Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kızıl Kürdistan

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski03-11-06, 21:54  #1
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bu açtığınız konu son zamanlarda duyduğum en komik şeydi sn.swhar.%90 ı İslamiyet'in en ortadoks mezheplerinden biri olan şafiliğe mensup olan,Kuzey Irak Kürtlerinin,kominizmi benimsemesi kadar saçma bir şey olamaz.

Godfather Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-11-06 10:50 .
Godfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-11-06, 22:25  #2
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR

Alıntı:
Sayın Godfather şöyle demiş:

Bu söyledikleriniz son zamanlarda duyduğum en komik şeydi.%90 ı İslamiyet'in en ortadoks mezheplerinden biri olan şafiliğe mensup olan,Kuzey Irak Kürtlerinin,kominizmi benimsemesi kadar saçma bir şey olamaz.

:61 :-) sadece gülünür size sn godfather ...

Irak değildi de yanılıyorsunuz daha dikkatli okuyun lütfen...
""Sovyet topraklarında yaşayan Kürtlerin “payı”na da 1923 yılında şu an Azerbaycan sınırları içinde bulunan ve başkenti Laçin ilan edilen Kızıl Kürdistan Özerk bölgesi oluştu""

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-11-06 22:29 .
stran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-06, 06:38  #3
swhar
Kayıtlı Okur

swhar'nın Avatarı

Kızıl Kürdistan

“Halklara özgürlük” şiarı ile gerçekleştirilen 17 Ekim Devrimi’nden sonra Sovyet topraklarında yaşayan Kürtlerin “payı”na da 1923 yılında şu an Azerbaycan sınırları içinde bulunan ve başkenti Laçin ilan edilen Kızıl Kürdistan Özerk bölgesi oluştu. Ancak yıkılış nedenleri henüz tam bilinmemekle birlikte Kızıl Kürdistan'ın ömrü çok uzun sürmedi. Kızıl Kürdistan üç yıl sonra yani 1929 yılında yıkıldı.[

Lenin, Kızıl Kürdistan için 40 milyon rublelik bütçe ayırdı

Kafkasya da yaşayan Kürtlerin Laçin’e gönderilerek kurulan Kızıl Kürdistan, şimdiye kadar konuştuğumuz Kürt şahsiyetlerinin anlatımlarına göre, dönemin Azerbaycan Komünist Parti Genel Sekreteri Nariman Bagirov'un büyük çabaları sonucu ortadan kaldırıldığına işaret ediliyor. http://www.micagitk.com/tirki/tarih/kurdistanasor.htm

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-06 20:05 .
swhar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-06, 08:55  #4
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

cevap

Alıntı:
Sayın stran şöyle demiş:

:61 :-) sadece gülünür size sn godfather ...

Irak değildi de yanılıyorsunuz daha dikkatli okuyun lütfen...
""Sovyet topraklarında yaşayan Kürtlerin “payı”na da 1923 yılında şu an Azerbaycan sınırları içinde bulunan ve başkenti Laçin ilan edilen Kızıl Kürdistan Özerk bölgesi oluştu""
Siz gerçekten,olası bir durumda orda sadece Kafkaslardaki Kürtlerin yaşayacağına ve toprakların orayla sınırlı kalacağına mı inanıyorsunuz?
Eski04-11-06, 10:34  #5
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
“Halklara özgürlük” şiarı ile gerçekleştirilen 17 Ekim Devrimi’nden sonra Sovyet topraklarında yaşayan Kürtlerin “payı”na da 1923 yılında şu an Azerbaycan sınırları içinde bulunan ve başkenti Laçin ilan edilen Kızıl Kürdistan Özerk bölgesi oluştu. Ancak yıkılış nedenleri henüz tam bilinmemekle birlikte Kızıl Kürdistan'ın ömrü çok uzun sürmedi. Kızıl Kürdistan üç yıl sonra yani 1929 yılında yıkıldı.

Lenin, Kızıl Kürdistan için 40 milyon rublelik bütçe ayırdı

Kafkasya da yaşayan Kürtlerin Laçin’e gönderilerek kurulan Kızıl Kürdistan, şimdiye kadar konuştuğumuz Kürt şahsiyetlerinin anlatımlarına göre, dönemin Azerbaycan Komünist Parti Genel Sekreteri Nariman Bagirov'un büyük çabaları sonucu ortadan kaldırıldığına işaret ediliyor.

http://www.micagitk.com/tirki/tarih/kurdistanasor.htm
20. yüzyılın başında Kafkasya devrim ateşi ile yanmaktadır. Zaten Türkiye Komünist Partisi de Bakü'de kurulmuş ve ilk kongresini orada yapmıştır. Kafkasya'da yaşayan Kürtler arasında da komünistlerin, devrimcilerin yaşadığı kuşkusuzdur.

