"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Murat Çelik ve Seyyah'ı "Dünyanın hâli bu, çeker giderim. Yalnızlık yolcusu gönlüm, Bir garip seyyahım anla; Kendime göçerim.." Murat Çelik tek başına... Yaşamdan uzaklaşmış belki, güldüğümüz o tasavvufi inanç yüzünden mi dersiniz? Varın öyle inanın, ya da başka türlü. Ne fark eder ki?.. Gülüşünüz kalacak mı sanıyorsunuz Seyyah'ı dinledikten sonra? İçinizde kabaracak olan o hissedişe, o güzel ruha.... o yaşama... ona gülebilecek misiniz? Murat Çelik'in Düş Sokağı Sakinleri'nde yaptığı şarkılardan çok daha farklı Seyyah albümündekiler. Ama Su Düşleri'nde yaptığı şarkılar gibi de değil... Daha farklı, çok daha farklı. Murat Yılmazyıldırım gibi solo albüm şarkılarını Düş Sokağı Sakinleri ismiyle piyasaya sunmamış Murat Çelik, iyi de yapmış. Kendi çizgisinin farklılaşması ise yaşamındaki ya da müziğe bakışındaki değişikliklerden bir nebze olsun nasibini almış gibi. Yani Su Düşleri'ndeki o hızlı şarkılar ya da sert elektro gitarlar ile karşılaşmak hiç mümkün değil Seyyah albümünde. Ama bu ne kadar da iyi yöne çekilmiş bir değişim olduğunu kanıtlamak istercesine yüceltmiş kanımca Seyyah'ı. Belki Murat Çelik'in şarkılarını hiç dinlememiş biri için pek de hoş karşılanmaz bu albüm, önemli olan bu mu peki?.. Elbette değil, Murat Çelik'in sessinin ve o akustik gitarın insanın içinde bıraktığı hisler önemli! Bu hissedişi herkes gerçekleştirebilir mi orası muamma; çünkü Murat Yılmazyıldırım'ın Cennet'i gibi "herkese" yapılmış bir albüm değil Seyyah. Yalnızca Murat Çelik'i dinlemek, hissetmek, yaşamak isteyenler için yollarda seyyah! "Ben bende değilim ki, Ben sendeki beni sevdim." Albüm ilk dinleyişten itibâren kendini yenileyerek, birkaç dinleyişten sonra da içinizi acıtarak ilerliyor. İlk şarkı ya da son şarkı ayrım yapmaksızın benim üzerimde büyük bir hüzün yarattı, düğümlenen bir boğaz değildi içimdeki, bir ruhtu. Kabaran bir ruh... Hüznü yüceltiyor Murat Çelik. Şarkı aralarındaki, şarkı içindeki, şarkının her yerindeki o yücelişi kavrayabilmiş; ve de kendi adıma zamanlaması çok da iyi olan bir albümü defalarca dinlemiş olmak hüznün huzurunu getirdi. Nereden geldiği belirsiz ve nereye gideceği belirsiz bir hüzün bu. Öyle bir hüzün! Nereden gelip nereye gittiği belirsiz... Anlatmak çok zor şarkıları, o belirsiz, o anlamlandırması kolay görünen, oysa hiç de öyle olmayan tınıları. Kabaran bir ruh albümden geriye bana kalan; bir de nereden gelip nereye gittiği belirsiz olan... İşte o, seyyah. "Ben ki yollarımı Sana doğru çizmişim. Aklımdan geçenleri, Kalbimde demlemişim." Murat Çelik'in ruhu yüceliyor yalnızlığının bizimle birleştiği yerde. Hissedebileceğine inanan tüm düş dostlarına, Murat Çelik'in yeni SOLO albümü Seyyah piyasada? Öyle mi dersiniz? Piyasada değil... İnatla orada değil. Ayrı, apayrı bir yerde, bizimle! “Kanadı ellerim bak, Yolların çok uzak. Gelemem ben... sen selam gönder... Ah bir yanım hep... kokunu özler... Bir yanım der... unut... unut gitsin.” --------------------------------------- Düşle Edebiyat Dergisinden alıntıdır. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|