"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Başın sağolsun... Bir başka değişle;onu bırak sana birşey olmasın! İnsanoğlu bu kadar bencil işte; Ezelden beri bu yüzden ne kimseye başsağlıyı diyebilirim ne de başka bir durumla ilgili üzüntümü dile getirebilirim.Ben nasıl sevdiği birini kaybetmiş bir insana bunu söylerim? Senin başın sağolsun;yani onu bırak sana birşey olmasın!!! Çoğumuz bu kelimeyi sanki başka bir dilden Türkçemize girmiş gibi ne anlatmaya çalıştığını düşünmeden söyleriz ama böyle değil işte; Diyemem ben... Bu karşısındakinin acısını çalmaya çalışıyormuş hissi uyandırıyor ben dışardan baktığımda... Evet çünkü; "İnsanoğlu acıyla beslenir" Ne doğru bir söz!!! Kimbilir kaçımız zoraki gözlerimizden yaşlar boşaltmışızdır... Ya da kaçımız birini üzüldüğümüze inandırmak için oscar ödülü alacak oyunlar oynamışızdır! İnsanoğlu öyle aç ki işte;yetmiyor kendi acısı... Başın sağolsun diyor düşünmeden,yüzünde yalandan bir burukluk...O an karşısındakinin acısından biraz olsun çalabilmek onda mazoşist bir mutluluk yaratıyor...Diğer yandan vicdan meleği;gözlerinde iki damla yaş "sen ne iyi insansın böyle,herkesin acısını paylaşıyorsun" diyip ufak bir çocuk gibi başını okşayınca;tüm günahları affoldu sanıyor... İnsanoğlu acıyla besleniyor.... Oysa birer İNSAN olarak; Böyle mi olmalı dostluk; "başın sağolsun" diyip sıyrılmalımıyız? -Şartmış gibi- birkaç "avutucu" kelime... Eğer insanın dostu birini kaybederse "başın sağolsun" demek yerine dostuyla birlikte onun acısını "gerçekten" paylaşmalı;kalıp bir kaç cümle yerine aklına gelen ilk kelimeyi bağırabilmeli onun yüzüne;ya da kulağına fısıldamalı belki de! Hemde bu size mazoşist bir zevk verene kadar değil! Onunla birlikte acı çekinceye kadar! Kendi acısıyla yetinmeyi bilmeli insan... O zaman gerçek dostluğun ne olduğunu görecektir! __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Eğer bir acı beni öldürmüyorsa, beni güçlendirir. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
| |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Acı insana hüzün verir. İyi akşamlar. | |
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| İnsana has duygulardan kaçmanın ne anlamı var,acı elbetteki insanı etkiler,ama onu güçlendirir mi onu bilmiyorum.Acı ve kin karıştırılmamalı. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|