Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yazıyaz Proje Geliştirme Grubu

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski12-11-06, 16:55  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Yazıyaz Proje Geliştirme Grubu

Belki hemen değil ama orta ve uzun vadede, yerel yönetim ve / veya hükümetlere tutarlı, makul çözüm önerisi projeler sunan bir insiyatif kurulabilir mi acaba? Yazıyaz'ın içerisinde bu donanımda kadroların çıkacağına inanıyorum.

Böylelikle yalnızca tartışmaların yapıldığı değil, yararlı projeler de oluşturan bir düşünce kuruluşu olmuş oluruz.

Ne dersiniz, böyle bir şey yapılabilir mi?

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-06 18:41 .
Antioksidan is offline  
Eski12-11-06, 18:47  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

sayın turker bence bu harika bir fikir..
böylelikle fikir üretiminin en üst noktada oldugu bir forum olabilir burası..
saygılarımla..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski13-11-06, 16:22  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Belki hemen değil ama orta ve uzun vadede, yerel yönetim ve / veya hükümetlere tutarlı, makul çözüm önerisi projeler sunan bir insiyatif kurulabilir mi acaba? Yazıyaz'ın içerisinde bu donanımda kadroların çıkacağına inanıyorum.

Böylelikle yalnızca tartışmaların yapıldığı değil, yararlı projeler de oluşturan bir düşünce kuruluşu olmuş oluruz.

Ne dersiniz, böyle bir şey yapılabilir mi?
Orta veya uzun vadede yazıyaz kadrolarının nasıl bir şekil alacağını bilebilmek, bu bağlamda neyin yapılıp neyin yapılamayacağını şimdiden kestirebilmek oldukça zor.Yazıyaz grup etkinlikleri içinde dergi ya da köşe için bile ortak bir çalışmayı gerçekleştirememişken birtakım idealist insanların bir araya gelerek zaman ve emek harcayarak çeşitli projeler geliştirmeleri, sonra bunu yetkililere verip "ciddiye alınacağını" beklemeleri... bana oldukça ütopik geliyor.

Ama umarım, "orta ve uzun vadede" hem yazıyaz kadroları bu tür çalışmaları gerçekleştirebilecek niteliğe ve hem de, ülkeyi yönetenler sivil insiyatiflerin çalışmalarına değer verebilecek bir demokratik anlayış ve olgunluğa sahip olurlar.

O zaman, neden olmasın!
melnur is offline  
Eski14-11-06, 10:54  #4
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Orta veya uzun vadede yazıyaz kadrolarının nasıl bir şekil alacağını bilebilmek, bu bağlamda neyin yapılıp neyin yapılamayacağını şimdiden kestirebilmek oldukça zor.Yazıyaz grup etkinlikleri içinde dergi ya da köşe için bile ortak bir çalışmayı gerçekleştirememişken birtakım idealist insanların bir araya gelerek zaman ve emek harcayarak çeşitli projeler geliştirmeleri, sonra bunu yetkililere verip "ciddiye alınacağını" beklemeleri... bana oldukça ütopik geliyor.
Sn. Melnur son zamanlarda işim gereği çok fazla hissettiğim olanaklar ve gerçekler arasındaki açı farkına vurgu yapmış. Haklı olarak sunulan otomatikman talep edilene denk düşmeye biliyor.
Ama....olanaklar ve gerçekler arasındaki açı fakının varlığını sunmak, başlangıç hareketinde titrek davranmak yada gelecek her zaman iyi olacaktır umudu ile bugünü sürekli geleceğe atarak atıl kalmak için yeter sebep görülmemeli.

Bu nedenle Sn Melnur'un ifade ettiği uyarıyı da içine alacak şekilde, ilk etapta 'proje' önerilerini tartışmaya açmak başlangıç hareketini sağlayacaktır.
Eğer yazıyaz üyelerinin çoğu ilgisizliğine maruz kalnırsa da, aklındaki ifade etmeyi politika yapma ,anlayışını doğrudan teşhir etme şansını da yakalarız.

Önerim
1- Forum alanında "proje temelli" bir alan açılması.
2- Küçük ölçkeli ( il bazında, hatta ilçe bazında ve hatta köy bazında) gerçekleşebilecek projeleri hayata geçirme.

BF...
Eski14-11-06, 11:03  #5
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Balıkçı Filozof şöyle demiş:

Önerim
1- Forum alanında "proje temelli" bir alan açılması.
2- Küçük ölçkeli ( il bazında, hatta ilçe bazında ve hatta köy bazında) gerçekleşebilecek projeleri hayata geçirme.

