| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türkiye nasıl gelişmiş bir ülke haline gelir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Hepimizin politik görüşleri veya kişiye göre değişiklik gösteren hayata bakış açımızvar. Sizce Türkiye, halkını ve devletini refah düzeyine nasıl ulaştırır?Nasıl bir ekonomik veya siyasal sistem?Nasıl bir yönetim şekli?Sonuç olarak şu anki çıkmazın panzehiri nedir? Hepbirlikte, ülkemizin tüm farklı görüşlerinden kişilerin beyin fırtınasıyla en ideal yolu bulmaya çalışalım.Sağ-sol farketmez.Sadece ülkenin şuanki durumuna(buna ekonomide dahil) teoremler geliştirelim. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #2 | |
| Ciddi bir egitim programi... Kim yapacak, iste sorun burada. |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben bu konuda hepimizin elbirliği içinde, iç çatışmalara düşmeden saygılı, eğitime önem veren ve yeni başlıç için yüreğinde yer açacak bireyler olmayı şu saniyeden itibaren başlamamız gerektiğine inanıyorum. Birde etrafımızda ölçülü alakalı olmak lazım. Yani duyarlı olmak ama ölçüyü kaçırmadan. Hayır demeyi bilmek ve heryeşe hayır dememek. Bir şey isteğinde ve aldığında ölçüsüz minettar olmak yada alamayınca kin duymamak ama bu durumu unutmamak gerektiğinde hatırlatabilmek. vb. Saygılarımla, Yanışık |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| kesinlikle eğitim..eğitim sistemi değişmeden gelişmiş bir türkiye sadece boş bir hayal..tabii ki eğitim sisteminin değişmesi, ekonomik güçle doğru orantılı..ekonomik durumumuz gözönünde bulundurulursa köklü bir değişim çok uzak gibi görünüyor..gene de bireysel çabalar uzun vadede mutlaka etkili olacaktır diye düşünüyorum.. |
|
| #5 | |
| Ben bu konunun bireysel çabalar değil tamamıyla ile elbirliği ile ve sistemli olarak çözülebileceğini ve birey üzerinde tanımlama yaparak Devletimizin bu dik duruşla çizgisine devam ederek bize bir yol çizmesi gerektiği düşüncesindeyim. |
|
| #6 | |
| çok basit!elindeki değerleri kullanmayı öğrenip özelleştirmekden vaz geçtiği zaman ülke kalkınmaya başlar.tüpraşın satışının gerçekleşdiği gün bizim mükemmel bakanlarımızdan biri çok iyi oldu zaten bizim orayı koçdan daha iyi yönetmemiz mümkün değil diyabiliyorsa o makamda durmamalıydı.ama hiç bir tepki yok.başaramadıkları her şeyden sonra istifa etmak yerine özelleştiriyorlar.olan geleceğimize oluyor! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Çok basit! Allah'a dua ederek tabi ki. ...... __________________
He He |
|
| #8 | |
| Şimdiye kadar uygulanan ekonomik proğramların nitelik itibariyle öncekilerden hiçbir farkı yok.Sistem aynı sistem,aynı tas aynı hamam bir tek tellakın değişmesiyle ekonomik ve siyasal yapının değişmesi mümkün değildir.Sorun siyasal sistemin yeniden yapılandırılmasıdır.Öyle bir yapılandırma olmalı ki toplumu dinci-laik,sunni alevi,türk-kürt diye kategorize edip baskıcı düzenin içine oturulan çemberi yıksın toplumu özgürleştirsin ve halklarımız nasıl yaşayacaklarına kendileri karar verebilsin. Ekonomini düzelebilmesi için devlet hazinesi devleti yönetenlerin eliyle soyulmasına engel olunması gerekiyor.İnsanlar işsizlik ve pahalılığın pençesinde kıvranıyor ama kimse buna sesini çıkarmıyor.Çözüm yolları aranmıyor. Devlet,mafya ve çetelerle ilişkisini bitirsin.Tabi kimse bunu göze alamaz.O biraz cesaret ister.Temizlensin yani.Üstelik medya ve toplum,mafya ilişkilerini çetecilere tepki gösterileceğine onların filmlerini izliyor.toplum mafyaya çetecilere ve şiddete karşı sempati kazanıyor...bunlara karşı toplum alarak tepki konulması gerekiyor. sistem anti demokratik yapısından vazgeçmelidir. Devlet baskı red, inkar politikarından vazgeçsin.Türkiye içinde yaşıyan bütün halkların kimlikleri,dili,kültürü tanınsın.Kendi dillerinde eğitim hakkı tanınsın.Kendi dilleriyle sosyal yönlerini böylelikle geliştirebilsinler insan haklarına saygılı, beslenme, barınma, eğitim vb.konularda insan onuruna yakışır bir standardın getirtilmesi gerekiyor... |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Once kapitalizmle buyumek, sonra adil bir vergi sistemiyle toplanan kaynaklari butun toplumun refahi icin kullanmak. Gelir dagilimindaki adaletsizligi surekli azaltmak icin caba gostermek. Tabiki egitim cok onemli.. hangi sistem olursa olsun. ![]() Metsada Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-11-06 19:48 . |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() Her defasında söylemekle dilimde tüy bitti.Kendi dilinde eğitim hakkı tanınsın diyorsunuz.Kaç tane kürt dili var?Hangisinde eğitim hakkı istiyorsunuz? Hadi diyelim kürtçe okuma yazma dersi verildi.Pekala branj öğretmenleri nereden bulacaksınız?Kısaca öğretmenlerinde kürtçe yetiştirilmesi gerekir değilmi?Şu anda ülkemizde kaç tane fakülte varsa bir o kadarda kürtçe eğitim veren fakülte kurulmalı.Pekala hangi kürtçe okutacak bu fakülteler Zazacamı?Kirmançemi,azeri kürtçesimi;acem kürtçesimi?Arap kürtçesimi? Yapmayın lütfen biraz mantıklı olalaım.Doğu ve Güney doğudaki halkımızın tek derdi.Aş,iş,Sağlık,ve korunma,Gerçek sorundan uzaklaşmayın lütfen Bu tüm dünyadaki ezilenlerin ortak arzusu.özgürlüğü dil ve kökenle sınırlamayın lütfen. saygılarımla | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|