"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Her yönüyle İslam forumdaki yazılardan gördüğüm kadarıyla bu konuda çok büyük fikir farklılıkları var... islamda hiçbir çelişki ve açıklanamayacak nokta olmadığını savunan biri olarak islam hakkındaki sıkıntıların sadece islamı iyi analiz edememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Allahın varlığını ispat etmeye çalışmıyorum çünkü insan şüpheli olduğu meselelerde ispata ihtiyaç duyar.yalnız bazı arkadaşlar hala ortaokul öğrencisine sorulan ucuz ,mantık dışı altyapısı olmayan sorularla ortaya çıkıyor.dinlemesini bilen en aptaldan bile öğrenecek birşeyler bulur...:D derdini demeyen derman bulamaz, işte meydan.... |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Serhan bey/hanım... İslam nedir? Öncelikle bunu bir ortaya koyarsanız, işiniz daha kolay olur.. Sizce islamda çelişki yok.. Ama bizce tam tersine. İslamda bir şeyin birden çok açıklaması oluyor. Bu da zaten açık bir şekilde çelişki demek.. Şimd, şu veya bu gibi sayıp, konuyu bir kaç meseleye indirgemek anlamsız olur. Bize, İslam'ın ne olduğunu izah edersiniz o zaman meseleyi konuşmak daha kolay olacaktır.. |
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bence çelişki İslam'ın yaklaşık bin senedir hüküm sürdüğü topraklarda hala İslam'ın ne olduğunu anlayamamızdır.Yoksa dediğim gibi İslam'da çelişki yoktur.Öyle zannedilen konuları daha somut bir şekilde dile getirseniz , Allah izin verirse cevaplandırmaya çalışırız... İslam güzel ahlaktır,kelime manasıyla selamete,kurtulaşa ermenin yoludur.insanları,hayvanları ,evrimcilerin teorilerinde bahsettiği evrimleşen ilk canlı hücreyi hatta o hücreyi oluşturan atomları ,zaman ve mekanı yoktan var eden Allaha (cc) inanmak ;onun göndermiş olduğu elçilere iman etmektir.Allah'ı tanımak ,Onun rızasına ulaşmaya çalışmaktır. Evet ,İslam2da bazı konuların farklı yorumlanması vardır ;ama dikkat edilmesi gereken nokta bu farklılıkların itikat yani inanç esasları konusunda olmamasıdır.Uygulama ; yani amel kısmında farklılıklar olabilir.Misal verecek olursak ; sünnet namazları konusunda İmam-ı Şafiİ Hz.'leri 'Namaz kazası olan , sünnet kılmasın. Bunun yerine , kaza borçlarını ödesin.' diye telkin ve nasihatlerde bulunurken;İmam-ı Azam Hz.'leri sünnet namazlarını kılmak isteyene kılmasını ; ama kaza borçlarını çok çabuk bir şekilde halletmesini nasihat etmiştir.Aslında ikisi de; namazın önemli ve gerekli olduğuna işaret etmiş;birisi insanların ibadetten usanabileceğini düşünmüş ,öbürü sünnetlere uymanın zaten insanı ibadete teşvik edeceğini düşünmüştür.Gördüğünüz gibi ; iki düşünce de doğrudur.İkisi de uygulandığı taktirde insanı maksadına ulaştırır. Demek ki; birinin yap diğerinin yapma demesine rağmen; ikiside doğrudur. Çünkü işin evveliyatında ki niyet aynıdır.zira ameller niyetlere göredir. Şimdi 'Bunda çelişki var.' diyebilir miyiz ? |
| #4 | |
| Sn. Serhan; şimdi bom boş, temiz bir sayfa alın. Bu sayfaya, islamı tarif etmeye çalışın. Nerden başlarsınız? Kafanzıdaki islam tasvirinden mi? Yoksa, islamın temelinden mi? Yapmaya çalıştığınız, kafanızdaki islamı, gerçek islam olarak lanse etmek. 1000 yıldır islamın "yaşadığı" topraklarda, acaba insanlarda beyin, idrak, vicdan vs. vs. yok mudur ki, onlar bunu anlayamamış, ama bu 1000 seneden sonra size nasip olmuş? Şimdi ben, "allah bu kadınla yatarsam benden razı olur, çünkü, bu kadını pek bir özene bezene yaratmış, demekki bana layık yapmış... " diyerek evli bir kadını yatağa atarsam, niyetim allah rızası olduğu için, amelimde hak ve sevap mı olacaktır? Sanırım birinin yapması gerekiyor artık. Buyrun. İsalm hakkında ne iyi, ne kötü bir şeyimiz var. Sıfır kilometreyiz ve elimizde boş bir sayfa var. Hadi yazmaya başlayın islamı, bakalım ne çıkacak? |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Ben soruyorum; yanlis insanlarda mi, islamda mi? saygiyla | |
| #6 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
saygılar | |
| #7 | |
| Sn. Remat, devletin hukukunda, "ameller niyetlere göre" değildir. Amellere değil, sonuçlara bakılır. Kısaca, alakasız bir şey olmuş maalesef.. Bizim sorguladığımız "ameller niyetlere göredir" yaklaşımıdır.. Hatta, bu hukuksal, sevap günah anlamında değil, islamın farklı anlaşılması noktasında amel/niyet kavramıdır. Buyrun, varsa bir cevabınız, bekleriz.. |
| #8 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Bir de sorduğunuz soruya bakın ve sonra alaka kurmakta neden zorlandığımı görün lütfen. saygılar | |
| #9 | |
| İyi, bu tarafa gidelim.. Bu da islamın içinde.. Niyetler, acaba amelleri haklı kılar mı? Niyetinizin ne olduğu, ameliniizn sonuçları nı, mazur gösterir mi? |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Yaptığınız güzel ameller niyetlere göre değerlendirilir. Örneğin şan, şöhret ve kahramanlık için savaşıp ölen bir müslüman şehit olamaz. Yahut gösteriş olsun diye sadaka veren ya da namaz kılan birinin namazı geçerli olmaz. Ama mesela güzel ve yalnız bir kadına iyilik yapmak için onunla zina etmeniz niyetiniz ne olursa olsun haramdır ![]() Siz bunları bence iyi biliyorsunuz, ama dersinize yer yer eksik çalıştığınızı görüyorum ![]() bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-06 16:53 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|