Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye nasıl gelişmiş bir ülke haline gelir?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-11-06, 21:10  #1
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Türkiye nasıl gelişmiş bir ülke haline gelir?

Hepimizin politik görüşleri veya kişiye göre değişiklik gösteren hayata bakış açımızvar.

Sizce Türkiye, halkını ve devletini refah düzeyine nasıl ulaştırır?Nasıl bir ekonomik veya siyasal sistem?Nasıl bir yönetim şekli?Sonuç olarak şu anki çıkmazın panzehiri nedir?

Hepbirlikte, ülkemizin tüm farklı görüşlerinden kişilerin beyin fırtınasıyla en ideal yolu bulmaya çalışalım.Sağ-sol farketmez.Sadece ülkenin şuanki durumuna(buna ekonomide dahil) teoremler geliştirelim.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 15:25  #2
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Ciddi bir egitim programi...

Kim yapacak, iste sorun burada.
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 15:47  #3
yananışık
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Ben bu konuda hepimizin elbirliği içinde, iç çatışmalara düşmeden saygılı, eğitime önem veren ve yeni başlıç için yüreğinde yer açacak bireyler olmayı şu saniyeden itibaren başlamamız gerektiğine inanıyorum.
Birde etrafımızda ölçülü alakalı olmak lazım. Yani duyarlı olmak ama ölçüyü kaçırmadan. Hayır demeyi bilmek ve heryeşe hayır dememek. Bir şey isteğinde ve aldığında ölçüsüz minettar olmak yada alamayınca kin duymamak ama bu durumu unutmamak gerektiğinde hatırlatabilmek. vb.

Saygılarımla,

Yanışık
yananışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 16:28  #4
derya970

derya970'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

kesinlikle eğitim..eğitim sistemi değişmeden gelişmiş bir türkiye sadece boş bir hayal..tabii ki eğitim sisteminin değişmesi, ekonomik güçle doğru orantılı..ekonomik durumumuz gözönünde bulundurulursa köklü bir değişim çok uzak gibi görünüyor..gene de bireysel çabalar uzun vadede mutlaka etkili olacaktır diye düşünüyorum..
derya970 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 16:45  #5
yananışık
Yazar Adayı

Ben bu konunun bireysel çabalar değil tamamıyla ile elbirliği ile ve sistemli olarak çözülebileceğini ve birey üzerinde tanımlama yaparak Devletimizin bu dik duruşla çizgisine devam ederek bize bir yol çizmesi gerektiği düşüncesindeyim.
yananışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 19:10  #6
palsokağı
Yazar Adayı

çok basit!elindeki değerleri kullanmayı öğrenip özelleştirmekden vaz geçtiği zaman ülke kalkınmaya başlar.tüpraşın satışının gerçekleşdiği gün bizim mükemmel bakanlarımızdan biri çok iyi oldu zaten bizim orayı koçdan daha iyi yönetmemiz mümkün değil diyabiliyorsa o makamda durmamalıydı.ama hiç bir tepki yok.başaramadıkları her şeyden sonra istifa etmak yerine özelleştiriyorlar.olan geleceğimize oluyor!
palsokağı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-11-06, 19:27  #7
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Çok basit!
Allah'a dua ederek tabi ki.
......
Eski10-11-06, 14:58  #8
juji_21

juji_21'nın Avatarı

Şimdiye kadar uygulanan ekonomik proğramların nitelik itibariyle öncekilerden hiçbir farkı yok.Sistem aynı sistem,aynı tas aynı hamam bir tek tellakın değişmesiyle ekonomik ve siyasal yapının değişmesi mümkün değildir.Sorun siyasal sistemin yeniden yapılandırılmasıdır.Öyle bir yapılandırma olmalı ki toplumu dinci-laik,sunni alevi,türk-kürt diye kategorize edip baskıcı düzenin içine oturulan çemberi yıksın toplumu özgürleştirsin ve halklarımız nasıl yaşayacaklarına kendileri karar verebilsin.
Ekonomini düzelebilmesi için devlet hazinesi devleti yönetenlerin eliyle soyulmasına engel olunması gerekiyor.İnsanlar işsizlik ve pahalılığın pençesinde kıvranıyor ama kimse buna sesini çıkarmıyor.Çözüm yolları aranmıyor.
Devlet,mafya ve çetelerle ilişkisini bitirsin.Tabi kimse bunu göze alamaz.O biraz cesaret ister.Temizlensin yani.Üstelik medya ve toplum,mafya ilişkilerini çetecilere tepki gösterileceğine onların filmlerini izliyor.toplum mafyaya çetecilere ve şiddete karşı sempati kazanıyor...bunlara karşı toplum alarak tepki konulması gerekiyor.
sistem anti demokratik yapısından vazgeçmelidir.
Devlet baskı red, inkar politikarından vazgeçsin.Türkiye içinde yaşıyan bütün halkların kimlikleri,dili,kültürü tanınsın.Kendi dillerinde eğitim hakkı tanınsın.Kendi dilleriyle sosyal yönlerini böylelikle geliştirebilsinler
insan haklarına saygılı, beslenme, barınma, eğitim vb.konularda insan onuruna yakışır bir standardın getirtilmesi gerekiyor...
juji_21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-11-06, 17:03  #9
Metsada
Forumdan Uzaklaştırılmış

Once kapitalizmle buyumek, sonra adil bir vergi sistemiyle toplanan kaynaklari butun toplumun refahi icin kullanmak. Gelir dagilimindaki adaletsizligi surekli azaltmak icin caba gostermek. Tabiki egitim cok onemli.. hangi sistem olursa olsun.

Metsada Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-11-06 19:48 .
Metsada is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-11-06, 00:50  #10
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın juji_21 şöyle demiş:

Ş
Devlet baskı red, inkar politikarından vazgeçsin.Türkiye içinde yaşıyan bütün halkların kimlikleri,dili,kültürü tanınsın.Kendi dillerinde eğitim hakkı tanınsın.Kendi dilleriyle sosyal yönlerini böylelikle geliştirebilsinler
insan haklarına saygılı, beslenme, barınma, eğitim vb.konularda insan onuruna yakışır bir standardın getirtilmesi gerekiyor...

Her defasında söylemekle dilimde tüy bitti.Kendi dilinde eğitim hakkı tanınsın
diyorsunuz.Kaç tane kürt dili var?Hangisinde eğitim hakkı istiyorsunuz?
Hadi diyelim kürtçe okuma yazma dersi verildi.Pekala branj öğretmenleri
nereden bulacaksınız?Kısaca öğretmenlerinde kürtçe yetiştirilmesi gerekir
değilmi?Şu anda ülkemizde kaç tane fakülte varsa bir o kadarda kürtçe
eğitim veren fakülte kurulmalı.Pekala hangi kürtçe okutacak bu fakülteler
Zazacamı?Kirmançemi,azeri kürtçesimi;acem kürtçesimi?Arap kürtçesimi?
Yapmayın lütfen biraz mantıklı olalaım.Doğu ve Güney doğudaki halkımızın
tek derdi.Aş,iş,Sağlık,ve korunma,Gerçek sorundan uzaklaşmayın lütfen
Bu tüm dünyadaki ezilenlerin ortak arzusu.özgürlüğü dil ve kökenle
sınırlamayın lütfen.
saygılarımla
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)