"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| M. C. Escher tarafından yapılmış bir litograf baskıdır. İlk kez Haziran, 1952'de basılmıştır. Eserde kenarlarında yarı-dikdörtgenel kapı boşlukları barındıran bir polihedron (çokyüzlü) betimlenir. Bu kapı boşluklarından kabuksuz 12 kaplumbağanın baş ve bacakları çıkmaktadır. Nesneyi bir ortak kabuk gibi kullanmaktadırlar. Kaplumbağaların renkleri kırmızı, turuncu, sarı, magenta (morumsu kırmızı), kahverengi ve indigodur.Eser siyah-beyaz basılmış ve kaplumbağalar elle suluboya ile boyanmıştır __________________
Bir yanda hiç susmadan konuşan dudaklar Bir yanda küsüp susmuş sessiz akıllar Dibe vurduysak ne olmuş elbet çıkarız Bir gün var bir gün yokuz |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| mantığını kavramak zor değil.Kaplumbağa da 5 köşeli bir yıldıza benzeditildiğinden (baş ve 4 ayak),herhangi bir geometrik anlaşmazlık yok.Ancakk,ya kim uğraşır böyle birşey çizmekle Çizen uğraşmış ama ben uğraşmazdım Gerçekten sabır isteyen bir çalışma,helal..Paylaştığın için sağol... |
| #3 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
| #4 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Nov 2006
| resimde anlatılmak istenen kaplumbağanın kabuğu olmadığı belli ama ne ? Tek bir bedende sıkışmış bir çok hayattanda bahsedebiliriz. __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine |
| #5 | |
| yalnız bu kadar güzel 3 boyutlu resim yapmak,küçük bir kağıda bunca şeyi birbirine karıştırmadan yerleştirmek,gerçekten özel bir yetenek ve zeka ister..evet bu kaplumbağalar dinazorları andırıyorlar hımm şimdi ufak bir araştırma yaptım sanatçıyla ilgili....Maurits Cornelis Escher 1898'de hollanda'da doğmuş,1972 yılında vefat etmiş.Resmi sitesinde diğer resimlerine baktığım vakit,her görüşümde beynimdeki fosfor stoğunu azaltan resimlerin sahibi olduğunu gördüm.En basitinden biribirini çizen 2 eli hatırlarsınız ki bu sanatçını eseri imiş..Simetri ve perspektif ve boyut konusunda aşmış bir insan..Diğer eserleri için http://www.mcescher.com/ .... |
| #6 | |
Onay bekleyen
| sayın maxim...bilgilendirdiğiniz için teşekkürler... ortadaki sarı kaplumbağa diğer kaplumbağalar tarafından koruma altında görünümü var...bir teki ihanet etmiş gibi geldi bana..pembe olanı __________________
Bir yanda hiç susmadan konuşan dudaklar Bir yanda küsüp susmuş sessiz akıllar Dibe vurduysak ne olmuş elbet çıkarız Bir gün var bir gün yokuz |
| #7 | |
| eheh Pembe olan ihanet etmişse bedelini öder :P ne günahı var canım pembeciğin? |
| #8 | |
Onay bekleyen
| pembe olan kaplumbağanın ayağı farklı yerde,hepsinin ayakları sarı kaplumbağaya destek olmuş gibi geldi bana resmi incelerseniz tabi bu benim yorumum bilmiyorum aslını dikkat edin pembe hepsinden farklı bir konum içersinde __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|