Yalnız, uzun ve ayrıntılı olan makaleden, bu Özerk Kürdistan bölgesinin ortadan kalkmasını, Bagirov'a bağlayan cümleyi almışsınız. Oysa makalede, Ermenilerin 1915 olaylarının intikamını buradaki Kürtlerden almak istediği de yazılmış, ayrıca Stalin'den de söz ediliyor.

Benim kanıma göre, bu özerk bölgenin ortadan kalkmasındaki gerçek neden Stalin'in, Lenin'in ölümünden sonra izlediği siyasettir. Stalin, proleterya diktatörlüğünü oturtmak ve Sovyet iktidarını perçinlemek için, milli hareketlerden de kuşku duyar hale gelmiştir. Tehlikeli gördüğü, pek çok halkı yerinden göç ettirmiştir, başka bölgelere göndermiştir. Kendisi Gürcü olmasına karşın, Gürcülere bile büyük baskılar yapmıştır.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-06 20:06 .
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-06, 16:47  #6
swhar
Kayıtlı Okur

swhar'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

20. yüzyılın başında Kafkasya devrim ateşi ile yanmaktadır. Zaten Türkiye Komünist Partisi de Bakü'de kurulmuş ve ilk kongresini orada yapmıştır. Kafkasya'da yaşayan Kürtler arasında da komünistlerin, devrimcilerin yaşadığı kuşkusuzdur.

Yalnız, uzun ve ayrıntılı olan makaleden, bu Özerk Kürdistan bölgesinin ortadan kalkmasını, Bagirov'a bağlayan cümleyi almışsınız. Oysa makalede, Ermenilerin 1915 olaylarının intikamını buradaki Kürtlerden almak istediği de yazılmış, ayrıca Stalin'den de söz ediliyor.

Benim kanıma göre, bu özerk bölgenin ortadan kalkmasındaki gerçek neden Stalin'in, Lenin'in ölümünden sonra izlediği siyasettir. Stalin, proleterya diktatörlüğünü oturtmak ve Sovyet iktidarını perçinlemek için, milli hareketlerden de kuşku duyar hale gelmiştir. Tehlikeli gördüğü, pek çok halkı yerinden göç ettirmiştir, başka bölgelere göndermiştir. Kendisi Gürcü olmasına karşın, Gürcülere bile büyük baskılar yapmıştır.
Bagirov'a bağladım diye hemen kanınıza dokunuyor arkadaşlar kızılkurdistanın yıkılış sebebi başta stalin olmak üzere bagirov ve ermeni çeteleridirde .
ama bu forum ermenistanda olmuş olsaydı bahsettiğiniz paragrafı alırdım
ama şimdi bagirovu uygun gördüm işin altında art niyet aramayın
swhar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-06, 17:44  #7
stran

stran'nın Avatarı

Alıntı:

Siz gerçekten,olası bir durumda orda sadece Kafkaslardaki Kürtlerin yaşayacağına ve toprakların orayla sınırlı kalacağına mı inanıyorsunuz?
Bakın sn.gotfather sovveyt sınırları içinde küçük bir bölüm var ve orda kürtler özerklik alabiliyor diyorum aslında evet sınırlı kalmayacak bunu sizde benim kadar iyi biliyorsunuz....:-)

Saygılar..
Eski04-11-06, 18:25  #8
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

cevap

Alıntı:
Sayın stran şöyle demiş:

Bakın sn.gotfather sovveyt sınırları içinde küçük bir bölüm var ve orda kürtler özerklik alabiliyor diyorum aslında evet sınırlı kalmayacak bunu sizde benim kadar iyi biliyorsunuz....:-)

Saygılar..
Ben sınırlı kalmayacak derken sadece Kürtlerin sınırlı kalmayacağını düşündüğünü kastedmiştim.Doğru onlar öyle düşünüyor ama bilmedikleri bir şey var toprağını almak istedikleri millet aziz TÜRK MİLLETİ!
Eski04-11-06, 18:31  #9
stran

stran'nın Avatarı

Alıntı:

Ben sınırlı kalmayacak derken sadece Kürtlerin sınırlı kalmayacağını düşündüğünü kastedmiştim.Doğru onlar öyle düşünüyor ama bilmedikleri bir şey var toprağını almak istedikleri millet aziz TÜRK MİLLETİ!
Evet Haklısınız ama kürtler kendi toprakalrında ..

Saygılar...
Eski04-11-06, 18:35  #10
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

cevap

Alıntı:
Sayın stran şöyle demiş:

Evet Haklısınız ama kürtler kendi toprakalrında ..

Saygılar...
Kendi toprakları derken tam olarak nereyi kastettiğinizi söylermisiniz.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı