"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İçine kapanık insan daha çok düşünen insan mıdır?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| evet psikolojiyle ilgilenen arkadaşlar.. öyle midir?? değil midir?? değilse tam olarak nedir?? buyrun.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| İçine kapanık olup gerçekten çok düşündüğünü bildiğim insanlar var.Ama herkes için geçerli olmasa gerek yada şöyle demeliyim içine kapanık insanlar her sorunu yada sevinci kendi içlerinde yaşadıkları için tabiki herşeyi daha fazla düşünüyorlardır.Ben bu tarz bir yaşamın (yani çok düşünmenin) insanlar için yararlı olmadığı görüşündeyim.İçine kapanık insanlar deprosyana bir adım daha yakındırlar. |
|
| #3 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Çok içine kapanık insanların şizoid eğilimleri olabilir yalnızca.Kendilerini ifade edemedikleri ya da etmedikleri için bu eğilimi gösterirler.Süperegoları baskındır.Bu yüzden duygusaldırlar zaten.Bu onların çok düşündüğü anlamına gelmez.Fakat tam tersi bir durum söz konusu olduğunda da yani idleri gelişkin insanlarda psikopat(burada teknik terim olarak kullanıyorum asla argo tabir değil) ya da sadist olurlar.O yüzden toplum için en makbul olanı sosyalleşebilen insandır.Yalnızlık ya da içe kapanıklık tercih de edilebilir.Ama sürekli olduğunda sakıncalı olabilir kanaatindeyim. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu iki arkadaşın tam tersine düşünen insanlar zamanla içine kapalıdır.Bunlar bir yerde patlamaktadır ve çok yüksek mertebelere gegliyorlar genellemek gerekirse. örneğin;B.ecevit A.hitler Mussolin ve daha bir çok tarihe damga vurmuş insanların çocukluklarına bakılınca içine kapalı bir çocukluklaarının olduğu görülecektir. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
| Hayır sn. marimari sizin sosyalliğin içini nasıl doldurduğunuz önemlidir.Benim sosyallikten kastım asla bu değildir.Saygılar... __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #7 | |
| İçe kapanmak alışkanlık ya da yaşam biçimi haline gelirse kişinin önce kendisi , sonra da yakınındakiler için risk oluşturma oranı yüksektir. Sosyal insanın tepkilerini görece anlayabilir ya da anlamaya çalışabilirsiniz. İçe kapanık insanın tavrı kemikleşir ve uzun yıllar içinde davranış biçimi haline gelirse birikimlerinin nerede patlayacağını bilemezsiniz. İnsanlar bilip de riskini gördüklerinden çok , ne olduğunu bilmedikleri durumlardan korkarlar. İçe kapanıklık karakter özelliği de olmasına karşın, karakter özelliğini taşıyan ve çevresinde taşıyabilecek daha küçükler için özendirici tanımlarla desteklenmemelidir. Sakin olup,az konuşmak başka bir şeydir. İçe kapanık olmak başka bir şeydir. Birinci tip davranış kişiye özeldir.Normaldir.Zaman zaman herkesin gerek duyduğu bir durumdur.Kişinin dinlenmesine,araştırma yapmasına,kendini geliştirmesine katkısı olur. İkinci tip davranış biçimi potansiyel depersifliği beraberinde getirir ve geliştirir.Birinci aşamadaki bir davranış bozukluğu sayılabilir. Tanımları örneklerken birbirine karıştırmamak gerekir. doğançay |
|
| #8 | |
| Tmamda arkadaşlar sizc sosoyal insanı nasıl tanımlarsınız Yani sosoyal sözcügünün altına yazdıgınız ve imzaladıgınız düşünceler nelerdir.... Asosyal insan için neler yazarsınız..... Mesela Sosyal insan...Benim anlayışıma göre... Araştırıcıdır...entelnektüeldir.esprilidir...biraz da gevezedir...kendini ifaede etmeyi bilir..Kendini ifade etmesi asıl önemli olan budur....zaten toplumca kendimizi ifede edemedigimizden dolayı tioid hastası olmuşuz...İşte kısaca budur benim idrakimce a sosyal insan ise kendini ifade edemeyen insandır....önemli olan sos yallikten ne anladıgımızdır.....Sevgili sosyologg arkadaşım sizde bize açıklayın isterseniz bizim dilimizden bırakın şizofren veya ego takıntılarını...sıradan insanlara anlatılan örnekler veriniz sevgiler marimari |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| İçe kapanık insan çok düşünen insandır diye bir kaide olduğunu sanmıyorum mutlaka çok düşünenleri de vardır. dışa dönük insanların hiç düşünmediğinin saçma olması gibi. Kimi düşünür ifade edemez ya da etmenin kendince yollarını bulmuştur kimi de o kadar çok düşünür ki kendinden ve düşündüklerinden kaçmak için olanca gücüyle dışa döner. |
|
| #10 | |
| Sn. mari mari benim o kavramların yerine koyabileceğim herhangi bir halk deyimi yok.Ben zaten elimden geldiği kadar jargon kullanmamaya dikkat ediyorum ve kullandığım kelimelerde çok anlaşılmayacak tarzda değil.Ayrıca orkhun psikolojiyle ilgilenen arkadaşlar buyursun demiş.Psikolojide bir bilim olduğuna göre bir kaç kavram kullanmak da sakınca görmedim.Konuya dönecek olursak benimde sosyal insan kavramım sizinkiyle benzer doğrultudadır. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|