Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Medya tacizi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski08-11-06, 15:20  #1
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005
Medya tacizi

Nuray Mert

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de medya etiği açısından vahim bir tablo sergilendi ve bu kez de, geçiştirilmesine göz yumulsun istemiyorum.
Bu kez, tablo çok korkunçtu, çünkü söz konusu olay bir bebeğe ilişkin tecavüz iddiasıydı.

devamı
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-01-08, 19:49  #2
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Medya Özendiriyor

Medyada hergün bir tecavüz haberi.özellikle internetteki haber siteleri tecavüz haberlerini değişik başlıklarla ilgi çekme peşindeler.Yani öyle başlıklar atıyorlar ki -af buyurun-helal olsun nasıl kaldırmış manitayı türünden.Kızları nasıl kandırırım da yatağa atarımın binbir yolunu hergün yazıyor.Bana göre tecavüz haberleri erkek okuyuculara göre yazılıyor.İlgi çekme ,reyting uğruna tecavüz kurbanlarına bir darbe daha vuruluyor.Ne gariptir ki tecavüz suçlamasıyla hapse düşenler hakkında hiç haber yapılmıyor ,yapılamıyor!Çünkü orada kendinden daha suçlu bir varlık gördükleri için cezasını vermek isteyen ve bu tecavüzcülere her türlü cezayı vermek için yanıp tutuşan mahkumlar anlatılmıyor.Çünkü onlar satmıyor.Onlar tecavüzü yaygınlaştırmıyor.Bakıyorsun Medyada :X'de Y'de de tecavüz olmuş nerdeyse sıradan bir suç haline dönüştürülmüş tecavüz!Medyanın en yakın zamanda kendine çeki düzen vermeli .Çünkü o abazalara yapılan yayın birgün kendi yakınına da yayın yapabilir!Yanlış anlaşılmasın ben bu tür haberlere sansürlenmesine değil ,reyting uğruna bu kadar gündemde tutulmasına karşıyım.Bu tecavüzden hapse giren mahkumların cezaevi anılarını yayınlasalar eminim ki bu tecavüz olaylarında azalma olur.
Eski07-01-08, 20:24  #3
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bebege tacavüz edenler kimlerse, taksimde kadınları taciz edende onlardır.
Eski07-01-08, 20:37  #4
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Medya reyting uğruna yaptığı iğrenç görüntülerde sınır tanımıyor ne yazık ki,bu bebeğin ailesinin psikolojisini hesaba katıyorlar mı acaba?Tecavüz olayı zaten apayrı bir konu,bunun ayrıntılarına girmek bile istemiyorum.Bir bebekten cinsel olarak tatmin olan insanı hangi kategoriye sokacağımı inanın bende bilmiyorum çünkü!

Medya asıl vermesi gereken konularda suskun ama nedense böyle olaylarda fazla aydınlatıcı!
Eski07-01-08, 21:03  #5
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Medya reyting uğruna yaptığı iğrenç görüntülerde sınır tanımıyor ne yazık ki,bu bebeğin ailesinin psikolojisini hesaba katıyorlar mı acaba?Tecavüz olayı zaten apayrı bir konu,bunun ayrıntılarına girmek bile istemiyorum.Bir bebekten cinsel olarak tatmin olan insanı hangi kategoriye sokacağımı inanın bende bilmiyorum çünkü!

Medya asıl vermesi gereken konularda suskun ama nedense böyle olaylarda fazla aydınlatıcı!
Pedofil kiyasina veya sinifina sokabilirsiniz bu vahseti isleyenleri. Subyancilik bir hastaliktir. Bu insanlarin tedavi edilmeside cok zordur. Kamuya salinmalari bir cok olasi kurban icin tehlike olusturmaktadir.

Simdi tecavuz eden 'hasta insanimi' suclamaliyiz, yoksa bunlarin tedavisini uygun olarak yapmadan/sorunlarini gidermeden ortaliga salan zihniyetlerimi suclamaliyiz?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 21:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)