli okuyun lütfen... ""Sovyet topraklarında yaşayan Kürtlerin “payı”na da 1923 yılında şu an Azerbaycan sınırları içinde bulunan ve başkenti Laçin ilan edilen Kızıl Kürdistan Özerk bölgesi oluştu"" __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-11-06 22:29 . | |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| “Halklara özgürlük” şiarı ile gerçekleştirilen 17 Ekim Devrimi’nden sonra Sovyet topraklarında yaşayan Kürtlerin “payı”na da 1923 yılında şu an Azerbaycan sınırları içinde bulunan ve başkenti Laçin ilan edilen Kızıl Kürdistan Özerk bölgesi oluştu. Ancak yıkılış nedenleri henüz tam bilinmemekle birlikte Kızıl Kürdistan'ın ömrü çok uzun sürmedi. Kızıl Kürdistan üç yıl sonra yani 1929 yılında yıkıldı.[ Lenin, Kızıl Kürdistan için 40 milyon rublelik bütçe ayırdı Kafkasya da yaşayan Kürtlerin Laçin’e gönderilerek kurulan Kızıl Kürdistan, şimdiye kadar konuştuğumuz Kürt şahsiyetlerinin anlatımlarına göre, dönemin Azerbaycan Komünist Parti Genel Sekreteri Nariman Bagirov'un büyük çabaları sonucu ortadan kaldırıldığına işaret ediliyor. http://www.micagitk.com/tirki/tarih/kurdistanasor.htm tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-06 20:05 . |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Yalnız, uzun ve ayrıntılı olan makaleden, bu Özerk Kürdistan bölgesinin ortadan kalkmasını, Bagirov'a bağlayan cümleyi almışsınız. Oysa makalede, Ermenilerin 1915 olaylarının intikamını buradaki Kürtlerden almak istediği de yazılmış, ayrıca Stalin'den de söz ediliyor. Benim kanıma göre, bu özerk bölgenin ortadan kalkmasındaki gerçek neden Stalin'in, Lenin'in ölümünden sonra izlediği siyasettir. Stalin, proleterya diktatörlüğünü oturtmak ve Sovyet iktidarını perçinlemek için, milli hareketlerden de kuşku duyar hale gelmiştir. Tehlikeli gördüğü, pek çok halkı yerinden göç ettirmiştir, başka bölgelere göndermiştir. Kendisi Gürcü olmasına karşın, Gürcülere bile büyük baskılar yapmıştır. tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-06 20:06 . | |
|
| #6 | ||
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
ama bu forum ermenistanda olmuş olsaydı bahsettiğiniz paragrafı alırdım ama şimdi bagirovu uygun gördüm işin altında art niyet aramayın | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Saygılar.. __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Evet Haklısınız ama kürtler kendi toprakalrında ..![]() Saygılar... __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|