"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Mevsimlerin Etkisi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski07-11-06, 11:20  #1
seyhan
Yazar Adayı

seyhan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Mevsimlerin Etkisi

Sabahın bu saatlerinde işyerimde bilgisayarın başına oturmuş çayımı içerken bir yandan işlerimi yapıyor bir yandan da yaziyaz.com’daki konuları okuyorum..Bir ara camdan dışarıya baktım ve hırçın ve ne yöne eseceğini bilmeyen şaşkın bir rüzgar var.İçerisi sıcacık dışarıdaki havadan bihaber gün ilerliyordu.Kışın gerçek yüzünü gösterdiği bugünlerde insanın içinde bir karamsarlık bir ağırlık oluyor..

Neden havaların gidişatı bizimde psikolojimizi etkiliyor?...Doğada sanırım bunu merak ediyor..Kış bende bir mevsimim benimde bu mevsimde meyvelerim oluyor sizi sağlıklı besleyen bol vitamin veren meyvelerimde var...İlkbahar dan neyim eksik diyor...Ve derken İlkbahar oradan sesleniyor...bak bana kaldırdım bütün ağır havayı insanlara bir canlılık doğaya bir güzellik katıyorum diyor..her yer çiçek dolu doğa yeşilliğe bürünüyor diyor...Ama insanlar nedense yazı daha çok seviyor diyor...Ve derken Yaz oradan seslenir..Çünkü ben sıcak bir mevsimim insanların üstünde ne bir ağır hava nede bir ağır kıyafet bırakırım diyor..İnsanları tatile en çok ben gönderirim diyor..En çok ben dinlendirir ben enerji veririm diyor ama Sonbahar ise bu güzellikleri elimden alıyor diyor..Ve ardından bir ses gelir Ben herkesi kışa hazırlıyorum doğanın o yorgun görüntüsünü atarım yağmurlarımla yeniden yıkar ve yeni baharlara hazırlarım diyor..Ama nedense insanlar yine sonbahar yine dökülen yapraklar yine hüzün yine ayrılık diye bahseder diyor..Bilmezler ki onları kışa hazırlarım...

Ama ne yazık ki biz insanoğlu olarak bize yaranılamaz...Hiçbir şeye şükretmeden bu neden böyle oldu bu niye böyle olmadı o benim olmalıydı onun neden oldu...Oysaki ben böyle hayal etmemiştim vs. vs..

Hayat bunları düşünürken elimizden akıp gidiyor...Günler haftalar birbirini izliyor aylar mevsimler yıllar gün geçtikçe ömrümüzden bir gün daha gidiyor..Saatlerin,günlerin,haftaların,ayların mevsimlerin....kısacası..HAYATIN ANLAMINI BİLELİM...bu günü değerlendir ki yarın çok geç olmasın....

Peki mevsimlerin sizler üzerindeki etkisi ne? Ya Da hangi mevsimi seversiniz?
Yaşam,Bir umut sevda pınarlarında.Soluduğum nefes,Akan kan damarlarımda…Ufacık bir gülümseme,Belki de bir damla gözyaşı Bıraktığın yanağıma…Zamanın durduğu yerdeyim,Kalemler yazmıyor seni,Sayfalarda yok adın…
seyhan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-11-06, 12:43  #2
foodal
Yazar Adayı

foodal'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Kocaeli

Mevsim yaz olsa...
Güneş içimi ısıtsa...
Deniz pırıl pırıl olsa...
Martılar uçsa...
Gökyüzü masmavi olsa...
Bulutlar ağlamasa...

İşte o zaman yüzümde herzaman bir gülümseme olur...
Eski09-11-06, 00:09  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Ege bölgesinin en çok yağış aldığı kış aylarında sürekli olarak bir uyku hali olur üzerimde...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-11-06, 19:50  #4
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Ben güneşli açık günlerde mutluyumdur hep,yaz kış farketmez.Gariptir ki sonbaharın o kızıl havasını da severim.Bulutlu günlerde ise hiçbir şey yapasım gelmez ne dışarı cıkmak isterim ne de evde oturmak..Bunun nedeni de kapalı havalarda gökyüzünün bize yakın kısmında bulunan koyu renki tabaka görünümlü bulutlardır.Hava boğucu olur ve sevimsiz bir karanlık hakimdir.Tabiki bu bana göre böyle bazılarıda bulutlu havalardan hoşlanırlar zevk meselesi olsa gerek :D
ursulamel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-12-06, 19:58  #5
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Dört mevsimi de severim çünkü hepsinin özellikleri farklı...

İlkbaharda, kışın bıraktığı tembellik yavaş yavaş gider ve insanlara garip bir mutluluk ve enerji gelir...

Yazın, tatil demektir ki aralarında en sevdiğim mevsimdir...
Deniz, havuz,gece hayatı...

Kışın, insanlarda hüzün, doğada kar olur ve bunu bir malzeme olarak kullananlar olur...
Örnek ben...

sonbaharda, ise yazdan sıkılanların, ayrı kalanların buluşması vardır...

benim aklıma bunlar geliyor...
Eski24-03-08, 12:01  #6
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Mevsim geçişleri sırasında insanın vücut direnci düşmekte...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 08:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)