"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bu ülke sahipsiz değil

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski04-11-06, 13:26  #1
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Bu ülke sahipsiz değil

Temel niteliklere yönelik saldırılara karşı çıkan binlerce kişi bugün ,4 kasım 2006 günü, Cumhuriyet için yürüyor.Ankara nın Tandoğan meydanında yapılan mitingde binlerce kişi hükümet istifa sesleri ie meydanları inletiyor.
Mitingi şu anda kanaltürk ekranlarından izleyebilirsiniz.

Mitingde temel konu emperyalizm ve onun bu ülkedeki işbirlikçileri olacak birilerine bu ülkenin sahipsiz olmadığı anlatılacak.
Godfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-06, 18:30  #2
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Bu kitleleri arttırmamız lazım.İrtica,terör ve onun yandaşlarını ülkemizden defedebilmenin yolu,yurttaşlarımızı doğru şekilde bilgilendirip onlara yurt sevgisini aşımalıyız.

O yürüştükleri saygıyla selamlıyorum...
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-06, 21:59  #3
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Godfather şöyle demiş:

Temel niteliklere yönelik saldırılara karşı çıkan binlerce kişi bugün ,4 kasım 2006 günü, Cumhuriyet için yürüyor.Ankara nın Tandoğan meydanında yapılan mitingde binlerce kişi hükümet istifa sesleri ie meydanları inletiyor.
Mitingi şu anda kanaltürk ekranlarından izleyebilirsiniz.

Mitingde temel konu emperyalizm ve onun bu ülkedeki işbirlikçileri olacak birilerine bu ülkenin sahipsiz olmadığı anlatılacak.

Millet birlik beraberlik olsa da bu seçim sistemi ile.. adamlar her zaman avantajlı.. Adamlar birbirlerine kemik gibi kaynamışlar..
iyi organize olmuşlar..bakın bu ülkenin %75'i adamlara karşı ..
Ama seçimde ne olacak.. %75 bölük pörçük olacak..
Onların %25'i kemik gibi.. yine seçimi kazanacak...
Artık bu ülkede şunu iyi bilmek gerekir.. Bu ülkede artık sağ sol yok.. siyaset yok!.. İZM'ler yok...
İki grup var.. bu cumhuriyeti yıkmak isteyenler..
Bu cumhuriyeti savunanlar..
Eğer cumhuriyeti savunanlar.. birlik olmazlar.. ise.. bu ülkeye.. ŞERİAT geliyor.. Hemde DEMOKRASİ ile..

Ne acı değil mi?

saygılar.
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-11-06, 02:18  #4
kamucu
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2006

arkadaslar sizlerden çok samimi olarak birşey sormak istiyorum lutfen samimiyetle ve gerçekci cevap veriniz.
bana söylermisiniz akp hükümetinde şeriat a yönelik nasıl bir çalışma gördünüz nasıl bir eylem gördünüz yani akp li vekiller cuma namazına gidiyor diyemi veya 5 vakit namazlarını kılıyorlar diyemi şeriatcı oluyorlar ülkeyi tehdit ediyorlar yani korkunun sebebi bumu bunlar degilse nedir?
saygılar
kamucu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-11-06, 12:40  #5
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın kamucu şöyle demiş:

arkadaslar sizlerden çok samimi olarak birşey sormak istiyorum lutfen samimiyetle ve gerçekci cevap veriniz.
bana söylermisiniz akp hükümetinde şeriat a yönelik nasıl bir çalışma gördünüz nasıl bir eylem gördünüz yani akp li vekiller cuma namazına gidiyor diyemi veya 5 vakit namazlarını kılıyorlar diyemi şeriatcı oluyorlar ülkeyi tehdit ediyorlar yani korkunun sebebi bumu bunlar degilse nedir?
saygılar

Akp ile bir kaç topik var onları araştırısanız orada konuyu daha
iyi tartışırız.(Akp olmasaydı ve Rte başlıkları gibi)
Niye hemen konuyu namaza falan getiriyorsunuz?Nedir Akp nin yapmak
istediği siz ilk önce bunu bunu belirtirseniz.Samimi ve gerçekçiliğe
ilk önce siz bir adım atın.
Saygılarımla

MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-11-06, 13:23  #6
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Recep Tayyip Erdoğan ;"Türkiye kendisine din olarak Kemalizmi almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir..."
Recep Tayyip Erdoğan ; "Türkiye’nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir."

