"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Felsefi Yaklaşımlar Diyelim ki bir otobüs sırasında bekliyorsunuz, uyanığın biri diğerlerinin önüne geçerek önce binmeye çalışıyor. Ne tür tepkiler gelirdi? Bu tepkiler nasıl sınıflandırılırdı? Görelim... KLASİK TEPKİ: "Sıraya geç kardeşim" NEOKLASİK TEPKİ: "Şeker kardeşim sıraya geçiver" REALİST TEPKİ: "Sıra var" SURREALİST TEPKİ: "Sallandıracaksın bunlardan ikisini Kızılay'da bak bir daha yapabiliyorlar mı?" ROMANTİK TEPKİ: "Beyefendi galiba sırayı görmediniz" NATURALİST TEPKİ: "Sırana geç" MODERN TEPKİ: "Efendim insanımız eğitimsiz. Halbuki Avrupa da" POST-MODERN: "Sırana geç lan ayı!" UZLASIMCI: "Acelesi olmasa öne geçmezdi; üzmeyin garibi" DEVRİMCİ: "Alt yapı sorunları çozülmeden halkımız sıraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek" KADERCİ: "iki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar? Kısmetse hepimizin işi görülür" FELSEFECİ (septik-kuşkucu): "Ön ve arka kavramları gorecelidir.O tarafın ön taraf olduğuna kim karar verdi? Öne geçtiğini zanneden, aslında arkaya geçmiş olabilir" KANT'CI: "Efendim algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa,adam yok olur" KOTÜMSER VAROLUŞCU: "Herkes bir gun ölecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gün o adamda ölecek" İYİMSER VAROLUŞCU: "Sıkmayın canınızı,su anın tadını çıkarmaya çalışın. Bakın ne güzel hayattasınız ve birileri önünüze geçebiliyor" HUMANİST: "İnsanlık bir bütündür. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için. Dolayısıyla birimiz öne geçince,aslında hepimiz öne geçmiş oluyoruz." Melih Aşık'ın Açık Pencere'sinden yıllar önce kesip saklamıştım... |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Teşekkürler, paylaştığınız için:] en sık verilen tepki... KLASİK TEPKİ: "Sıraya geç kardeşim" Bunu ise içimizden söyleriz...Bildiğimiz görmezden gelme durumu ![]() KANT'CI: "Efendim algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa,adam yok olur" | |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
![]() En hos olani da bence bu. Benzer bir yaklasim da benden )))Son tahlilde, allt yapi sorunu cözünürlük kazanmadikca, üst yapisal degisiklikler halkimiza yansimayacagi icin simdilik siraya ve hizaya gecme sorunu tali planda kalmaya mahkumdur ![]() tesekürler | |
| #4 | ||
| Ben okuduğum zaman en çok Surrealist ve Post-modernist tepkilere gülmüştüm. Geyik yapılırken aslında güzel bir örnekleme yazısı olmuş hani ![]() Benim çok hoşuma gider hala... (Bu arada post-modernist tepki için kusuruma bakmayın, ifadeyi yazıdan çıkarmak istemedim biraz kaba olsa da, iyi yansıttığına inanıyorum çünkü) Alıntı:
Sevgiler il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-11-06 11:27 . | |
| #5 | ||||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
valla bu da cok tehlikeli bir uyarı.. adam zaten öne gecmek istiyor bir de şeker derseniz ne gözle bakıp ne ler yapar..:eek: Alıntı:
işte bizim insanımız..:-) Alıntı:
buna da güldüm bayagı.. böyle septik adam kaldı mı ya da halk bu konusmaya ne tepkş verir bileiyorum..ama bence bu konusmaya da post modern bir tepki gelebilir.. ''ne diyor lan bu yumuşak'' sayın il_bilge eline saglık yine güldürdünüz beni.. hoş tepkiler dogrusu... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |||
| #6 | ||
| Alıntı:
Sevgiler | |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| ben genelde realist tepkiyle karşılaşıyorum SIRA VAR buradan şu anlamda çıkar ben genelde ssıra var denilen kişi oluyorum |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Çok teşekkürler... __________________
emre² |
| #9 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Annem de kesmişti bu yazıyı,bana okumuştu.Baya geyik yapmıştık.Onu hatırlattınız,hatta gec olmasa arardım.. Tepkilerin birleştirilebilirliğinden bahsetmiştik ROMANTİK TEPKİ: "Beyefendi galiba sırayı görmediniz, NEOKLASİK TEPKİ: "Şeker kardeşim sıraya geçiver POST-MODERN: "Sırana geç lan ayı!".... Ama benim en beyendiğim FELSEFECİ (septik-kuşkucu) olmuştu.. Kim bilebilir adamın nereye geçtiğini Saygılar efendim.. __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Evrenin Tepkisi :sıraya geçmezsen asarım. Gerçi sıraya geçersen yine asarım.Asmayıpta besleycemmi ![]() |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|