| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İsrail göz göre göre katliam yapıyor, dünya izliyor!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da, on binlerce Filistinlinin acılı bir şekilde toplandıkları kabristanın etrafında "Allah, İsrail ve Amerika'dan daha büyüktür" ağlamaları çınlıyordu. Onlar, bildik bir sahnede yine bir araya gelmişlerdi; İsrail'in Filistinlilere karşı acımasız savaşında öldürülen sevdiklerini defnediyorlardı. Bu kez kayıp, taşınamayacak kadar ağır, hatta Gazze halkı standartlarında bile: 18 ambulans kuyruk oluşturmuş, tek bir aileye ait 18 parçalanmış bedeni taşıyordu ve bu aileden ölenlerin çoğunu kadın ve çocuklar oluşturuyordu. 8 Kasım Çarşamba sabahı Beyt Hanun'da İsrail topçu ateşi ile katledilenlerden birinin yakını, "İntikam alacağım; intikam alacağım" diye bağırıyordu. Bir adam, henüz bir yaşında olan bebeğinin cansız bedenini gömmek için bir adım ileri çıktığında, bebeğinin yüzünü son bir kez gösterme isteğine rağmen, acının tarif edilemez büyüklüğü bunun önüne geçti; akrabalar ve dostlar çökmüş, diğerleri de umutsuzluk içinde ellerini gökyüzüne kaldırmıştı; sadece Allah onları işitebilirdi şimdi. Beyazlar içine sarılan iki küçük cansız beden durumu daha da vahim kılıyordu. Dünya bu vahşete göz yumuyor... Ramzy Baroud __________________
Bir yanda hiç susmadan konuşan dudaklar Bir yanda küsüp susmuş sessiz akıllar Dibe vurduysak ne olmuş elbet çıkarız Bir gün var bir gün yokuz |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| israil göz göre göre zalimce ve haksızca yapıyor katliamını,bizler nedenını bilmediğim bir nedenden dolayı sesimizi çıkaramıyoruz.sadece türkiye adına söylemıyorum,tüm dünya adına konuşuyorum!evet bazıları bir şeyler yapıyor eli kolu çalışıyor ama zalimlik hayrına..yardım söz konusu ama masumlara değil aksıne savaşın katillerine..savaşın katilleri ne kadar haksızsa bu insan zıyanlarına yardım edenler de o kadar haksızdır..Allah'tan sabır tüm dünya halkından da sağ duyu diliyoruz. yapmamız gereken İsrail ve yandaşlarının ürettiklerini tüketmeyerek,onların ekonomisine yardım da bulunmamaktır... saygılar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu artık bir katliam olmaktan çıktı. Bu kollektif bir sadizm. Bir amerikalı asker, küçük bir kızı nasıl öldürdüğünü bestelediği şarkıyla anlatıyor. Küçük kızı yakaladım ve oturttum. Kurşunlar havada uçuştu. İki kaşının arasından kan fışkırdı ve ben manyakça güldüm. Şarkı söylediği yerdeki diğer askerler bu şarkıya kahkahalrla gülürek eğleniyorlar. İnsanlığın bittiği an burasıdır! |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| söylediğiniz gibi dünya izliyor. çözüm ne bağırmak çağırmak mı? yoksa mesihi mi bekliyeceğiz.? ne yapılabilir kim yapabilir kim dur diyebilir? |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| aşagıda israil vahşetini ve hükümet ilişkileri konu alınmıştır. http://www.yaziyaz.com/forum/thread7131.html saygılarımla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #7 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| hayır hiç mi birşey yapılamaz...devlet olarak değil de kişisel olark ne yapabiliriz...toplumun gelecek nesilleri biziz... bu kadar eleştri bu kadar üzülme...bu kadar küfür, lanet nereye? her şey söz de mi kalacak!!! cidden arkadaşlar düşünelim bir özüm yolu bulalım..brain stormy yapalım... benim en ufak fikrim yok...şu saçma sapan uygulanamayn boykotların dışında birşeyler olsun elimi neye attıysam hepsi yahudi ürünü...burdan çıkması imkansız __________________
Bir yanda hiç susmadan konuşan dudaklar Bir yanda küsüp susmuş sessiz akıllar Dibe vurduysak ne olmuş elbet çıkarız Bir gün var bir gün yokuz |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Birbirimizi kırmaktan daha kendimizi darboğazdan çıkaramıyoruz.Şimdi güçlü bir Atatürk Cumhuriyeti olsaydık ne Lübnan'da yaşananlara kayıtsız kalırdık,ne Kerkük'te ne Halepçe'de... Hani biz at üstünde cenk eden akıncılar olarak çocuk gibi şendik?Hani koyduk mu oturturduk?Adam 20 milyonluk nüfusuyla 1 milyarlık İslam alemini yerden yere vuruyor.Ne diyelim... Yetiş ya Muhammed,yetiş ya Ali... __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #9 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Nov 2006
| [quote= Hani biz at üstünde cenk eden akıncılar olarak çocuk gibi şendik?Hani koyduk mu oturturduk?Adam 20 milyonluk nüfusuyla 1 milyarlık İslam alemini yerden yere vuruyor.Ne diyelim... Yetiş ya Muhammed,yetiş ya Ali...[/quote] Sadece adi Islam alemi, ama kendileri ayri bir alem. Elbet bir gün Hz.Muhammed'de Hz.Ali de yetisecek. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: ankara
| vahşet uzun süredir devam ediyor. bm güvenlik konseyi abd nin vetoları yüzünden müdahale edememişti, şimdi gündemlerinde bile yok. bu haberlere herkes ulaşamıyor. vahşetin büyük bölümü saklanıyor ya da çarpıtılıyor. (en aşağıya acı bir örnek eklendi) birşeyler yapmak isteyen insanlarınsa eli kolu bağlı. yapılması gereken iki şey: insanların farkındalığını arttırmak ve insanların ahlaki kaygılarını arttırmak olmalı bence. ahlaki kaygıyı arttırmak derken; insanların çoğu, bu konuda sert tavır koyan partilere oy verseler bile yeter. Türkiye bu konuda daha iyi tepki verebilmeli. israil e yılda ortalama 2 milyar dolar askeri yardım yapan amerika yla daha geçenlerde 10 milyar dolarlık bir askeri anlaşma yaptık yanlış hatırlamıyorsam. keza israil le de ortak askeri projeler gerçekleştiriyoruz. bırakın tepki koymayı, şu an ülkemiz bu katliyamları destekliyor. amerika ve israille geliştirilen ilişkiler başka konularda olsaydı bu kadar iddialı konuşmazdım. ama doğrudan askeri projeler geliştiriyoruz. habercilik örneği: 1982 yılında israil, FKÖ nün gerçekleştirdiği, israil in değişiyle "bir terörist eylem"e (yasadışı bir biçimde işgal altında olan güney lübnan da bir mayına çarpan jipteki bir israil askerinin ölmesine) misilleme olarak, beyrut un güneyinde, FKÖ merkezleri olduğunu iddia ettiği bazı yerleri bombalayarak 24 kişiyi öldürdü. washington post gazetesi, bunun üzerine anlayışlı bir biçimde şöyle sözler söyledi: "israil e vaaz verme vakti değil. israil in acılarına saygı ve israil-filistin düşmanlığının en son kurbanlarına yas tutma vakti." |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|