| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Medya tacizi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Nuray Mert Geçtiğimiz hafta Türkiye'de medya etiği açısından vahim bir tablo sergilendi ve bu kez de, geçiştirilmesine göz yumulsun istemiyorum. Bu kez, tablo çok korkunçtu, çünkü söz konusu olay bir bebeğe ilişkin tecavüz iddiasıydı. devamı |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Medyada hergün bir tecavüz haberi.özellikle internetteki haber siteleri tecavüz haberlerini değişik başlıklarla ilgi çekme peşindeler.Yani öyle başlıklar atıyorlar ki -af buyurun-helal olsun nasıl kaldırmış manitayı türünden.Kızları nasıl kandırırım da yatağa atarımın binbir yolunu hergün yazıyor.Bana göre tecavüz haberleri erkek okuyuculara göre yazılıyor.İlgi çekme ,reyting uğruna tecavüz kurbanlarına bir darbe daha vuruluyor.Ne gariptir ki tecavüz suçlamasıyla hapse düşenler hakkında hiç haber yapılmıyor ,yapılamıyor!Çünkü orada kendinden daha suçlu bir varlık gördükleri için cezasını vermek isteyen ve bu tecavüzcülere her türlü cezayı vermek için yanıp tutuşan mahkumlar anlatılmıyor.Çünkü onlar satmıyor.Onlar tecavüzü yaygınlaştırmıyor.Bakıyorsun Medyada :X'de Y'de de tecavüz olmuş nerdeyse sıradan bir suç haline dönüştürülmüş tecavüz!Medyanın en yakın zamanda kendine çeki düzen vermeli .Çünkü o abazalara yapılan yayın birgün kendi yakınına da yayın yapabilir!Yanlış anlaşılmasın ben bu tür haberlere sansürlenmesine değil ,reyting uğruna bu kadar gündemde tutulmasına karşıyım.Bu tecavüzden hapse giren mahkumların cezaevi anılarını yayınlasalar eminim ki bu tecavüz olaylarında azalma olur. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bebege tacavüz edenler kimlerse, taksimde kadınları taciz edende onlardır. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Medya reyting uğruna yaptığı iğrenç görüntülerde sınır tanımıyor ne yazık ki,bu bebeğin ailesinin psikolojisini hesaba katıyorlar mı acaba?Tecavüz olayı zaten apayrı bir konu,bunun ayrıntılarına girmek bile istemiyorum.Bir bebekten cinsel olarak tatmin olan insanı hangi kategoriye sokacağımı inanın bende bilmiyorum çünkü! Medya asıl vermesi gereken konularda suskun ama nedense böyle olaylarda fazla aydınlatıcı! __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
Simdi tecavuz eden 'hasta insanimi' suclamaliyiz, yoksa bunlarin tedavisini uygun olarak yapmadan/sorunlarini gidermeden ortaliga salan zihniyetlerimi suclamaliyiz? __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|