| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Pinochet'e Ev Hapsi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Pinochet’ye ev hapsi Şili’nin eski diktatörü Augusto Pinochet’ye, 1973 darbesinden sonraki yıllarda işkence, cinayet ve adam kaçırma suçlarından dolayı ev hapsi verildi. Kayak: http://www.ntvmsnbc.com/news/389419.asp Bu haberin medya tarafından gözden kaçırıldığını düşünmedim değil. Darısı bize olmayacak. Kişi ile olan işin bitmesine bir örnek sadece. Evren'in yaşadığı ülkemiz ve 12 Eylül anayasası ile iş bitmediğinden Evern ve diğerleri yargılanması henüz mümkün değil. Tabii sokağa çıkıp talep edilirse başka.... BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Ev hapsi... Bu faşist adam için yeterli bir ceza mı? Hayır...Ömür boyu hapis cezası verilmesi taraftarıyım... Kenan Evren'e gelince : Asmayalımda besleyelim mi ![]() |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu konuyu gündemde tutmak elbette egemenlerin işine gelmez.Sayın B.Filozof'un görüşüne katılıyorum. Hülya Avşar,İbrahim Tatlıses,futbol,teşhirci cinsellik,türban,televole kültürü varken kim bakar Pinoşet'e? Kenan Evren hakkında konuşmak içinse daha köprünün altından çok suyun akması gerekecek! 'Asmayalım da besleyelim mi?' derseniz, ethik tavır açısından bahsettiğiniz şahıstan en küçük bir farkınız kalmaz! doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-11-06 23:32 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
analiz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-11-06 23:46 . | |
|
| #5 | |
| Sözün aslının sayın Evren'e ait olduğunu elbette biliyorum. Sizin iğneleme yaparken sözü onaylayıp-onaylamamanız önemli!Tabii gönderme yaptığınız şahsa binaen! Bir de merak ettim,cevap vermeyebilirsiniz ama,imzanızda ki 'no pasaran'ın 'non passaro' ile bir ilgisi var mı? doğançay |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
No Pasaran'ı İspanya İç savaşında Franco'ya karşı "geçit yok" anlamında kullandım... Daha önce hiç duymamıştım "non passaro" nedir? | |
|
| #7 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
| Sayın Analiz aynı adlı bir kitabım vardı.Bahsettiğiniz Türkçe tabirle.Yaklaşık Gülün Adı' kadar hacimli. 12 Eylül sonralarında bazı yakınlarım korkarak yakmış güzelim kitabımı.Öğrenci harçlığımla almıştım.Benim kitabımda ki İspanyolca söylem ; 'non passaro'ydu.Anlamını ben de öyle biliyorum. Darbecilerin verdiği en hafif zararlandan sayılır yayınların yakılması ya da yayınların yakılmasına sebebiyet vermek. Ne Pinoşet ne de başkası için idam konusunun konuşulması abesle iştigal.İdam herkes için aynı cinayet olarak algılanmalıdır. doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-11-06 00:19 . |
|
| #9 | |
| Elbette idam insanlık ayıbıdır Sn.doğançay... Bahsettiğiniz "non passaro" sanırım "no pasaran" ın orjinal ispanyolcası olmalı... Bu kitabın yakılmasından dolayı gerçekten çok üzüldüm,kimbilir öğrenilecek neler kül oldu... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|