| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yazıyaz Proje Geliştirme Grubu/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Yazıyaz Proje Geliştirme Grubu Belki hemen değil ama orta ve uzun vadede, yerel yönetim ve / veya hükümetlere tutarlı, makul çözüm önerisi projeler sunan bir insiyatif kurulabilir mi acaba? Yazıyaz'ın içerisinde bu donanımda kadroların çıkacağına inanıyorum. Böylelikle yalnızca tartışmaların yapıldığı değil, yararlı projeler de oluşturan bir düşünce kuruluşu olmuş oluruz. Ne dersiniz, böyle bir şey yapılabilir mi? Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-06 18:41 . |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| sayın turker bence bu harika bir fikir.. böylelikle fikir üretiminin en üst noktada oldugu bir forum olabilir burası.. saygılarımla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #3 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ama umarım, "orta ve uzun vadede" hem yazıyaz kadroları bu tür çalışmaları gerçekleştirebilecek niteliğe ve hem de, ülkeyi yönetenler sivil insiyatiflerin çalışmalarına değer verebilecek bir demokratik anlayış ve olgunluğa sahip olurlar. O zaman, neden olmasın! | |
| #4 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Ama....olanaklar ve gerçekler arasındaki açı fakının varlığını sunmak, başlangıç hareketinde titrek davranmak yada gelecek her zaman iyi olacaktır umudu ile bugünü sürekli geleceğe atarak atıl kalmak için yeter sebep görülmemeli. Bu nedenle Sn Melnur'un ifade ettiği uyarıyı da içine alacak şekilde, ilk etapta 'proje' önerilerini tartışmaya açmak başlangıç hareketini sağlayacaktır. Eğer yazıyaz üyelerinin çoğu ilgisizliğine maruz kalnırsa da, aklındaki ifade etmeyi politika yapma ,anlayışını doğrudan teşhir etme şansını da yakalarız. Önerim 1- Forum alanında "proje temelli" bir alan açılması. 2- Küçük ölçkeli ( il bazında, hatta ilçe bazında ve hatta köy bazında) gerçekleşebilecek projeleri hayata geçirme. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. | |
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
| |
| #6 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
İdealin büyüğü küçüğü olduğunu sanmıyorum. Lider dediğimiz kişiler en umutsuz zamanlarda, bu iş olur, diyenlerden çıkmamışmıdır. Umutsuzluğunuzun nedeni anlayabiliyorum ve gerekçeleriniz konusunda da hakılsınız. Ama bu umudu yeşertmenin gerekçesi olarak da sunulamaz düşüncesindeyim. Şöyle perçinlemek istiyorum. Marx işçi sınıfı için her savaş sonrası düşecek, ama kalkmasını da bilecektir, demiş. Söylemin işçi sınıfına dayalı olmasını değil, ama ileri gidilmesi noktasında sundum. Ne derleri bırakmamızı, ne yapalım mı, ele alamamızı düşünüyorum. Yoksa oturduğumuz yerden umudu hep geleceğe atarız. Gelecek bu günden kurulur, gelecekte değil. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. | |
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| lider konusunda söyleyebilecegim bir kaç cümle var aslında.. yazılarını okudugum ve saygıyla onayladıgım bir kaç insan var forum içerisinde.. projelerini ve fikirlerini de aynı baglamda destekleyecegim insanlar var... bir lider bu forumdan kesinlikle cıkar görüşündeyim.... ve üretilen projelerin ortak bir çalışma eseri oldugu takdirde harika fikiler doguracagı görüşündeyim.. saygılarımla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Neden olmasin? Olur mu olur tabi ki.. Ancak "Proje Geliştirme" acisindan sanal alemde iletisim, organizasyon, paylasim ne derece mümkün olur orasi benim icin bir muamma. Takip edebildigim kadari ile aslinda motivasyonu son derece yüksek ve bu ise dört elle sarilacak üyelerimiz var bu sitede. Ama toplum olarak genel sorunumuzun "basladigimiz isi yarim birakmak" oldugunu düsündügümde biraz daha karamsar hissediyorum kendimi. Ama eger ki gercekten insiyatif alacak, ve belirli zamanlarda biraraya gelerek (yüzyüze) fikir paylasiminda bulunacak üyelerimiz cikarsa denemeye deger buluyorum. En azindan bir pilot uygulama yapilabilir: Ilk asamada "Bu iste ben de varim" diyen uyeleri (ya da bir kismini) ortak bir noktada bulusturabilecek dar bir baslik yakalayabilirsek projelerin gelecegini de görebiliriz. Bu sayede hem ana projelerde ortaya cikabilecek eksik noktalar bertaraf edilebilir hem de zaman/efor kaybi onlenmis olur. Bir diger nokta da projelerin (muhtemel) ele alinis, islenis bicimleri: O her zaman bildigimiz "Projelerin nesnelligi tartisilmaz olmali, bilimsel olmali, wikipedia'dan arinmali vs.." gibi kliseler "olmazsa olmaz" olacak tabi ki. Bunun icin gercekten titiz bir calisma gerekiyor.. Diploma tezi yazdiginizi dusunun mesela ; hatta (akademik ilgi alaniniza giriyorsa) bunun uzerine tez yazin! Neden olmasin? Bu gibi konularda gayet bilgili Il_Bilge gibi üyelerimiz var bu sitede, bu konulara uzak girisimci uyelerimizin bilgi edinmede sorunlari olacagini da sanmiyorum Aslinda böyle bir grup kurulacaksa bu gibi sartlar ya da kurallar zaten zamanla halledilir.. O yuzden "Ben Varim" diyen arkadaslarla birlikte bir test projesi gelistirilmesi taraftariyim. Bu sayede hem istekli üyelerimizi frenlememis oluruz, hem de maya tutacak mi tutmayak mi bir fikir ediniriz.. Saygilar... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|