"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski12-11-06, 22:49  #1
vincecarte
Onay bekleyen
Yazar Adayı

vincecarte'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: balıkesir
Sizce dine çok yatkın insanlar istismar ediliyor mu ve kimler tarafından ediliyorlar?

Sizce dine çok yatkın insanlar istismar ediliyor mu ve kimler tarafından ediliyorlar?
Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden. Teşekkürler hepinize...
vincecarte is offline  
Eski13-11-06, 20:08  #2
Hevi
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Hevi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın vincecarte şöyle demiş:

Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden. Teşekkürler hepinize...
Mutlaka ediliyordur ama genelde tam tersi dine çok yatkın insanlar başka insanları istismar edebiliyor ben bunu yaşadığım için söylüyorum.
lütfen dindar kardeşlerimiz üstlerine alınmasın...
Hevi is offline  
Eski13-11-06, 20:17  #3
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Kesinlikle ediliyor, son seçim sonuçlarına bakılırsa kim tarafından, nasıl ve ne boyutlarda bir istismar yaşandığı görülebilir.
Godfather is offline  
Eski13-11-06, 22:01  #4
zeygue

zeygue'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Hem de nasıl.Sömürüldüğünüzü anlamanız bile 20 yıl alıyor. Bittecrübe sabittir.:-)
Yolun başındakileri uyarmanız nafile.Hiç uğraşmayın.Kendimden biliyorum yani.
zeygue is offline  
Eski14-11-06, 19:57  #5
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Sırf din değil körü körüne inanılan herşey istismar aleti olabilir bence,önemli olan neye inandığını bilmek ve kararını verip inanmak,anan baban yada bi arkadaşın inanıyo yada inanmıyo diye değil.
saygılar
ReMaT is offline  
Eski15-11-06, 00:25  #6
ilkiz
Forumdan Uzaklaştırılmış

ilkiz'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Antalya

Sn.ReMaT çok haklısınız, körü körüne inanılan herşey istismar aracı olabilir, katılıyorum size, çok doğru bir tesbit. Bilimin doğruluğu, tartışılabilir, yanlışlanabiliroluşudur.... Dindar kardeşlerim alınmasın ama dinin hiçbirşekilde tartışılabilir, yanlışlanabilir oluşunu kabul etmeyeceklerdir... Dinin kendisi bir istismar, toplumu uyutmaya yarayan, acıları azaltan bir afyondur bana göre... Tartışma yeri burası değil gibi gözükse de dinin bu özelliği irdelenmezse istismara neden uygun olduğunu anlayamayız.. Birileri birşeyleri her zaman istismar edecektir. Ancak din istismara uygun bireyler ve toplumlar yaratmıyor mu sizce ...En azından bunu da tartışmak gerekmez mi...
saygılar
ilkiz is offline  
Eski15-11-06, 05:53  #7
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın vincecarte şöyle demiş:

Dine cok yatkin olanlari kimse istismar etmez, dönüp bakmazlar bile.
Kafayi yemis der gecer kimileri, ne döver, ne iter, ne kakar, ne de kovalar

Ama, dine cok yatkin kimi insanlar da, kendi disindakilere,ahlaksiz dinsiz imansiz cehennemlik kafirler dediklerinde karsi tarafin acik istismarini sonuna dek hakediyorlar.
Hoca is offline  
Eski24-11-06, 20:33  #8
jitane

jitane'nın Avatarı

dinini içinde yaşayan kimsenin istismara uğradığını görmedim.din üzerinden kar elde etmeyi düşününlerin kendisi gibi düşünmeyenlere yaptığı istismarı görmeside hakkıdır diye düşünüyorum
jitane is offline  
Eski24-11-06, 20:51  #9
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın jitane şöyle demiş:

dinini içinde yaşayan kimsenin istismara uğradığını görmedim.din üzerinden kar elde etmeyi düşününlerin kendisi gibi düşünmeyenlere yaptığı istismarı görmeside hakkıdır diye düşünüyorum
sanırım ilk defa size katılıyorum sn jitane.
saygılar
ReMaT is offline  
Eski26-11-06, 00:55  #10
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Fetullah Gülen, Cübbeli Ahmet vs. bunlar gibi insanlar tarafından çok güzel aldatılabiliyorlar,dinde eskisi gibi değil.İnsan değiştikce bütün değerleri değişiyor,bu dinde olsa fark etmez.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)