Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sağlık kuruluşları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski16-11-06, 02:10  #1
anemon_sky
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Sağlık kuruluşları

dostlar .. içimi dökmek üzere üye oldum .. ayrıca konu çeşitliliği açısından da ilgimi çekti ..konu şu ki...
MUTSUZUMMMM
ist.da yaşayan yaşlı babamın yarın hastanelerde sürünceğini bilerek ve bir sonuçta alamayacak eminim... çünkü gideceği hastanede güya alıştığı doktorunu bulabilecek mi meçhul .. büyük olasılık vakıf adı altında hastane döner sermayesi için açılmış kurumda bulacak doktorunu .. orayada emekli maaşından arttıramadığı için parasal sebeplerden dolayı gitmeyecek .... işte arkadaşlar 33 yıl devlete bir inş. mühendisi olarak ve nice emekçiler gibi hizmet vermenin cok güzel karşılıgını görecek .. sekerden dolayı yaraları olan yorgun ayaklarını gezdirirken .. ama ben halen ülkemi cok çok seviyorum .. ve nedense umudum var... safmıyım ben neyim sizce...
anemon_sky is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-11-06, 08:32  #2
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Saf olduğunuzu zannetmiyorum Ülkemizi tabiki seveceğiz biz insanız ve ne hiçbir zaman bizim için olması gereken tam olarak olmaz bu sadece bizim ülkemizde değil insanın olduğu her yerde böyledir.Babanıza geçmiş olsun diyor ve umudunuz olduğu için sizi kutluyorum..
ursulamel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-11-06, 09:55  #3
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jul 2006

devletine şantaj yapabilen iki meslek biri doktorluk diğeri hakimler...
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-11-06, 10:48  #4
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Maalesef sistemdeki eksikliklerden ötürü bu tür şeyleri neredeyse her alanda yaşayabiliyoruz. İşlemlerinizi sorunsuz olarak halletmenizi dilerim.

Ülkemizi sevmek konusuna gelince, ülkemizi tabii ki sevmeliyiz. Bu bir saflık değildir. Bu bir insanı sevmek gibi. Hatasıyla, eksiğiyle, gediğiyle, seviyorsak her zaman yanında oluruz ve sevmeye devam ederiz.
Eski17-11-06, 16:15  #5
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

öncelikle babanıza çok geçmiş olsun.En yakın zamada sağlığına kavuşması dileğiyle...

Şunu söylemeliyim ki bende bu hastanelerden çekmiş bir insanım...Üstüste günlerce gitmeme rağmen hiç bir sonuç alamadan geri dönüyorum.Sonuç alamamamın sebebi sağlıklı olmam değil tabiki doktorların ve diğer hastane çalışanların ilgisizliği.İnsan bir kaç defa hestaneye gittiği zaman orada yaşananlara şahit olunca dehşete düşüyor...Doktorlarımızın çoğu artık hastalara müşteri gözüyle baktığı için devlet hastanelerine gelenler pek insan yerine konulmuyor.Artık birçok devlete bağlı çalışan doktorların ayrı özel muayeneleri var. Eğer o özel muayenesinde bir kaç kez muayene olmuşsan çalıştıkları hastanede ancak o zaman adam yerine konuluyosun. Aralarında çok iyilerde var tabi,ama vicdan sahibi doktorumuz az maalesefki...

yinyang Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-11-06 16:17 .
yinyang is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-11-06, 19:35  #6
anemon_sky
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın madlen şöyle demiş:

öncelikle babanıza çok geçmiş olsun.En yakın zamada sağlığına kavuşması dileğiyle...

Şunu söylemeliyim ki bende bu hastanelerden çekmiş bir insanım...Üstüste günlerce gitmeme rağmen hiç bir sonuç alamadan geri dönüyorum.Sonuç alamamamın sebebi sağlıklı olmam değil tabiki doktorların ve diğer hastane çalışanların ilgisizliği.İnsan bir kaç defa hestaneye gittiği zaman orada yaşananlara şahit olunca dehşete düşüyor...Doktorlarımızın çoğu artık hastalara müşteri gözüyle baktığı için devlet hastanelerine gelenler pek insan yerine konulmuyor.Artık birçok devlete bağlı çalışan doktorların ayrı özel muayeneleri var. Eğer o özel muayenesinde bir kaç kez muayene olmuşsan çalıştıkları hastanede ancak o zaman adam yerine konuluyosun. Aralarında çok iyilerde var tabi,ama vicdan sahibi doktorumuz az maalesefki...

sağlık sektöründe çalışanlar ve öğretmenler benim için minimum hata yapabilir ve cok erdemli olmaları gerekirler... onlar eğer böyle olamayacaklarsa kesinlikle işlerini bırakmaları lazım ...
anemon_sky is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-03-08, 13:17  #7
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın anemon_sky şöyle demiş:

Mesajı Göster
dostlar .. içimi dökmek üzere üye oldum .. ayrıca konu çeşitliliği açısından da ilgimi çekti ..konu şu ki...
MUTSUZUMMMM
ist.da yaşayan yaşlı babamın yarın hastanelerde sürünceğini bilerek ve bir sonuçta alamayacak eminim... çünkü gideceği hastanede güya alıştığı doktorunu bulabilecek mi meçhul .. büyük olasılık vakıf adı altında hastane döner sermayesi için açılmış kurumda bulacak doktorunu .. orayada emekli maaşından arttıramadığı için parasal sebeplerden dolayı gitmeyecek .... işte arkadaşlar 33 yıl devlete bir inş. mühendisi olarak ve nice emekçiler gibi hizmet vermenin cok güzel karşılıgını görecek .. sekerden dolayı yaraları olan yorgun ayaklarını gezdirirken .. ama ben halen ülkemi cok çok seviyorum .. ve nedense umudum var... safmıyım ben neyim sizce...