BF...
Güzel öneriler ancak hayata geçirilmesi konusunda sayın Melnurla aynı fikirdeyim. Birkaç idealist insanı kim dinler. Heleki populizm yapmadan sadece idealleri için projeler üretiyorlarsa...
Güray is offline  
Eski14-11-06, 17:16  #6
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Güray şöyle demiş:

Güzel öneriler ancak hayata geçirilmesi konusunda sayın Melnurla aynı fikirdeyim. Birkaç idealist insanı kim dinler. Heleki populizm yapmadan sadece idealleri için projeler üretiyorlarsa...
İnsanları peşiden süreüklemek için öncelikle 'birilerinin çıkması' gerekmiyor mu? 'Gelen olmaz' ön verisi ile davranırsak, kim atılacak ileri.

İdealin büyüğü küçüğü olduğunu sanmıyorum.

Lider dediğimiz kişiler en umutsuz zamanlarda, bu iş olur, diyenlerden çıkmamışmıdır.

Umutsuzluğunuzun nedeni anlayabiliyorum ve gerekçeleriniz konusunda da hakılsınız. Ama bu umudu yeşertmenin gerekçesi olarak da sunulamaz düşüncesindeyim.

Şöyle perçinlemek istiyorum. Marx işçi sınıfı için her savaş sonrası düşecek, ama kalkmasını da bilecektir, demiş. Söylemin işçi sınıfına dayalı olmasını değil, ama ileri gidilmesi noktasında sundum.

Ne derleri bırakmamızı, ne yapalım mı, ele alamamızı düşünüyorum. Yoksa oturduğumuz yerden umudu hep geleceğe atarız.

Gelecek bu günden kurulur, gelecekte değil.

BF...
Eski14-11-06, 23:37  #7
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

lider konusunda söyleyebilecegim bir kaç cümle var aslında..
yazılarını okudugum ve saygıyla onayladıgım bir kaç insan var forum içerisinde..
projelerini ve fikirlerini de aynı baglamda destekleyecegim insanlar var...
bir lider bu forumdan kesinlikle cıkar görüşündeyim....
ve üretilen projelerin ortak bir çalışma eseri oldugu takdirde harika fikiler doguracagı görüşündeyim..

saygılarımla..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski16-11-06, 03:30  #8
cek

Giriş Tarihi: Mar 2006

Neden olmasin? Olur mu olur tabi ki..
Ancak "Proje Geliştirme" acisindan sanal alemde iletisim, organizasyon, paylasim ne derece mümkün olur orasi benim icin bir muamma.
Takip edebildigim kadari ile aslinda motivasyonu son derece yüksek ve bu ise dört elle sarilacak üyelerimiz var bu sitede. Ama toplum olarak genel sorunumuzun "basladigimiz isi yarim birakmak" oldugunu düsündügümde biraz daha karamsar hissediyorum kendimi.

Ama eger ki gercekten insiyatif alacak, ve belirli zamanlarda biraraya gelerek (yüzyüze) fikir paylasiminda bulunacak üyelerimiz cikarsa denemeye deger buluyorum.
En azindan bir pilot uygulama yapilabilir: Ilk asamada "Bu iste ben de varim" diyen uyeleri (ya da bir kismini) ortak bir noktada bulusturabilecek dar bir baslik yakalayabilirsek projelerin gelecegini de görebiliriz. Bu sayede hem ana projelerde ortaya cikabilecek eksik noktalar bertaraf edilebilir hem de zaman/efor kaybi onlenmis olur.

Bir diger nokta da projelerin (muhtemel) ele alinis, islenis bicimleri:

O her zaman bildigimiz "Projelerin nesnelligi tartisilmaz olmali, bilimsel olmali, wikipedia'dan arinmali vs.." gibi kliseler "olmazsa olmaz" olacak tabi ki. Bunun icin gercekten titiz bir calisma gerekiyor.. Diploma tezi yazdiginizi dusunun mesela ; hatta (akademik ilgi alaniniza giriyorsa) bunun uzerine tez yazin! Neden olmasin?
Bu gibi konularda gayet bilgili Il_Bilge gibi üyelerimiz var bu sitede, bu konulara uzak girisimci uyelerimizin bilgi edinmede sorunlari olacagini da sanmiyorum

Aslinda böyle bir grup kurulacaksa bu gibi sartlar ya da kurallar zaten zamanla halledilir.. O yuzden "Ben Varim" diyen arkadaslarla birlikte bir test projesi gelistirilmesi taraftariyim. Bu sayede hem istekli üyelerimizi frenlememis oluruz, hem de maya tutacak mi tutmayak mi bir fikir ediniriz..
Saygilar...
cek is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 18:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)