Sevgili arkadaşlar Cumhuriyet rejimine karşı söylemlerde bulunduğu için hapis cezası almış bir Başbakanımız var ! Bir başbakan düşünün, o başbakan hükümet lideri olduğu ülkenin rejimine karşı! Bu kadarı da fazla, yazık. Hala şeriat getirmek için neyini gördünüz diyen arkadaşlar var.
Eski05-11-06, 13:52  #7
1871
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın Roland şöyle demiş:

Recep Tayyip Erdoğan ;"Türkiye kendisine din olarak Kemalizmi almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir..."
Recep Tayyip Erdoğan ; "Türkiye?nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam?ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir."

Sevgili arkadaşlar Cumhuriyet rejimine karşı söylemlerde bulunduğu için hapis cezası almış bir Başbakanımız var ! Bir başbakan düşünün, o başbakan hükümet lideri olduğu ülkenin rejimine karşı! Bu kadarı da fazla, yazık. Hala şeriat getirmek için neyini gördünüz diyen arkadaşlar var.
Eğer demokrasiye inanıyorsanız halkın kararlarına doğru bulmasınızda saygı göstermeniz gerek. Biz nerede hata yapıyoruzda radikal islam güç topluyor diye kendinizi sorgulamalısınız. Açık Kemalist bir parti bu toplumda %3 ten fazla oy alamaz. Bu gerceği de görmeniz lazım.
1871 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-11-06, 20:11  #8
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın kamucu şöyle demiş:

saygılar
Hangi birini sayacaksınız? Parkları bile haremlik/selamlık diye ayırma peşindeler.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-11-06, 21:18  #9
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Alıntı:
Sayın 1871 şöyle demiş:

Eğer demokrasiye inanıyorsanız halkın kararlarına doğru bulmasınızda saygı göstermeniz gerek. Biz nerede hata yapıyoruzda radikal islam güç topluyor diye kendinizi sorgulamalısınız. Açık Kemalist bir parti bu toplumda %3 ten fazla oy alamaz. Bu gerceği de görmeniz lazım.
Sayın 1871, şu anda varolan rejime karşı söyenenleri ve yapılanları ben demokrasi veya düşünce özgürlüğü kapsamına sokamıyorum.Bu tip yıkıcı ve rejimi tehdit eden düşüncelere saygı gösteremem. Ama şurada size katılıyorum, bu ülkede şariatcı kesime çok taviz verildi ve şimdi bunun ceremesini çekiyoruz.
Eski05-11-06, 21:22  #10
1871
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
:)

Alıntı:
Sayın Roland şöyle demiş:

Sayın 1871, şu anda varolan rejime karşı söyenenleri ve yapılanları ben demokrasi veya düşünce özgürlüğü kapsamına sokamıyorum.Bu tip yıkıcı ve rejimi tehdit eden düşüncelere saygı gösteremem. Ama şurada size katılıyorum, bu ülkede şariatcı kesime çok taviz verildi ve şimdi bunun ceremesini çekiyoruz.
anlmadığım kadarıyla siz sadece kendi fikirlerinizdekilerin söyediklerini düşünce özgürlüğü kapsamına sokuyorsunuz. ama bunun özgürlükle bir ilgisi yok. Demokrasi beğenmesekte başkalarının fikirlerini söyleme ve bunu şiddet içermeden eyleme dökme hakkını savunmaktır.

Ben taviz değil sizin bir şey yapmadığınız söylüyorum.
1871 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)