| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| okuduğum okul ve bölümden memnun değilim.. 3 senenin üstüne yeniden sınava girmeye karar verdim.. geçen sınava girenler, bu sene girecek olanlar yada lise öğretmenliği yapanlar, konuyla ilgisi olanlara birkaç sorum olacak.. - ben ea öğrencisiydim; yeni sınav sisteminde hangi bölümleri yapmak zorundayım?? - şu anda üniversitede zaten kayıtlı olduğumdan br dahaki sınavda aoöbp kesintiye uğrayacak mı?? - yeni sistemin püf noktaları neler?? - başvurular ne zaman başlıyor?? - peki ben hangi bölümleri seçebilirim?? __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Bir ea öğrencisi olarak Türkçe-Matematik-Sosyal bilgiler(tarih-coğrafya-felsefe-psikoloji) branşlarından eski ÖSS normlarında çıkan soruları mutlak cevaplandırmanız gerekiyor.Bundan alacağınız puan sizin ea1 puanınızı belirleyecektir.ea1 puanınla 4 senelik bir fakülteye gidebilmeniz imkansızdır ![]() Bunun yanında 1. bölümde çıkan fen bilgisi sorularınıda çözmeniz yararınıza olacaktır.yaklaşık 6 adet fen bilgisi sorusunun 1 matematik sorusuna eşit olduğunu gözönünde bulundurmalısınız.1. bölümde türkçe-matematik-sosyal bilgiler ve fen bilgisi branşlarından 30'ar olmak üzere toplam 120 soru mevcuttur. Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu ve net ortalamasının çok aşağılarda seyrettiği 2. bölüme...bu bölümde siz ea öğrencilerine mat2 ve ed-sos branşlarından 30'ar olmak üzere 60 soru yöneltiliyor.1.ve 2. bölüm soruları arasındaki fark ise 1. bölüm soruları eski ÖSS sisteminde,yoruma dayalı,bilgiden ziyade akıl yürütmenin işe yaradığı sorular olması... 2. bölüm matematik sorularıda yabancı olmadığınızı tahmin ettiğim türev-integral-trigonometri gibi çalışmadan başarılı olunamayacak konulardan oluşmaktadır... 2. bölümün edebiyat soruları üzerine düşerseniz 1 haftanızı alacak konulardan oluşuyor.Zorlanacağınızı tahmin etmiyorum. Lisede sağlam bir matematik temeli almış ve üniversitede bunun üzerine bir şeyler ekleyebilmişseniz çok iyi bölümlere gitmeniz içten bile değil... Ea öğrencileri arasındaki gözde bölümleri şu şekilde sıralayabilirim; hukuk,işletme,iktisat,uluslararası ticaret,uluslararası ilişkiler,kamu yönetimi... hadi kolay gelsin.. ![]() | |
| #3 | |
| ya ben vazgeçtim.. bir daha maceraya atılmaya gerek yok.. ama mutlaka birileri böyle bir konu açacaktır yakında.. onlar için kalsın bence bu konu.. ![]() __________________
| #4 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sevgili orkhun,artık sistem daha da zorlaştı.Eğer üniversiteden tamamen kaydını sildirmez isen Aobp düşüyor.Yani ya mezun olacaksın yada okulla ilişkini tamamen keseceksin.Sanırım gerçekten zor bir karar vermen gerekiyor. Benimde şoyle bir planım vardı.2008 oss-ye girecek olan öğrenci sayısı diğer senelere gore daha az olması bekleniyor.Çünkü lise 4 sene olduktan sonra bir senelik boşluk oluyor.Ama yeni sistemle beraber ki malesef bu her sene yenilen bir takım yenilik-lerden,muzdarip,vazgeçmek zorunda kaldım.Eğer sistem kendi kendini yenilerse tekrar ,benim lehimde gelişebilecek bir durum olursa,pekala umudum var;tekrardan sınava girmeye ve hayatımı yeni baştan şekillendirmeye.Malesef hayat bir sınav (kimilerine gore olmayabilir pekala) sanırım buda ilahi varlığın,lanet bir sistemle büyüklerimiz tarafından sistemli bir şekilde;aşk bulması,ama platonik bir aşk;karşılık verenini gormedim henuz. Bu bir soykırımdır.Belgeleriyle,tüm muhimmatıyla eğitim-makerlara açık gelip gorsunler. Ergenliğin verdiği lanet olası ferahlık ve değiştirmiş olan beyin ve üregenital sistemin bende yarattığı o lanet sosyalliğin malesef üzerimde yarattığı avarelik şimdi farklı bir biçimde şekil buldu;acı çekiyorum ve bulunduğum her ortamda mutsuz yaşamaya mecburum(Malesef sistem kendini oyle bir yeniledi ki mutsuz olmamak için bir nedeni gormemek şahsım adına yeni bir avarelik olacak ve neyi kopartacak benden bilemiyorum.Lanet sistem avrupa birliği kıyağına unvanımı elimden aldı.Yani ben mezun olacağım ve şu şekilde devlet mezun etttiği unvanla iş bulmam çok zor olacak.Ne zoru hatta olamayacak).Şayet ki o sınavda üremeyle ilgili soru çıksaydı gorun bakın kaç full çeken çıkıyor sınavda.Malesef ben buna çalıştım günlük ritimsel bir düzenle hemde ama hesap edemedim biyolojik bu gerçeğin(canlı, doğar;büyür;ürer,ürer ve ürer...) sınavda kader utansın(!) ki mufredat uyuşmadı.sağlık olsun,sağlıklıyım en azından şu an. Zor be sn orkhun,ne sınavı!Tekrardan bu saçmalıkları gorup kahrolmanın tutar yanı yok.Bari şu bolum bitsede diplomamız olsa. Tanrım(ağız alışkalığı)!Yine vizeler başladı.Midem bulanıyor.Ben artık sınava girmek istemiyorum.sınav spazmı geçiriyorum şu anlar... |
| #5 | |
| sayın tatanka teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.. ama dediğim gibi bugün uzun uzun düşündüm ve vazgeçtim bu kararımdan.. ama bu söyledikleriniz bu sene sınava girecek arkadaşlara bir şekilde yol gösterecektir.. sayın essnipes.. haklısınız ne bir daha yeni bir maceraya atılmaya ne de bu saçmalıklara bir daha tahammül etmenin yararı var.. ben de okulu bitirmeye karar verdim.. her ne kadar sevmesem de katlanacağım birkaç sene diplomayı almaya çalışacağım.. ama bir yandan da bir iş bulup çalışmaya karar verdim.. bu saatten sonra mezun olsam da olur olmasam da.. o gözle bakıyorum.. biraz da aileye olan sorumluluktan ötürü.. moralim bugün baya bir bozuk ancak sistem bize ne yaparsa yapsın yıkılmamak lazım.. çünkü artık işin şakası kalmadı, gerçek hayatla yüzleşmeyi bırakın ben şahsen direk içine balıklama dalmış durumdayım.. kolay gelsin size de.. __________________
| #6 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Çok kotu bir yerden yakaladınız sevgili orkhun,aileye sorumluluktan oturu... Birde o var değil mi...Tanrım(dilim sürçtü)!Ben ne yaptım! Bu gece ders çalışırken muslum gürses dinlemek iyi gelir ama hiç sevmem,lanet olsun. |
| #7 | ||
| Alıntı:
teşekkürler.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|