| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Cumhuriyet yürüyor../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| milli bayramlar,yapılan eylemler cumhuriyetin sesinin artık cok gür cıktıgını gösterdi.. halk içerdeki ve dışardaki tepkilere karşı ayaklanmalara başladı... bugun mitingdeydim.. yaşlı bir insan kısık sesiyle,agzından cıkan buhulara aldırmadan cumhuriyet için bagırıyordu.. bana ve arkadaşlarıma baktı,soguk havayı parçalayan ve yok eden bir gülümsemeyle ''bizim umudumuz sizlersiniz..cok yaşa atam''dedi.. gözlerimi bir yaş kapladı. gerçekten yükselen bir ses var..uyuyan büyük dev uyanıyor..bazı catılar altında toparlanmalar baslıyor.. bu gibi olaylar aslında şunu gösteriyor..toplum içinde iki farklı kesim boy göstermeye başladı..bir taraf cumhuriyete karşı bir taraf cumhuriyetçi... ve artık karşı tarafa verilek cevaplar gün yüzüne cıkmaya başladı.. bu son değildi.. cok büyük eylemler daha olacak...cumhuriyet ilelebet yaşayacak.. sizce de halk artık uyanmaya başladı mı? saygılarımla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-09-07 20:59 . |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| bu halk resmi ideolojinin ağzindan türküleri ve sloganları değil kendi türkülerini söyleyip kendi taleplerini sloganlaştırdığında aydınlık günler gelecek demektir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Türkiye'de cumhuriyete karşı olan kimlerdir sizce? Cumhurun her türlü değerine küfreden, cumhurun desteğini arkasına bir türlü alamayan ve cumhura düşman azgın bir azınlık mıdır cumhuriyetçiler yoksa Kurtuluş Savaşında kanıyla ve canıyla savaşıp, bu ülkeyi emperyalizmin pençesinden kurtaran sessiz ve makul çoğunluk mu? Cumhuriyeti bekleyen asıl tehlike cumhursuz bir cumhuriyet özlemi çekenlerdir! |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
sayın Elenorin, Katılıyorum. şu an ülkede iki grup kapışıyor.. artık bu işin sağı solu.. İZM 'i falan kalmadı.. adamlar kemik gibi birbirlerine sarılmışlar.. bunlara karşı olan %75 'lik halk birlik oluyor.. ama seçimde ne olacak .. bölük pörçük olacak.. Adamlar %25 ile demokrasiyi kullanarak bir güzel.. yine gelecekler.. Hemde.. istemedikleri ..sevmedikleri.. DEMOKRASİ ile... Ne acı değil mi? saygılar | |
|
| #5 | |
| Sayın Elenorin bu mitingde yer almayı çok istedim Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünceler Derneği Topluluğuyla gelecektim ama yer bulamadım otobüste 6 saat ayakta gelenler oldu Ankara'ya...Keşke o güzel günde bende orda olabilseydim ama bu güzelliği izlemek ve duymak bile yetti.Bugün biraz daha umutluyum ülkemizin ve halkımızın geleceği için.Bu yazınız için çok teşekkür ederim... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Laik Cumhuriyet'i koruyacak olan kişiler ne devlet, ne ordu, ne siyasi partiler, ne de başbakandır. Cumhuriyet'i koruyacak olan unsur tam anlamıyla halktır. Halk rejimi korumadıkça, rejim de olmaz. Toplum içinde ki kutuplaşmalar bir hayli görünür hale geldi. Bir tarafta Cumhuriyet karşıtları, bir yandan Cumhuriyetçiler iki saf halinde belirgin bir şekilde ayrıldılar. Tabii ki arada kaynayan kişilerde mutlaka vardır. Yeni bir iç savaşın ve belkide uluslararası bir savaşın eşiğine geliyoruz, geldik. Bizi kötü günler bekliyor. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 21:10 . |
|
| #7 | ||||
| Alıntı:
sagı solu,gerçek siyeseti böldüler,ülke bu satıcıların eline kaldı.. siyaseti yok eden,bu anticumhuriyet seslerinin tohumlarını atan kenan evren nasıl rahat yaşıyor merak ediyorum? ancak ülke gerçek bir aydınlanmanın içine girecek gibi.. bu mitibgler gerçekten cok mutlu ediyor beni.. devam etmesi dileğiyle.. Alıntı:
youtube videosu 29 ekim kutlamasıydı,asıl topik ise bugun kü yürüyüşle ilgili.. bu arada dün üniversitenizde ülkücüler 3 solcuyu yaralamışlar.. geçmiş olsun diyorum.. ayrıca dün gece gazi üniversitesi sol görüşlü ögrencileri kızılayda bir eylem yapmışlar..halkların kardeşliği ve faşizmi lanetleyen sloganlar atmışlar.. memnun edici gerçekten.. Alıntı:
daha cok eylemler olacak.. yan yana bagırmak dileğiyle.. saygılar... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |||
|
| #8 | |
| Eğer bu cumhuriyeti korumak ve yaşatmak bu insanlara kaldıysa vay o cumhuriyetin haline! Halksız ve halka rağmen bir cumhuriyetçilik mümkün müdür? Bunun adı olsa olsa oligarşik monarşi olabilir. Bence dürüst olun, "biz cumhuriyetçi falan değiliz, bugüne kadar size hep yalan söyledik, biz halksız bir oligarşi, bir jakobenizm özlemi içindeyiz, halk cahildir, halkı başıboş bırakısrsan ya demokrasiye ya da özgürlüğe kaçar, iyisi mi askeri darbelerle ara ara döverek aklını başına almasını sağlamaktır" deyin ve kurtulun bu laik ve modern takiyyeden. bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-11-06 23:59 . |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu mitingin,darbe seslerinin yoğunlaştığı şu günler de yapılması gözden kaçmaması gereken bir nüanstır.Yakın geçmişte de cübbe giyenler asker göreve diye pankartlar açmıştı.İrtica yaygaraları hat safhaya ulaştı şu günler de ''cumhuriyetin,laikliğin,demokratik yapının,kollayıcıları(!)haydin göreve tam vaktidir şimdi.''Denilmek isteniyor zannımca... __________________
Tutuşturanlar,lûgat kitabını elime, Bilsin:Allahtan başka bilmem kelime. Üstad Kısakürek |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
kim size göre böyle.. isim veriniz lütfen... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|