"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Üniversite gençliği suçlu

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-11-06, 15:14  #1
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005
Üniversite gençliği suçlu

*Radikal yazarı Yıldırım Türker'den

Dere yatağına kurulu olduğu için selin alıp götürdüklerinden biri de üniversiteler. Üniversite gençliği sesini duyurabilmek için çırpınıyor. Anlatacakları çok şey var. Artık yalnızlar.

devamı
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-06, 16:22  #2
spartaküs

Giriş Tarihi: Sep 2006

ilk okul mezunu bir bir insan başbakan bile olabiliyor
hele ki milletvekillerinin eğitim durumuna bakarsanız
tartışılacak ne kaldı?
saygılar,
spartaküs is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-06, 16:29  #3
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
:)

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

ilk okul mezunu bir bir insan başbakan bile olabiliyor
hele ki milletvekillerinin eğitim durumuna bakarsanız
tartışılacak ne kaldı?
saygılar,
sayın spartaküs insanların hangi okuldan mezun oldukları onların entellektüel kapasitelerinde ve dünyayı yorumlama yetilerinde birebir belirleyici değildir. Ben universite mezunuyum, okul yaşamımda universite bitirmiş ama hala cahil çok kişi gördüm...hayatımdada ilkokul mezunu enettelektüel insanlara çok rastladım.

Bu okullu egesantirizminden bir an önce kurtulmanız dileğiyle...bazen okumamak insanın elinde olmuyor..

PAN Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-11-06 19:01 .
PAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-06, 21:31  #4
changeable

changeable'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: ankara

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

sayın spartaküs insanların hangi okuldan mezun oldukları onların entellektüel kapasitelerinde ve dünyayı yorumlama yetilerinde birebir belirleyici değildir. Ben universite mezunuyum, okul yaşamımda universite bitirmiş ama hala cahil çok kişi gördüm...hayatımdada ilkokul mezunu enettelektüel insanlara çok rastladım.

Bu okullu egesantirizminden bir an önce kurtulmanız dileğiyle...bazen okumamak insanın elinde olmuyor..
okunulan okullar ile entelektüel kapasite ve etelektüel kapasite ile ahlaki kaygılar doğrudan ilişkili olmasalar da, az veya çok alakalıdırlar.

bence idarecilerin entelektüel kapasite ve ahlaki kaygılar bakımından belli bir yeterlilikte olmaları gereklidir. ahlaki kaygının ölçülmesi imkansız olduğu için yönetici olmak isteyen kişilerde en azından entelektüel kapasite aranmalıdır. bunun için sınav yapılması ideal olmakla beraber, okunulan okulların da belirleyiciliği yadsınamaz.

konuya dönmek gerekirse;
üniversite öğrencilerine verilmiş olan cezalar korkutucu. üniversitelerde bile durum böyleyse,Türkiye de düşünce özgürlüğü için daha çok yol var gibi görünüyor.

"bildiklerimle kötümser, irademle iyimserim." Romain Rolland

changeable Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-06 03:10 .
changeable is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-06, 23:28  #5
vincecarte
Onay bekleyen
Yazar Adayı

vincecarte'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: balıkesir

üniversite genliği bence gayet ikötü ama kusura bakmazsanız cahil gençliğin beyni yıkanıyo.üniversiteye ilk defa gelen çocuklara sen sağcısın sen solcusun gibi yakıştırmalar yapılıyo ve bu cahil gençlik siyaset hakkında hiçbir bilgisi olmadığı halde siyasete sürükleniyo
vincecarte is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 00:15  #6
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Türkiye bu sağ-sol meselesi ve çatışmaları yüzünden uzun bir dönem yerinde saydı durdu, artık bunları geçme zamanı geldi, Türkiye bu tip iç karışıkları farkındaysnız bir türlü aşamıyor,sürekli bunlarla meşguluz. Üniversiteler daha çağdaş eğiitim kurumları olmalıdırlar, ama hükümet üniversitelerle mücadele halinde, zaten memlekete hiç bir katkıları yok.
Eski09-11-06, 20:26  #7
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

türkiye'de siyaseti yok edip ülkeyi dincilere bırakan adam kenan evrendir..
ülkeyi bölmüş,yok etmiş,emperyalistlerin eline bırakmıştır..
yıllarca kendi halkına işkence yapmış 500 yakın insanı işkenceden öldürmüş,tüm partileri,üniversite derneklerini kapatmıştır..
ülkeyi rte gibi insanların eline teslim etmiştir..
gerçek siyasete son vermiştir...

inanırmısınız bilmem ama türkeş'in ölümü üzmüştür beni her şeye ragmen..
çünkü türkeş bir fikir adamıydı,fikirleri vardı..nasıl uyguladı tartışılır ancak siyasi düşünceleri vardı..

şimdi ise ülkeyi ab ve abd ye teslim etmek isteyen siyasetten hiç ama hiç anlamayan ancak ceplerini iyi bilen insanların elinde türkiye nerelere sürükleniyor görüyoruz..

kenan evren..
türkiye'nin geleceginin kararmasına en büyük katkısı olan biridir..

saygılarımla...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-11-06, 11:11  #8
dogulu163
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

türkiye'de siyaseti yok edip ülkeyi dincilere bırakan adam kenan evrendir..
ülkeyi bölmüş,yok etmiş,emperyalistlerin eline bırakmıştır..
yıllarca kendi halkına işkence yapmış 500 yakın insanı işkenceden öldürmüş,tüm partileri,üniversite derneklerini kapatmıştır..
ülkeyi rte gibi insanların eline teslim etmiştir..
gerçek siyasete son vermiştir...

inanırmısınız bilmem ama türkeş'in ölümü üzmüştür beni her şeye ragmen..
çünkü türkeş bir fikir adamıydı,fikirleri vardı..nasıl uyguladı tartışılır ancak siyasi düşünceleri vardı..

şimdi ise ülkeyi ab ve abd ye teslim etmek isteyen siyasetten hiç ama hiç anlamayan ancak ceplerini iyi bilen insanların elinde türkiye nerelere sürükleniyor görüyoruz..

kenan evren..

saygılarımla...

benin düşüncelerim bunun tam tersidir türkiye yi bir içsavaş tehlikesinden kurtarmış biridir kenan evren ayrıca kenan evren zamanında yabancı paraların ülkeye giriş çıkışları yasaklandı ve türk lirasının en çok değerlendiği dönem kenan evren dönemidir vede üniversiteleri kapatmasında da çok haklıydı çünkü üniversite bir eğitim kurumudur eğer bir eğitim kurumunda eğitimden çok siyaset yapılıyorsa bu kurumun özelliğini kaybetmiş olduğunu gösterir
dogulu163 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-11-06, 11:25  #9
noname
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Evet suçluyuz!.Sesimiz çıkmıyor.Sanki herşeyi boşvermişiz.Ama bunun sebebi nedir?İpleri bize bırakmayı hiç denediler mi?Koltuklarına, hatta dünyaya kazık çakmakla meşguller.Biz daha çoook bekleriz..
saygılar..
noname is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-11-06, 11:30  #10
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
kenan evren..
Bu ne kadar yalin bir anlatim, tesekürler.
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)