"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Aile içi cinsel taciz.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Aile içi cinsel taciz... Açığa çıkmayn fakat varlığı bilinen bir gerçek aile içi cinsel taciz, bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
|
| #2 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Sn. Kalamiti burada sormak istediğiniz ya da niyetiniz pek belli değil.Ensest ilişkilerden mi bahsediyorsunuz tam olarak?Ayrıca bence taciz yerine tecavüz kullanılmalıydı.Ayrıca burada aileden kasıt ne,sadece eşler arası mı yoksa büyük aile tipinden mi bahsediliyor?Çünkü evlilik için tecavüz ile ensest çok farklı kavramlardır ve ben bu başlığı görünce aklıma hepsi birlikte geldi.Eğer konunun kavramsal çerçevesini iyi çizerseniz cevap yazmak kolay olacaktır kanımca.Ama her neyi kastediyor olursanız olun güzel bir bağlam yakalamışsınız.Saygılar... __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Haklısınız syn sosyolog ben aile içi derken geniş düşündüm, eşi tarafından tecavüze uğrayan kadınlar ve enseste zorlanan aile içi bireyleri düşünmüştüm. yazılarınızı Bu bağlamda bekliyorum. Siz tabiki daha iyi bilirsiniz; ensestin kelime anlamını akrabalık ilişkileri içine sokulmuş cinsellik olarak biliyorum fakat burda zorla yada zor kullanmadan kişilerin isteğiyle oluşan bir durummu olduğu konusunda bilgi eksiğim var benim kastetmek istediğim aile içinde ensest ilişkiye zorlanan bireyler. __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
|
| #4 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Ensest yasağı yüzyıllardan beri dinlarin ve insaların adı üstünde yasak olarak addettiği bir kavramdır.Bu yüzden de istenme gibi bir durum söz konusu değildir.Akrabalık ilişkilerinde ise ensest yasağının belli bir ölçütü vardır.Anne,erkek çocuk ya da baba,kız çocuk ya da kız kardeş,erkek kardeş.Bu kişilerin birbirleriyle ilişkiye girmeleri kesinlikle yasaktır.Bunun dışındaki ikinci kuşak ilişkiler hoş görülmese de yasak değildir.Bu ilişkiler bazı toplumlarda yaygındır.Ki bunlara iç evlilik ya da endogami denilir.Bunun da yapılmasının bir çok nedeni vardır.Malların paylaşılmaması ya da nüfuz etkinliği gibi.Biraz ansiklopedik bilgiler verdim ama konu açısından gerekli olduğunu düşünüyorum.Saygılar... __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| aile içi cinsel taciz gercekten var mı şüpheliyim doğrusu, hangi ebeveyn bir cocuğundan cinsel zevk duyabilir ya da onu cinsel obje olarak grebilir ki. Ya da hangi koca, eşi istemeden onunla birlikte olmaya kalkışabilir ki, eğer böyle bişey varsa bunları ancak psikoljik olarak hastalar olabilir __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ensest ilişkilerle ilgili bir sürü hikaye duydum.Birinci ağızlardan.Lanet olsun ki var. Saygılar... |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Saygılar... | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ruhsal bozuklukları olan bir insan yapabilir bunu. Böyle bir durum söz konusu olduğunda bu olayın saklanması yerine açığa çıkması daha doğrudur. Çünkü bu hastalıklı kişiler tedavi olmadıkça yada uzak durulmadıkça daha kötü sonuçlar açığa çıkabilir. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... yinyang Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-11-06 14:38 . |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Hani yuvalar güvenilirdi diye haykırılacak bir konu bu da ne yazık ki... Deginmiş olduğunuz ensest tecavüzler noktasında bir mağdurun sözlerini eklemek istiyorum. "Arada bir o gelir, elleriyle, dudaklarıyla okşar, giderdi. Odamdan çıkmak istemezdim çoğu zaman, bazen de annemin yanından ayrılmak istemezdim. Annem odadan çıkarken, bende bir bahane bulup, takılırdım peşine, kuyruk gibi. Bazen de onunla odada baş başa kalmak isterdim. Ama evde birileri olmalıydı yine de; çünkü yalnızken yaptığı şey canımı acıtıyordu. Bir gün okulda rehberlik öğretmenim yanına çağırdı. 'Nedir, senin durumunda bir tuhaflık var. Hep dalgınsın, bir problemin mi var?' demesiyle nasıl oldu anlamadım ama hiçbir zaman anlatamayacağımı düşündüğüm her şeyi bir bir anlattım. Hem de hiçbir şey saklamadan. Ondan sonrası ise acıtan bir süreçti. Okula annem çağırıldı. Öğretmenim ona anlatırken gözlerini kırpmadan dinledi. Hiç tepki vermedi. Sanki her şeyi biliyor gibiydi. Tek soru sordu: -Ne yapılabilir? Ondan sonrasında bende avukatlar, polis, bağıran, sonra ağlayan bir baba, mahkemeler ve onun hapishaneye girmesi. Ardından bizim başka şehre taşınmamız. Hatırlamak istemediğim çocukluk yıllarım. Bugünse hiç kimseye çocukluğumdan bahsetmiyorum. Yaşanmamış olsun isterdim. Yaşama 25 yaşından başlayabilmek için çok şey verirdim.” prf.Dr Oguz Polat kitabından alıntıdır. Ahlaki anlamda toplum baskıları ve geleneklere tesr düşmesi açısından ne yazıkki bu konu yeteri kadar konuşulamamakta ve bu insanlık dışı eyleme maruz kalan insanlar yeterince dinlenememektedir. Ve olayın en hazin noktası da, ne yazıkki yöneltilen bu sapık davranışlarda çocukların kullanılıyor olmasıdır.Bazı annelerin ailenin dağılmaması için göz yumdukları gibi olayın dışarı yansımaması için de çocuklara baskı yaptıkları sık sık görülmüştür. Bu gibi psikolojik anlamda bireyin bütün yaşamını etkileyebilecek davranısların önlenmesinin en büyük aracı toplumun bilinçlendirilmesidir. Fakat bunun yanında farklı önlemler almamızda mevcut örneğin; Çocuklarımıza cinsel bilgiler vermeliyiz ki kendilerine yapılan davranışınların normal dışı olduğunu anlayabilsinler. Onlara kendine güveni öğretmeliyiz gerekli yerlerde "hayır" demeyi öğrenmeliler. istemedikleri bir şey yapmaya kaiktıklarında yetişkinlere de “hayır” diyebileceklerini öğretmeliyiz. Korkusuz yetişen bir çocuk gerektiği yerde tepkisini dogru yansıtabilir ve bu sapık davranışlara maruz kalıncada en azından bir nebze de olsa kendini korumaya yönelecektir. Hiç değilse içine kapanmaktan ziyade, maruz kaldığı bu haksızlığı bir başkası ile paylaşmaya yönelebilecektir. __________________
Errare Humanum Est. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|