| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Güneş lekeleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bazi bilim insanlarinin, günes lekelerinin incelenmesi sonucu, günesin ic taraflarinin daha serin olabilecegi tezini okumustum. Kimi spekülatif bilim insani da, günesin sicakliginin yalnizca kabugunda oldugunu, icinin büyük bir kisminin bos bile olabilecegini iddia etmesi gülünc gelmisti. Bu fotolar spekülatif iddialari destekler gibi. |
|
| #2 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sayın aksana, bu fotoğraftaki hangi detayın spekülatif iddiaları destekler nitelikte olduğunu açıklayabilir misiniz? Bunun, konunun daha anlaşılabilir olması açısından gerekli olduğunu düşünüyorum... __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Güneş lekeleri güneş yüzeyi üzerinde yoğunlaşan manyetik alanlardır.Siyah bölgeler olarak gözlenen bu lekeler geçici olaylardır.300 yıllık süre içerisinde güneş lekeleleri ortalama 11 yıllık dönemler halinde düzenli olarak artmış ve azalmıştır.En son güneşte oluşmuş maximum leke 2000 yılında, minumum 1996 yılında gözlenmiştir ve 2000 yılının çok kurak 1996 yılının yağışlı geçmesinin sebebinin bu olduğu söylenmiştir. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| benim bildiğimde leke olarak görülmesi zaten iç tarafın daha sıcak olmasından kaynaklanan birşey.öyle ki: çok parlak bir cismin önüne ondan daha az parlak ve küçük bir cisim koyarsanız küçük cisim leke olarak görünür. |
|
| #5 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Güneş'in merkezine yakın yerlerde reaksiyonlar sonucu enerji dışarıya ışınım (Radyasyon) olarak çıkıyor. Ancak yüzeye yakın yerlerde konveksiyon ile taşınıyor. Sıcak gaz hücreleri yüzeye yükseliyor, soğudukça yüklerini bırakıyor ve sonra tekrar batıyorlar. Kuvvetli bir manyetik alan yükselen ve düşen gaz damlalarını birbirine çarptırarak konveksiyonu önlüyor. Böyle olunca da bu bölgede yüzey sıcaklığı çevreden çok daha düşük bir seviyede oluyor ve karşıdan bakıldığında bir leke gibi görünüyor. Daha önce de söylediğim gibi, benim asıl anlayamadığım yukarıdaki fotoğraftaki hangi detayın spekülatif iddiaları destekler nitelikte olduğu. Zira ben öyle bir detayı farkedemedim. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Görünen siyah lekelerin, günes kabugundaki yaralanma bicminde delikler olabilececegini savunuyor kimi bilim insani. Kabuk sicakliginin, ic sicakliktan cok daha fazla olduguna ise yine farkli bir kaynakta rastlamistim diyebilirim. Fotografta, yüzey cok parlak, turuncu renkte 3 boyut bir gölgeli kalinlik (derinlik) ve ic taraf siyah olarak belirmis. Bu görüntüden daha yakin bir günes fotografina henüz rastlamadim. saygiyla Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-11-06 14:44 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|