"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Alkolün Zararları/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alkolün Zararları Çevremizde şahit olduğumuz, duyduğumuz, alkolden meydana gelen olayları buraya yazıyoruz. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
| Sarhoş Türk yolcu yüzünden Hong Kong uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı Hong Kong’un Dragonair şirketine ait bir yolcu uçağının, sarhoş olduğu belirlenen bir Türk yolcunun hostese saldırması üzerine Japonya’ya acil iniş yaptığı bildirildi. Japonya polisine göre, önceki gün Tokyo’dan Hong Kong’a giden 255 yolcuyu taşıyan Airbus A330 tipi uçakta seyahat eden ve sarhoş olduğu belirlenen 40 yaşındaki bir Türk yolcu, kendisine yardım etmeye çalışan hostesi sert şekilde itti. Daha sonra diğer yolcular Türk yolcuyu sakinleştirdi. Uçağın Japonya’nın güneyindeki Fukuoka Havaalanı’na acil iniş yapmasından sonra Türk yolcunun gözaltına alındığı belirtildi. Fukuoka polisi olayda yaralanan olmadığını açıkladı. Kyodo ajansının haberinde, uçağa binmeden 4-5 bardak bira içen Türk yolcunun, uçakta da 4-5 bardak viski kola içtiği belirtildi. __________________
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Evet konuya biraz da icmesini bilen bilmeyen seklinde yaklasmak, alkole karsi daha insafli yaklasmamiza neden olacaktir:-) Yine de bilgilenme acisindan: Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nun verilerine göre gerçekleşen ölümlü trafik kazalarının büyük bir bölümü alkollü araç kullanmaktan ötürü gerçekleşir. Adli Tıp açısından önemli olan alkol türü etil alkoldür. Ağız yolundan alınan alkolün %20’si mideden, % 80’i ince barsaklardan doğrudan emilir. Ağız, yemek borusu ve kalın barsaklardan da emilebileceği bilinse de bu değerler ihmal edilebilir düzeydedir. Etil alkol tüm sıvılarına geçebilir. Kan alkol değeri, alkol alımı bittikten 1 saat sonra en yüksek düzeye ulaşır sonra tedricen azalır. Alınan alkol karaciğerde alkol dehidrogenaz ve asetaldehid dehidrogenaz ile yıkılır. Alınan alkolün %5-8’i solunum ve idrar yolu ile değişime uğramadan, az bir kısmı ise ter ve gaita ile atılır (8). Alkol merkezi sinir sistemi üzerine tıpkı genel anestezi yapan maddeler gibi etki eder. Ancak vücut sıvılarına kolaylıkla dağıldığından içilen miktarları ile beyinde narkoz için gerekli düzeye genellikle ulaşmaz. Bununla birlikte az miktarda alkol alımı bile bir işin yapılması için gerekli beceri, dikkat ve özende azalmaya neden olur. Bu belirtilerin ortaya çıkması için gereken alkol miktarı kişiler arasında büyük farklılıklar gösterir. Alkol alanlarda öncelikle psişik inhibisyonlar ortadan kalkar. Daha sonra muhakeme ve karar verme yeteneği kaybolur. Dikkat ve refleks aktivite hızı azalır. Psikomotor koordinasyon azalır. Hafıza kusurları oluşur. Kanda alkol düzeyi arttıkça disoryantasyon, stupor, koma ve ölüm gelişir. amatör sürücüler için belirlenen yasal üst sınır olan 0.5 promil’i aşmamak için 70 kg ağırlığındaki bir kişinin bir defada alabileceği alkol miktarı 20 gr (25 ml)’dir. Buna göre, içki türlerine göre içilebilecek azami miktarlar; 800 ml light bira 500 ml normal bira 300 ml ekstra bira 200 ml şarap veya köpüklü şarap 150 ml likör şarabı 55 ml Yeni rakı, Tekirdağ rakısı 50 ml cin veya %50 alkol içeren viski 60 ml %40 alkol içeren viski, votka Yapılan araştırmalarda kan alkol düzeyinin 1 saatte %12-20 mg azaldığını ortaya koymuştur. Adli vakalarda Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Kurulunca bu bilgiler göz önüne alınarak kan alkol düzeyinin 1 saatte ortalama %15 mg azaldığı kabul edilmektedir. Karayolları Trafik Kanununda; alkollü içki, uyuşturucu veya keyif verici maddelerin etkisi altında araç sürme yasağı 48. maddede yer almaktadır. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-10-05 06:56 . |
|
| #4 | |
| benim arabam olmadığı içinbenim sorunum yok ben günde 10 tane biramı içiyorum benim derdim şu biralarda özellikle şu hükümet zamanında alınan vergiler biranın neredeyse % 80'i vergi kendileri içmiyorlar bize de içirmemekte kararlılar |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Günde 10 bira mı??? Spartaküs, bir yere, sizden önce göbeğiniz giriyor olmalı :-) Türkiye'de meydana gelen bir olay var: Gecenin bir yarısı, eğlenceden gelen birkaç içkili arkadaş, radyodaki müziğe dayanamayarak, TEM'in ortasında arabalarını durduruyorlar ve yolun ortasında oynamaya başlıyorlar. Ne yazık ki, hepsi de, gelen araçların (!!! Hepsine ayrı ayrı arabalar çarpıyor) çarpması sonucu hayatlarını kaybediyorlar. Şişede durduğu gibi durmuyor ne yazık ki. :72 |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
arabayı git evinin önünde bırak derim dolmuşla gel içtikten sonra gecede taksiyle git derim neden mi?alkollü adam alkollüdür düşünce yitisini kaybetmiştir kimse onu araba kullanmamak için engelleyemez o baştan hata yaptı içeceği yere arabasını getirdi ayrıca bende göbek falan yok çok atletiğimdir fazla yemek yemem ama düzgün sporda yaparım tavsiyem içmeden önce yarım fincan zeytinyağı için mideniz alkol sebebiyle asla zarar görmeyecektir. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sayin Spartaküs, yavas yavas, alkolün zararlarindan cok yararlarina dogru kayiyoruz. Zeytinyagindan baska, bize sunacaginiz güzel örnekleriniz varsa bekliyorum:-) sayenizde midemiz kurtuldu. Sira geldi digerlerine. Ben de alkolün baska bir yararindan söz edeyim yeri gelmisken. Almanya da bir gün ana haber bülteninde, devlet tv sinde (ZDF) her gün bir bardak kirmizi sarap icerseniz, asla hastaneye gelmezsiniz diyordu uzmanlar. hele sigara iciyorsaniz, kalp spazmi olasiligi % 0 lara iniyor demislerdi. Baska faydarini da bilenler aktarabilir. Yol üstünde oynayan alkollü kocaman cocuk örnekleri pek hosuma gitmedi de:-) __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #8 | |
| MAdem faydalarına geçtik, bir tane ve en önemlisini de ben yazayım. Aracınızı ve dünyanızı yenileyebilirsiniz. Ama burada yeni aracınızı yeni dünyaya götürememe gibi bir sorun var. :-) ![]() __________________
|
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Her akşam içilen bir kadeh kırmızı şarabın kalp krizini önleme de dahil pek çok yararlarının olduğu,bilim adamları tarafından dile getirilmektedir. İtalya ve Fransa'da kalp krizi riskinin diğer ülkelere oranla daha düşük olması, zeytinyağı ve özellikle şarap tüketimine bağlanmaktadır. |
|
| #10 | |
| bira böbrekleri çalıştırır ve böbrek taşı sorununuz olmaz damarlarınızı açar ,kanınızı temizler |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|