| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Bu haberde kim hakli? | |||
| Hayv. Kor. Der. ve yem veren adam hakli; neden? | 5 | 83.33% | |
| Hayir, herikisi de haksiz; neden | 1 | 16.67% | |
| Oy Verenler: 6. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| "AA - SAMSUN - Güvercinlere yem vererek çevreyi kirletmekle suçlanan Kemal Boduroğlu'na, Kabahatler Kanunu çerçevesinde 21 YTL ceza kesildi. Liman Mahallesi'nde her ay güvercinlere 30 kilo kadar yem dağıtan Boduroğlu, bir mahalle sakini tarafından şikâyet edilmişti. Samsun Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay da "Belediyelerin Hayvanları Koruma Kanunu gereği üstlenmesi gereken görevleri yapanlara ceza verilmesi yanlış. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz" diyerek Boduroğlu'na destek verdi." Radikal Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-11-06 14:02 . |
| #2 | |
| Ben ilk oyumu kullanarak her ikisini de haksiz buldugumu söylemelim. Nedenini de, ilk elden baglayici olmamasi icin gelecek yorumlarla birlikte belirtecegim. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Devlet kurumları işlemezse böyle yardımsever insanlar bu görevleri üstlenirler... Bence belediye önce kendine ceza kesmeli,görevimi yapmıyorum diye... Sonra vatandaşa kesmeli,benim görevi sen yapıyorsun diye:-) |
| #4 | |
| Belediye önce kimsesiz cocuklari toparlasin, hayvanlar dursun hele, onlar basinin caresine bakar? Canada´da emekli masinin hemen hemen yarisini her ay beyaz kartallari yemlemek icin harcayan kadin, doganin dengesini bozmaktan, hayvan koruma dernekleri tarafindan mahkemye verilmisti. Avrupada da parklarda hayvanlari yemlemeyiniz seklinde uyari levhalari doludur. Gerekcesi: *Hayvanlari yemlemek, onu insana damgalayarak tembellesmesine neden olur, dogal dengeyi bozar.. *Hayvanlarin dogada yem bulma becerilerini köreltip, hazir yem ile daha büyük güclükler icine girdigi söyleniyor hayvankoruma dernekleri tarafindan. *hayvanin dogal dengesi; onun yemini bulacak bicimde örülüdür. Ama beton cami avlularina bugday dökerek alistirilan güvercinler konu disidir, onlar zaten insana damgalanmis, catilarda yem vericileri bekleyerek ömürlerini gecirirler. Bizler de bunun iyi bir sey oldugu sanarak ile vicdanimizi rahatlatiyoruz Avrupa da belediyeler, hayvanlari yemlemez, onlara korunak yapar, türler yok olmasin diye. Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-06 07:21 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| türkiye'de özellikle büyük şehirlerde nasıl doğal yapıdan bahsedebiliriz ki?? avrupa'daki birçok şehirle mükayese etmek bizi yanıltabilir çoğu zaman.. aynı bu konuda olduğu gibi.. hayvanların yaşama alanlarının yok denecek kadar az olduğu büyük şehirlerde ortada tek seçenek vardır, hayvanın yaşamadığı yerde zaten insan da yaşayamaz.. şehir merkezlerinde hayvanlara yeterli yaşama alanları yaratacaksın, tek yol bu!! ankara'da kolej'de oturuyorum.. bilen bilir buraları, güvercinler vardır bir de ortalıkta gezinen tek tük sokak köpekleri ve kediler.. ve bana doğal yaşamlarını sürdürebilecekleri tek bir mekan gösteremezsin.. belki güvercinler paçayı kurtarabilirler.. ama ya diğerleri?? bu hayvanlar mecburen çöplere, çöplüklere dadanıyorlar.. takdir edersin ki her insan evladının vicdanı el vermeyebilir bu duruma..haber türkiye'den.. türkiye'nin de bahsettiğim şartları gözönüne alındığında kim haklı diye sormak gereksiz.. sayın analiz'e katılıyorum.. belediyeler önce kendilerine kessinler o cezaları.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #6 | |
| evet o yüzen beton avlularla donanmis kentlerde yapacak fazla bir sey yok. eger cözüm ise her kes her gün evinden cikarken eline yarim kilo bugday ile sokaga cikarsa sorun ortadan kalkabilir ![]() deprem olayi gibi. Ülkemizde depremden korunmak icin yerle bir olmak mi gerek sorusuna caresiz bekleyislerle, evet demek zorunda kaldigimiz gibi... saygiyla Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-06 09:16 . |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| ama bir soru sormuş ve kim haklı demişsiniz.. insanlar da kimin haklı olduğunu kendilerince açıklamışlar.. eğer deseydiniz ki bu sorunu ortadan kaldırmak için ne yapmalı, herkes inanın ona göre cevabını yazardı.. eğer ortada konuyla ilgili gerçekten bir sorun varsa ve çözümleri mevcutsa bahsettiğin gibi, elbette yapılmalı.. bizler artniyetli insanlar mıyız ki?? yada sorumsuz?? ![]() türkiye'nin şartlarını düşündüğümüzde ne şikayet edeni, ne de gidip hayvanları besleyenleri yadırgayamayız.. benim bahsettiğim buydu.. böyle bir anket yapmak yerine direk konunun tehlikelerini ve çözümlerini bir başlık altında toplayıp tartışmaya açsanız daha iyi olurdu bence.. anlamsız polemiklere girilmezdi.. ![]() saygılar.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|