Hİç de saf değilsiniz. Bu anlattıklarınız hepimizin ortak çilesi aslında, bir gün gelir de, devlet bu sağlık sorunlarına çözüm bulur şeklinde bir inanç geliştirmekteyiz, hepsi bu...
Eski24-03-08, 13:30  #8
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Doktorlarımızın çoğu artık hastalara müşteri gözüyle baktığı için devlet hastanelerine gelenler pek insan yerine konulmuyor.
Hastaneleri işyeri gibi düşünen,hastaları müşteri olarak gören bizzate bakanlığın kendisidir..Doktorlardan önce eleştirilmesi gerekende sağlık bakanlığıdır..Hastane yönetimi yerel yönetimlere geçince siz asıl vahameti o zaman görün..Parası olan yaşar olmayan ölür artık mantık bu mantık olmuştur!
Eski07-04-08, 12:58  #9
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Türkiye'de son beş yılda en hızlı gelişim gösteren sektörlerden biri sağlık sektörüdür. Ne gariptir ki fabrika, iş yeri açar gibi hastaneler açılmaktadır ve bu hastaneler çoğu kez holdinglere ait olmaktadır. Yöneticileri ise kimdir biliyor musunuz? başhekimler değil, genel müdürlerdir. Artık türkiye'de hastaneler başhekimlik tarafından yönetiminin yerine yönetim kurulu tarafından yönetilmesi yayagınlaşmaya başlamıştır. Yani hastaneler şirketlere dönüştürülmektedir. Sonrasında ise ilgililer çıkıp "iyi hizmet için böyle yapılması uygundur" diyebilmektedirler. Yetkililerin iyi hizmet olarak değerlendirmeleri tek taraflıdır. Halkın sağlık harcamaları için ödedikleri mevlalara bakmadan dşirekt olarak alınan hizmet kalitesine odaklanmaktalar. Tamam hizmet kalitesi özel hastaneler açılınca iyi olabilir, fahat bunun arka planındaki "giderler" kızmı görülmezse çok eksik değerlendirme yapılmış olur. Sonuçta özel hastaneler açıldığında hizmet kalitesi artabilir, ama belli bir ücret karşılığında artırılmış olunuyor. İstenilen ücreti ödediğinde sağlık hizmetinin daha kaliteli alındığı bir durumu dedem de başarabilir. Önemli olan, halktan hastanelerde herhangi bir ücret alınmadan sağlık hizmet kalitesini artırabilmektir ki bu durum liberal politikalarla gerçekleşeceğe benzemiyor. Hükümetin sağlık görüşünde eğer "sağlık hzimetlerinin vatandaşlık hakkı olduğu ve herkesin eşit yararlanabilmesi" ilkesi yer almıyorsa o sağlık sistemi giderek çürümeye yaklaşıyor demektir denilebilir. Bu durumu, çevremizde her geçen gün daha fazla gördüğümüz özel hastanelerden, çıkarılması düşünülen sağlık yasa tasarılarından görebiliriz. İşin en garip tarafı iseşudur; bazı yerlerde özel sağlık kuruluşları sağlık karneleri ile muayeneye başlamışlardır. Bu yerlerde oturan vatandaşlar, azınlıkta kalan bu yerlerin dışındaki yerleri (özel sağlık kurumlarının sağlık karneleriyle muayeneyi kabul etmediği yerleri) görmeden direkt olarak kendi oturduğu yere ve kendi durumuna bakarak sağlık hizmetlerinin geliştirildiğini sanmasıdır. Halbuki, özel sağlık kurumlarının sosyal sigartalıların tedavisini karşıadığı yerlere bakmak yerine, karşılamadığı yerlerin sayısının bolluğuna bakmak daha sağlıklı değerlendirme yapılmasını sağlayacaktır. Saygılar.
Eski07-04-08, 18:18  #10
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hastaneleri işyeri gibi düşünen,hastaları müşteri olarak gören bizzate bakanlığın kendisidir..Doktorlardan önce eleştirilmesi gerekende sağlık bakanlığıdır..Hastane yönetimi yerel yönetimlere geçince siz asıl vahameti o zaman görün..Parası olan yaşar olmayan ölür artık mantık bu mantık olmuştur!

Hala buna inanmayan bazı sayın arkadaşlarım var...

Kurgu buna yönelik; daha önce de belirttiğim gibi; önce tüm sağlık kuruluşları başta hastaneler, bakanlık çatısı altına toplandı, buradan da yerel yönetimlere devredilecek, siz asıl o zaman görün olacakları...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)