"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hani dosttuk / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| hani dosttuk ! hani dosttuk seninle arkadaşdık bir ekmeği beraber paylaşmadıkmı hatta günü birçok saatlerini dakikalarını ne olduda bozuldu bu dostluk söyle hatırlarmısın seninle ne çok delilikler yaptık hangisini anlatayım o kadar günlerin hangisini hani seninle erciyeste sıcak şarap içmiştik ya otelin lobisinde müşteri gibi oturmamız ben hiçbirini unutmadım daha dün gibi peki ya sen hatırlarmısın sanmam hatırlasan bozarmıydın bu dostluğu bu arkadaşlığı hiçmi hatırı yoktu ulan bunca dostluğun neyse boşver olana oldu artık üzülmeye değmez değmeyen dostluk değil sensin be ulan sensin dostun paylaşmadığı arkadaşın borç verdiği bu dünyada zaten neyin değeri varki ama biz dost idik borç vermez paylaşırdık yalanmı be ama sen kaybettin ben değil evetsen dostlukları hiçe sayıp bozana insan denirmi çünki benim dostum insandı sen değil alimterzi 7 ekim 2006 cumartesi not bu şiir eşime aittir |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Öncelikle hoşgeldiniz demek istiyorum. İşiniz var bence! Yani eşiniz epeyce üzülmüş, hayal kırıklığına uğramış belli. Ne üzücü dostların böylece ayrılıp savrulması. Hele ki ardından böyle dert edip duracak kadar sevmiş olmak. Benim bildiğim tek gerçek, dost olanın hiç bir neden ve sebeple dostluğunu alıp gitmeyeceği, gidemeyeceği, gitmemesi gerektiğidir. Çünkü dost sabredendir, gördüğünü örtendir, katlanandır, eşlik edendir, verendir, yanlış anlamayandır, kırılmayandır... dostunu atsan atılmaz, satsan satılmaz aileden biri gibi görendir. Benim dostluktan anladığım tek şey budur. Zordur yani dost olmak. O yüzden üzülürüm dostlukların kolayca bozulup gitmesine. Bir yolu vardır gerçek dostsa eşinizin üzüntüsünü gidermenin. Bence size iş düşmektedir. Kaybolan dostu bulun ve konuşun, eşinizin üzüntüden şiir yazacak kadar değer verdiğini gösterin. Belki de ikisinin yüzüne de gülümseme ve dostluğa geri dönme sizin sayenizde geri gelebilir. Ne büyük ve güzel bir amaca hizmet olur düşünsenize! Ben olsam bir dakika bile durmazdım sizin yerinizde. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|