| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Türkiye'nin en az %90'ının müslüman olduğu söylenir. Peki sizce bu büyük çoğunluk neden dince emredildiği gibi 5 vakit namaz kılmaz? Neden tüm vecibelerini yerine getirmezler? İnsanlar inandıkları gibi yaşadıkları zaman mutlu olmazlar mıydı? Yoksa gerçekte inanmıyorlar mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum. |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ülkemizin %90 ı müslüman haklısınız,ama arap gelenek ve göreneklerini alan ve babasından dedesinden ne gördüyse onu uygulayan,dua edip Allah'ı anmak yada zikretmek yerine odaya hangi ayakla gireceğine,yemeği sağ elle yemeye,sakalına saçına ve kıyafetine dikkat eder,önemli olan odur ya ondan. Bir de yanlışı düşünülen birşey var,ya hepsini yap ya hiç yapma gibi,böyle birşey de çok saçmadır,yani ya bütün herşeye uy yada hiç uyma,herkes kendi yaptığından sorumludur ve söyledikleriniz de hata varsa insanların yaptığıdır. saygılar |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Türkiye'de din vazgeçilmesi ve yaşanılması mümkün olmayan bir olgu olarak kabul edilir. Yani insanlar dinin emirlerinin doğru olduğuna inansalar da bunun uygulanmasının mümkün olmadığına da aynı ölçüde iman ederler ![]() Bir kısmı ise inanmadığı halde inanmış gibi yapar, mertçe inanmadığını söyleyen insan sayısı çok azdır. Nüfusun %90'ının müslüman olduğu iddiası bu yüzden palavradır. Bilimsel bir istatistik değildir. O yüzden bu forumdaki ateist arakadaşları gerçekten önemsiyorum. Ama inandıkları gibi yaşayıp yaşamadıklarından yine de emin değilim ![]() |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Her insan yaşama gücü ölçüsünde bakar ve yaşar.İnanmak ihtiyaçtan dogar.İnandıgi ölçülerde yaşamak ise bireyin teslimiyet derecesine baglıdır.Her inanan inandıgını yaşasaydı bugun yaşamın dahi cok fazla manası kalmazdı.Düsünün bir,kisi erdemlidir,ahlaki degerleri vardır,bunun olması gerektigine hiç tavizsiz inanır fakat zaman olurki bu ölçüyü çigner.Yani bunu sadece dini ölcüler içerisinde düsünmek dar olur.Bir ateistte ölcülerini cigner.Kişinin sahsi kurallarını cignemeside sozkonusu olabilir.Kısacası insanın doğasında vardır,inandıgına olan aykırılıkları.İstisnalar VARDIR.... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bekirsami'nin 'mert ateist açmazı! Ateistler'in de kendi doğruları adına radikal söylemlerini dillendirirken baskıcı , haktanımaz bir tavır sergilerse ,tavırları radikal İslamcılar'ın bağnaz tavırlarından farklı olamaz. Her ikiside diğerinin düşünce özgürlüğünü kısıtlar.O düşünceye yaşam hakkı tanımaz;küçümser. Radikal İslam'cı 'Şeriat İsterim.' dediği zaman onu eleştirmeyeceksiniz Mert Ateist(!). Eğer onu eleştirmeyip,destekliyorsanız da Ateist değilsiniz. Moda olduğunu düşünerek bir süreliğine ödünç almışsınız demektir. İnsanların kendi fikrini beyan etmeme özgürlüğüne de saygılı olacaksınız. Mertlik tanımınızın içi boştur , Sayın Ateist! Marksizm'e de ''Güle Güle'' demiş , geleneksel mertlikle idare ediyorsunuz demektir. doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-06 23:46 . |
| #6 | |
| Sağcısı, solcusu, islamcısı, milliyetçisi ve kemalisti ile inanmadıkları halde inandık diyen insanların tutarsız davrandıklarını düşünüyorum. Ateistler bu konuda mertçe inanmadıklarını haykırabiliyorlar. Bu yüzden forumda onların varlığını önemsiyorum. Açmazı olan bir söz söylediğimi zannetmiyorum. Zira yazdığım yazının en sonunda "ateist arkadaşlarından da inandıkları/inanmadıkları gibi yaşayıp yaşamadıklarımdan emin değilim demiştim. Açmazım nerededir acaba sayın doğançay? |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-11-06 00:26 . | |
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| mertlikle ateistim demenin ne alakası var? bu ülke laik bir ülke isteyen istediğini diyebilir.. sanırım bu kafa yapısının dışa vurulmuş hali.. saygılarımla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #9 | |
| Mertlik inandığı gibi yaşayabilme cesareti ve tutarlılığıdır. Ben "ateistler mertçe davranıyor" derken inanmadıkları halde inandık diyen sağcılardan, solculardan ve kemalistlerden daha tutarlı davrandıklarını, daha dürüst olduklarını vurgulamak istemiştim. Düşüncesini çekindiği için söyleyemeyen kişi mert değildir gibi bir anlam çıkmaz burdan. Ama gerçek düşüncesini saklamak için inanmadığı bir düşünceyi ileri süren dürüst olmadığı gibi mert de değildir. Kısacası düşüncesini açıklamaktan çekinen değil, inanmadığı halde bir düşünceyi savunarak gerçek düşüncesini gizleyen kişi mert değildir. |
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| peki biri ben müslümanım derse mert olmuyor mu? __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|