Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-11-06, 08:24  #1
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Evlilikte aşk mı mantık mı?

Sizce evlilikte aşkmı mantıkmı?

İlk cevap benden olsun sadece mantığa dayalı bi evlilik benim tarzım değil. Aşık olmam ve deli gibi sevmem lazım.Karşımdaki insanı sevmemden ve onun beni sevmesinden başka hiç birşeyin önemi yok benim için...
Eski10-11-06, 09:22  #2
YAZGI

YAZGI'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Mantik kalıcıdır insan beyninde,aklı yerinde ve zarara ugramıs ise eğer...AŞK ise insanın yaradılısında olur.Ve kendisnde olmayanı bulma cabasıdır.Buldugunda ise geriye kalanlar aşk değildir.Dolayısıyla kalıcıda olmaz.Fakat yerini bıraktığı tüm kavramlar beraber geçecek bir yasama yeterli olacaktır.
YAZGI is offline  
Eski10-11-06, 20:47  #3
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Aşk kalıcı değildir demiştim başka bir konuda hala öyle düşünüyorum ama insanın aynı kişiye yeniden defalarca aşık olabilceğine inanıyorum.O hiç bir şey yapmasada.Hiç aşık olmadığın biriyle evlenmekse saçmalık bence.Ancak sadece aşıksın diye anlaşamadığın hiçbir fikrinin uyuşmadığı insanla beraber olmakta saçma yani bence hem aşk hem mantık :D
ursulamel is offline  
Eski11-11-06, 11:27  #4
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ursulamel şöyle demiş:

Aşk kalıcı değildir demiştim başka bir konuda hala öyle düşünüyorum ama insanın aynı kişiye yeniden defalarca aşık olabilceğine inanıyorum.O hiç bir şey yapmasada.Hiç aşık olmadığın biriyle evlenmekse saçmalık bence.Ancak sadece aşıksın diye anlaşamadığın hiçbir fikrinin uyuşmadığı insanla beraber olmakta saçma yani bence hem aşk hem mantık :D
Size katılıyorum ama zaten aşık olupta fikir uyuşmazlığı anlaşmazlık varsa o ilişki evliliğe kadar gitmez, biryerde tıkanıp kalır...
Eski11-11-06, 19:48  #5
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın madlen şöyle demiş:

Sizce evlilikte aşkmı mantıkmı?

İlk cevap benden olsun sadece mantığa dayalı bi evlilik benim tarzım değil. Aşık olmam ve deli gibi sevmem lazım.Karşımdaki insanı sevmemden ve onun beni sevmesinden başka hiç birşeyin önemi yok benim için...
Genelde evlilik aşkla başlar,mantıkla yürütülmeye çalışılır ve mahkemede boşanmayla biter.Aşkın ömrünün sonsuz olduğuna inanıyorsanız,evliliğinde aşkı öldürdüğüne inanmıyorsanız evlenebilirsiniz.Ancak evlilik ve aşk ne yazık ki genel olarak birarada olmayı beceremezler.Bu nedenlede evlenmeden yaşamanın koşullarını yaratmak gerekiyor.
Anadolu is offline  
Eski11-11-06, 20:01  #6
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Mantık tabikide.
Eski12-11-06, 00:18  #7
Günışığı

Günışığı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Aşka inanmam.. Bence bir yanılsamadır...
Eski12-11-06, 00:38  #8
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Başlangıçta saf aşk olmamalı...Saf aşkla başlayan ilişkilerde hayal kırıklıgı yaşanması yüksek bir ihtimal...

Evlilik kararı alınırken mantıksal da olmalı fakat evlendikten sonra saf aşka dönüşmesi orucu bozmaz:-)
analiz is offline  
Eski12-11-06, 00:55  #9
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

aslında nasrettin hocanın fıkrası gibi bu da...
aşk evliliği yapsan ''enayiye bak yaşamını bir hiç ugruna yok etti.''derler
mantık evliliği yapsan''insanlar ne kadar yozlaşmış,para için neler yapıyorlar''diyecekler..

ne yapmalı?
sanırım ikisi de yanlış..
en iyisi bekarlık

saygılar..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski12-11-06, 01:27  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
mantık evliliği yapsan''insanlar ne kadar yozlaşmış,para için neler yapıyorlar''diyecekler..
Mantik evliligi illa ki para icin mi olandir?

Sanmiyorum. Mantik, evliligin birinci dayanaklarindan biri bence. Biraz da ask olursa tadindan yenmemesi kacinilmaz olmali
Antioksidan is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)