Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hiç bir derdiniz olmasın; ister miydiniz!?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski13-11-06, 23:17  #1
mderin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006
Hiç bir derdiniz olmasın; ister miydiniz!?

Dertsiz birisi olmak istermiydiniz? Dert yok keder yok, gam yok kasvet yok; İstermiydiniz ? Her şeyiniz var! Hiç bir beklentiniz yok. Özlemini duyduğunuz hiç bir şey yok, hüzün yok, hasret yok. Kaygı, telaş öfke yok. Arzular, amaçlar, beklentiler, yok yok yok...Hayal mi? Hayal etmediklerinize bile sahipsiniz! İstermiydiniz ?

Saygılarımla.

mderin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-11-06 03:07 .
mderin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-11-06, 23:37  #2
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Böyle bir durum hiç bir zaman olmaz ki hep bir yerlerde eksik,hep sinirlenecek birşeyler,hep yeni beklentiler vardır,,aksi halde hayat olmaz ki..
ursulamel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-06, 00:04  #3
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

kötü bir şeyi iyiye cevirmek için hep onların artılarından bahsetmeyi ögretmişti büyüklerim..
bu konuya da öyle yaklaşıyorum..
acı ve dert insanı olgunlaştırır,kimliğinin oluşmasını sağlar..
hayatın bir parçası olmalıdır..

saygılarımla..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-06, 00:30  #4
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

Alıntı:
Sayın ursulamel şöyle demiş:

Böyle bir durum hiç bir zaman olmaz ki hep bir yerlerde eksik,hep sinirlenecek birşeyler,hep yeni beklentiler vardır,,aksi halde hayat olmaz ki..
kusursuz bir dünyada yaşamıyoruz.. ki insanoğlu bunun üzerine dünyayı çok daha yaşanmaz hale getiriyor.. hal böyle olunca dertsiz bir hayat ben de düşünemiyorum..
Eski14-11-06, 02:21  #5
körebe

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya

Hayal gücüne sınır yok.Evet, düşünüyorum dertsiz bir dünyayı ama tahammül edebileceğimi zannetmiyorum.Bana daha tekdüze olur gibi geliyor.Ben emek vermeyi seviyorum.Hayatımı sürdürmek için, geçimimi sağlayabilmem için emek vermeliyim.

Beklentim yoksa yaşamamın da bir anlamı olmaz.Ben böyle bir hayat yaşamak istemem.Dertsiz, tasasız ve aynı zamanda mutsuz olurum sanıyorum.

Ama mutlu olabilene ne mutlu!!!
Eski14-11-06, 02:41  #6
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

pekala herşey mükemmel diyelim genel olarak.. ama bir bebeğin afedersiniz altını değiştirmek bile dert olabilir kimileri için.. buyrun size dert.. ama gelin görün ki bir gülümsemesi için neler yapmazsınız o küçük şeyler için.. hayatın tuzu biberi derler ya.. demek istediğim; dertsiz bir dünya hayal edemiyorum, hayal edebilmem için önce insanoğlunun kendi kafamda yeniden (silbaştan) yaratmam lazım..
Eski14-11-06, 06:16  #7
mderin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Mesaj gönderen arkadaşlarımın değerlendirmelerindeki farklılıklara rağmen yanıtları aynı gibi. "Hayır istemem!"

Dertsiz bir insan olmak, bizi mutsuz! edecekse! Bunca feveran neden? Hayatın tadı tuzu ise dertler! Dertsiz bir yaşamdan skılırız diyorsak, bunca isyan, bunca sitem neden? Bizi mutlu edecek kadar! derdimiz yok mu?

İsterdim ama mümkün değil diyorsanız! Soruyu tekrarlıyayım. Mümkün olsa, dertsiz bir insan olmak istermiydiniz?
mderin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-06, 14:06  #8
Mâverâ
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Trabzon

Mümkün olsa da olmasa da dertsiz bir insan olmak elbette istemezdim.
Benim fıtratımda, ümit etmek var, acı var, keder var, duraksamaksızın bir şeylerin peşinde olmak var. Ulaşmak istediğime ulaşamadığımda dertlenir, kederlenirim.
Arkadaşların görüşlerine katılıyorum. Bunlar hayata anlam kazandıran şeylerdir. Dertsiz kedersiz bir hayat ise yaşamı anlamsız kılardı apaçık olarak. Yani açıkçası, hayatı anlamlandırmak için derde, tasaya ihtiyacım var.
Bu dünya dertsiz sıkıntısız geçirilecek bir dünya olmadığı gibi; mükafat alma yeri de değildir. Hakiki mutluluğa ve derdin tasanın söz konusu olmadığı hayata ve daha da önemlisi derdin sıkıntının ihtiyacımız olmadığı bir dünyaya ölmeden kavuşamayacağımıza inanmaktayım.

O halde insan neden sitem eder, isyan eder, bu da insan olmasının, beşer şaşar olmasının getirdiği bir durumdur.
Mâverâ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-06, 15:41  #9
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
....

Dertlerimin yüzde doksanının olmamasını isterdim. Sanırım benim fazla derdim var. Birden hayal ettim de, hiç üzülmeden, dalıp dalıp gitmeden en azından bir gün geçirmek isterdim. Evet evet, bir gün olabilir
Eski14-11-06, 16:09  #10
lamira
Forumdan Uzaklaştırılmış

lamira'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

İnsanı bilmediği şey korkutuyor sanırım mderin. Biz de hiç dertsiz bir insan olmak nedir bilmediğimiz için derdimiz olsun ama bildiğimiz olsun diyoruz sanırım. Mümkün olsa isterdim.
lamira is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)